Glutenfri Västerbottenpaj (LCHF)
Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt+peppar
300 g riven västerbottenost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
2. Höj ugnen till 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.
Här hittar du alla recept
FÖLJ HÄR:
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
1 Kommentar
Cecilia! Nu bakar jag denna fantastiska botten för fjärde gången på en månad. En kräftmånad visserligen men den är kanonbra. Igår blev det med just västerbottenfyllning men med spenat och bacon samt chevre blev den också störtgod. Har delat den vidare här ;o) http://www.familygood.se/2014/09/pafyllning-och-sa-gott-som-aterstalld.html
Tack!!