Ekologiska-natpasar
Naturligt preventivmedel

Min kropp (liksom många andras) fixar inte hormonella preventivmedel. De rubbar vår naturliga balans och kan bidra till allt från dålig hy, humörsvängningar, huvudvärk, viktökning mm.

Nu finns äntligen en lösning på detta: NaturalCycles – Ett naturligt preventivmedel. Man mäter sin temperatur när man vaknar på morgonen, lägger in datan i appen och kollar sin fertilitet. Alltså bra både om du vill bli eller vill undvika att bli gravid.

 

Att tänka på:

Det är superviktigt att mäta sin temperatur direkt när man vaknar på morgonen. Ha termometer och app tillgängliga nära sängen och lägg in uppgifterna direkt så du inte glömmer. Ju mer korrekt man lägger in sin information i appen, desto fler “gröna dagar” får man i kalendern. De gröna dagarna visar de dagar man kan ha oskyddat samlag utan att bli gravid. I början har man bara ett fåtal gröna dagar, men de ökar ju fler månader appen kan analysera.

 

 

Naturligt preventivmedel

Klicka här för att komma igång och för att få en månad gratis!

 

16 kommentarer

 1. Men åh, vad smidigt! Funkar perfekt med en vanlig termometer och papper och penna också! Och när man tempat länge (alla som försökt bli gravida i åratal har säkert provat) så känner man när temperaturen går upp och ner i sin kropp utan att behöva mäta.

 2. Jag har en liknande som heter Pearly p-dator från Naturafemme, jättedyr men sååå skönt att slippa dessa konstiga preventivmedel med hormoner som rubbar balansen i kroppen :).

 3. Har svårt att tro att detta är speciellt säkert då spermier kan överleva i kvinnan upp til sju dagar. Har man då sex på en “säker dag” kan ju spermien ligga och lura inne i kvinnan tills man är fertil… Eller?

 4. Ja, NaturalCycles är verkligen superbra! Har använt det som preventivmedel sen i somras och har lärt mig massa om min kropp. Så glad att jag inte behöver gå runt och vara deppig pga p-piller längre!

 5. Jag är såå nöjd med NC!

  Ville bara svara på någon annans fråga om det här med spermier. De kan ligga och lura bäst de vill, för de lever ändå inte längre än 5 dagar och detta har GIVETVIS NC tagit i beaktning. Hade inte varit så himla smart preventivmedel annars 😉

  1. Enligt 1177.se kan enstaka spermier överleva upp till sju dagar. Det beror på egenskaper hos spermierna, förhållandet i slidan och livmodertappens sekret. Kanske inte så vanligt, men risken finns ju, om man nu inte VILL bli gravid.

 6. Förstår inte heller hur det kan funka. Vad jag förstått mäter den tempen? Och från all info jag läst går tempen upp först när man haft ägglossning, d.v.s. när det i princip är för sent att bli gravid (om man nu ville bli det) och man kan alltså mycket väl ha bli det ändå (om man inte ville bli det) om man haft sex dagarna innan. Däremot kan den säkert vara bra som stöd om man vill lära känna sin kropp, men då funkar ju vanlig termometer också samtidigt som man är lyhörd för sin kropp och håller utkik efter andra tecken på att ägglossning är nära förestående.

 7. Det där skulle aldrig funka för mig. Jag blir nämligen extremt sexuellt upphetsad just de “farligaste” dagarna i månaden. Aldrig längtar jag så mycket efter att ha samlag som då. Det här preventivmedlet skulle kapa min sexualitet på samma sätt som kvinnor som får minskad sexlust av p-piller upplever att deras sexualitet blir kapad.

  Jag blev t.o.m gravid efter 35 (inte ovälkommet men lite oväntat) utan någon som helst aktiv planering på grund av att jag får sådan extrem sexlust just de “farliga” dagarna. Kom faktiskt på i efterhand att det var just under ägglossningen lusten steg så drastiskt.

  Nu undrar jag om du eller någon annan som kommenterathar något bra tips på något annat icke hormonellt preventivmedel som är säkrare än kondom ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*