Ekologiska-natpasar
organic beauty awards

Efter månader av testade är Organic Beauty Award 2016 avgjort. Superkul att vara en del av juryn och ännu roligare att se att det finns så mycket ekologisk och naturlig hudvård. (Och då är långt ifrån alla produkter med här.)

Det är en väldigt skillnad om man jämför med utbudet för bara några år sen. Och efterfrågan blir allt större, vilket är väldigt bra! Det är dags att vi börjar prioritera huden på samma sätt som vi väljer att äta ekologiskt. Ge huden, som är kroppens största organ, naturliga och ekologiska produkter istället för hälsofarliga och hormonstörande produkter med syntetiska tillsatser.

Och det är även ett stort plus för miljön.

Heja naturlig och ekologisk hudvård!

 

organic beauty awards organic beauty awards

 

Här hittar du de produkter vi i juryns röstade fram som vinnare i Organic Beauty Awards 2016.

Och dessa är mina personliga favoriter:

 

Bästa ansiktsprodukt:
Esse Probiotic serum – Världens första serum med levande probiotika. Huden känns spänstig och super-len. Och det verkar faktiskt som små rynkor försvinner!

esse skincare serum


 

Bästa ansiktsolja:
Me Anima –Perfekt olja för hud som behöver cellförnyelse och balans. Innehåller endast naturliga råvaror från växtriket. Några droppar räcker för att göra huden härligt smidig. Huden känns inte oljig.

meamina face oil


 

Bästa deodorant:
Ljung Deodorant Hjortronblom – Deo fri från aluminiumklorid, alkohol och parfym. Doftar fantastiskt! Bästa deodorant jag testat.
ljung deo


 

Bästa ansiktsrengöring:
Cicamed Cleanser antioxidant – pH-balanserad rengöringsgel med naturliga tensider som bevarar hudens naturliga balans.

cicamed cleanser


 

Bästa hårvård:
Eilas Ört-schampo – Milt schampo med örter som stimulerar hårbotten. Frisk örtdoft, pH 6. Torkar inte ut hårbotten, mild, naturlig doft.

eilas örtschampo


 

Maria Åkerberg Royal Body Oil – Med havtornsolja som är rik på antioxidanter, fettsyror och c-vitamin. En tunnare olja som lätt går in i huden utan att bli kladdig. Doftar supergott!

maria åkerberg royal body oil


4 kommentarer

 1. Hej!
  Jag har en fråga. Kan man använda naturlig rengöring för ansiktet om ens smink inte är det? Tänkte på det som en frisör sa att så länge jag använder “vanliga” hårprodukter är det ingen idé att använda naturligt schampo tex för då tar inte schampot bort tex min icke-naturliga hårspray… Förstår du min fråga?
  Ekologiskt är ju en sak men om jag vill in på spåret för naturlig rengöring i ansiktet, bör då även mitt smink vara det av ovan skriven anledning?

  Mvh
  Ida

  1. Hej Ida!
   Det kan du absolut använda naturlig rengöring även om ditt smink inte är det. Kokosolja och ricinolja tar bort sminket bra. Men sen är det såklart bättre för dig själv att använda bra smink utan massa mineraloljor. Men bra att börja nån stans. Finns väldigt bra ekologiskt smink nu. KOmmer ett inlägg om det snart.

   Hälsningar Cecilia

 2. Hur är det med citronsyra citric acid i de produkter du rekommenderar??
  Många är ju allergiska mot svartmögel.

  1. Hej Barbro!
   Det bästa är såklart att använda så naturliga hudvårdsprodukter som möjligt. Vet man om att man är extra känslig, läs extra noga på innehållsförteckningen och välj rena oljor. de brukar vara de mest naturliga 🙂

   Hälsningar Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*