Baka glutenfritt med choklad

Chocolate chip cookies – Paleo

av Cecilia Folkesson

 – Innehåller annonslänkar –

 

Baka nyttigare chocolate chip cookies. Dessa supergoda paleo-kakor är gjorda på kokosolja, mandelmjöl och kokosmjöl och sötade med kokossocker. Helt fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker!

 

Chocolate chip cookies – Paleo

1 ägg
0,5 dl kokosolja
0,75 dl kokossocker
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat
75 gram mörk choklad
1 nypa havssalt

 

chocolate chip cookies paleo

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält kokosoljan och låt den svalna
  3. Vispa ihop ägget och blanda med kokosolja, vaniljpulver och kokossocker.
  4. Rör sen i kokosmjöl, mandelmjöl, bikarbonat och salt.
  5. Hacka chokladen och blanda i smeten.
  6. Gör 12 bollar och platta ut dem på bakplåtspapper.
  7. Grädda i ca 12 minuter och låt dem sen svalna på galler. 

Här hittar du ingredienser:

Mandelmjöl, kokosmjöl, kokosolja och vaniljpulver brukar finnas i matbutiken. Jag har länkat dem i innehållslistan om du vill köpa dem på nätet.

Välj gärna en bra mörk choklad, då blir kakorna både nyttigare och godare!

 

→ Klicka här för fler recept på nyttiga bakverk och desserter

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Monika 10 mars, 2017 - 22:08

Hej Cecilia! Dom ser riktigt goda ut, vad skulle du dock rekommendera om man inte kan äta ägg men vill baka dessa?

Trevlig helg 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2017 - 14:28

Hej Monica!
Åh, vet tyvärr inte…

// CEcilia

Svara
Sofia 17 april, 2019 - 09:16

Hej! Försöker verkligen ha så lite socker som möjligt i vår vardag och vill baka sockerfritt till kalas som kommer nu. Vad använder du för choklad när du bakar? Tack!

Svara
Tinja 27 februari, 2021 - 20:03

Hur är dessa i konsistensen? Knapriga eller mjuka? Letar efter efter glutenfria och knapriga kakor!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More