Glutenfria morotsfrallor – en supersnabb och väldigt god frukost!
Dessa glutenfria frallor blir extra saftiga med riven morot. Servera med dina favoritpålägg och njut! Om vi får några över brukar jag dela dem på mitten och frysa in, så är de perfekta att ta ut och rosta på morgonen.
De är allra godast rykande färska!
Glutenfria havrefrallor
- 2 ägg
- 2 dl valfri naturell yoghurt
- 1 dl grovriven morot
- 5 dl havregryn (GF)
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 220 grader (jag använder varmluft).
– Vispa upp äggen och rör ihop med yoghurten.
– Rör i resten av ingredienserna och låt stå i ca 10 min.
– Klicka ut 6 st, toppa gärna med havregryn.
– Grädda i 15-20 min. Håll koll på färgen.
Fler glutenfria brödrecept
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: