– Innehåller annonslänkar –
Baka nyttigare chocolate chip cookies. Dessa supergoda paleo-kakor är gjorda på kokosolja, mandelmjöl och kokosmjöl och sötade med kokossocker. Helt fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker!
Chocolate chip cookies – Paleo
1 ägg
0,5 dl kokosolja
0,75 dl kokossocker
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat
75 gram mörk choklad
1 nypa havssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält kokosoljan och låt den svalna
- Vispa ihop ägget och blanda med kokosolja, vaniljpulver och kokossocker.
- Rör sen i kokosmjöl, mandelmjöl, bikarbonat och salt.
- Hacka chokladen och blanda i smeten.
- Gör 12 bollar och platta ut dem på bakplåtspapper.
- Grädda i ca 12 minuter och låt dem sen svalna på galler.
Här hittar du ingredienser:
Mandelmjöl, kokosmjöl, kokosolja och vaniljpulver brukar finnas i matbutiken. Jag har länkat dem i innehållslistan om du vill köpa dem på nätet.
Välj gärna en bra mörk choklad, då blir kakorna både nyttigare och godare!
→ Klicka här för fler recept på nyttiga bakverk och desserter
4 kommentarer
Hej Cecilia! Dom ser riktigt goda ut, vad skulle du dock rekommendera om man inte kan äta ägg men vill baka dessa?
Trevlig helg 🙂
Hej Monica!
Åh, vet tyvärr inte…
// CEcilia
Hej! Försöker verkligen ha så lite socker som möjligt i vår vardag och vill baka sockerfritt till kalas som kommer nu. Vad använder du för choklad när du bakar? Tack!
Hur är dessa i konsistensen? Knapriga eller mjuka? Letar efter efter glutenfria och knapriga kakor!