Hemmagjord chili mayo med corn ribs – ett supergott tillbehör!
Det här måste vara sommarens godaste grilltillbehör. Krispiga corn ribs med massor av smak, serverade med en krämig och lite het chili mayo som du enkelt fixar med stavmixer på några minuter.
Se video hur du gör steg för steg
Chili mayo
- 1 ägg (rumsvarmt)
- 2 dl olja, jag använder MCT-olja
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- Salt och svartpeppar efter smak
- 1 tsk crispy chili oil
Gör såhär:
- Lägg ägg, vinäger, senap, salt och peppar i en hög, smal bunke som passar stavmixern.
- Häll i oljan sist.
- Sätt ner stavmixern i botten och mixa utan att lyfta tills mayon börjar tjockna.
- Lyft sen försiktigt uppåt tills allt är krämigt.
- Rör i crispy chili oil på slutet.
Corn ribs
- 2 färska majskolvar
- 3 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär majskolvarna i fyra på längden och lägg på en plåt.
- Blanda olivoljan med kryddorna och pensla majsen.
- Rosta i ugnen i ca 20 minuter, eller tills de fått fin färg – eller släng dem på grillen.
- Toppa gärna med lime, parmesan och koriander. Servera med chili mayo.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: