Overnights Oats Äpple

Förbered höstens frukostar!

av Cecilia Folkesson

 

Att förbereda frukosten kvällen innan är verkligen en game changer! 

Jag gör ofta overnight oats – bara att ta fram ur kylen på morgonen och toppa med kanelstekta äpplen och nötter. Så gott och så otroligt smidigt!

Och till det: en snabb ingefärsshot. Jag brukar frysa in i iskubsformar, så är det bara att hälla över varmt vatten på morgonen.

 

Overnights Oats Äpple

 

Overnight oats med stekta äpplen

(2 port)

  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk honung
  • En nypa salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 dl valfri mjölk (t.ex. havre, mandel eller vanlig)

 

Topping

  • 2 små äpplen
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk kokossocker
  • + nötter 

 

Gör såhär:

  1. Rör ihop havregryn, chiafrön, kanel, honung, salt och mjölk i små skålar eller glas. 
  2. Täck över och ställ i kylskåpet över natten.
  3. På morgonen: skär äpplena i bitar och stek i kokosolja med kokossocker tills de blir mjuka och lätt karamelliserade.
  4. Toppa overnight oats med de varma äpplena och servera gärna med nötter.

 

 

Fryst Ingefärsshot

 

Ingesfärsshot i iskuber

  • 200 g färsk ingefära
  • 1 citron (saften)
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk honung (kan uteslutas)

 

Gör såhär:

  1. Skala ingefäran och skär i bitar.
  2. Mixa ingefära, citronsaft, vatten och ev. honung i en blender.
  3. Sila och häll i iskuber.
  4. Häll över varmt vatten på morgonen!

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More