Att förbereda frukosten kvällen innan är verkligen en game changer!
Jag gör ofta overnight oats – bara att ta fram ur kylen på morgonen och toppa med kanelstekta äpplen och nötter. Så gott och så otroligt smidigt!
Och till det: en snabb ingefärsshot. Jag brukar frysa in i iskubsformar, så är det bara att hälla över varmt vatten på morgonen.

Overnight oats med stekta äpplen
(2 port)
- 2 dl glutenfria havregryn
- 2 msk chiafrön
- 1 msk honung
- En nypa salt
- 2 tsk kanel
- 2 dl valfri mjölk (t.ex. havre, mandel eller vanlig)
Topping
- 2 små äpplen
- 1 msk kokosolja
- 2 tsk kokossocker
- + nötter
Gör såhär:
- Rör ihop havregryn, chiafrön, kanel, honung, salt och mjölk i små skålar eller glas.
- Täck över och ställ i kylskåpet över natten.
- På morgonen: skär äpplena i bitar och stek i kokosolja med kokossocker tills de blir mjuka och lätt karamelliserade.
- Toppa overnight oats med de varma äpplena och servera gärna med nötter.

Ingesfärsshot i iskuber
- 200 g färsk ingefära
- 1 citron (saften)
- 5 dl kallt vatten
- 1 msk honung (kan uteslutas)
Gör såhär:
- Skala ingefäran och skär i bitar.
- Mixa ingefära, citronsaft, vatten och ev. honung i en blender.
- Sila och häll i iskuber.
- Häll över varmt vatten på morgonen!
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

