glutenfri västerbottenpaj

Glutenfri Västerbottenpaj

av Cecilia Folkesson
Glutenfri Västerbottenpaj (LCHF)

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt+peppar
300 g riven västerbottenost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.

2. Höj ugnen till 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

Här hittar du alla recept

 

FÖLJ HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Sandra 7 september, 2014 - 21:39

Cecilia! Nu bakar jag denna fantastiska botten för fjärde gången på en månad. En kräftmånad visserligen men den är kanonbra. Igår blev det med just västerbottenfyllning men med spenat och bacon samt chevre blev den också störtgod. Har delat den vidare här ;o) http://www.familygood.se/2014/09/pafyllning-och-sa-gott-som-aterstalld.html

Tack!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More