spirulinabowl kokosnöt

Grön spirulinabowl med grönkål och kokos

av Cecilia Folkesson

Börja dagen med en grön super-bowl! Fullspäckad av vitaminer, mineraler, antioxidanter och protein. Använd banan som bas och fyll på med det du har hemma. Jag hade både grönkål,sp spenat och lite avokado i denna.

 

Grön spirulinabowl med grönkål och kokos

1 banan
1 tsk spirulina
1 näve grönkål
1 näve spenat
Kokosvatten (eller kokosmjölk)
Skalade hampafrön

 

Gör så här:

  1. Dela en kokosnöt. Jag brukar stå över diskhon och slå lite lätt med baksidan av en kökskniv runt nöten. Då delar den sig efter några slag. Ställ en skål i diskhon, då fångar du även upp vattnet från nöten.
  2. Kör banan, spirulina, grönkål och spenat i blender eller med stavmixer. Späd med kokosvatten eller nötmjölk.
  3. Toppa med hampafrön.

 

spirulinabowl kokosnöt

Varför ska man äta spirulina?

– Rikt på klorofyll som har antiinflammatoriska egenskaper och är bra för tarmfloran.
– Innehåller alla essentiella aminosyror
– Rikt på järn, vitaminer och mineraler.
– Stärker immunförsvaret
– Hjälper till att avgifta kroppen från tungmetaller

Undvik spirulina om du är gravid eller ammar.

 

FÖLJ sidan HÄR!

Gillar du sidan och vill ha mer tips, recept och inspiration? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Frida 2 oktober, 2017 - 09:11

Wow vad gott!! Riktigt inspirerande.

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2017 - 11:04

Kul att höra!! Tack 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More