Jordgubbscheesecake – no bake. En av mina sommarfavoriter!
Dessa små jordgubbscheesecakes är glutenfria, mjölkfria och utan vitt socker. Du kan självklart byta ut jordgubbarna mot till exempel blåbär eller hallon.
Jordgubbscheesecake – No bake
(6 st)
Botten
- 0,75 dl kokosflingor
- 1,5 dl narurella cashewnötter
- 1 msk kokosolja
- 1,5 msk agavesirap eller honung
- 1 nypa salt
Gör såhär:
- Kör alla ingredienser i matberedare tills det börjar klumpa sig. Det ska gå att trycka ut i en form. Om det är för torrt, tillsätt mer kokosolja.
- Tryck ut i 6 st muffinsformar eller använd en silikonform som i detta klipp.
- Ställ in i kylskåpet och börja med fyllningen.
Fyllning
- 2 dl osaltade cashewnötter (blötlagda några timmar)
- 1 dl kokosolja
- 3 msk kokosgrädde
- 3-4 msk agavesirap eller honung
- 3 msk citronsaft
- ca 2 dl jordgubbar
Gör såhär:
- Mixa alla ingredienser till fyllningen slätt.
- Häll på och låt stelna i frysen. Ta fram för att tina en stund innan servering.
Fler goda sommarkakor och tårtor
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten. Alltid 100% glutenfritt!
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: