Ice cream bites med yoghurt och jordgubbar, doppade i mörk choklad!
Dessa är verkligen sommarens go-to! Perfekta att ha redo i frysen i sommar. Och du kan även göra dem med hallon, mango, blåbär eller ananas.
Jag använder mörk choklad sötad med xylitol och frystorkade jordgubbar från KoRo.se Använd koden CECILIA så får du 5% rabatt.
Se video hur du gör steg för steg
Ice cream bites
- 2 dl fet yoghurt eller kvarg
- 8–10 hackade jordgubbar
- 1 msk sötning (valfritt)
- ca 150 g mörk choklad
- 1 tsk kokosolja
- Frystorkade jordgubbar att toppa med
Gör såhär:
- Hacka jordgubbarna och blanda med yoghurt och eventuell sötning.
- Klicka ut små bitar på bakplåtspapper och frys tills de stelnat.
- Smält chokladen i vattenbad och rör ner kokosoljan – då blir chokladen inte lika hård.
- Doppa yoghurtbitarna i chokladen och toppa med frystorkade jordgubbar.
- Låt stå i rumstemperatur en liten stund innan servering.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: