veganska chokladplättar

Fluffiga veganska chokladplättar

av Cecilia Folkesson

– Annonssamarbete med Valio –

 

Ett måste till brunchen eller som en extra lyxig helgfrukost: veganska och glutenfria fluffiga plättar med choklad.

Lyckan när man får till det där perfekta receptet och barnen dessutom ger full pott! Dessa fluffiga plättar som är både veganska och glutenfria är gjorda på havremjöl, rismjöl, banan, Oddlygood Barista och smaksatta med kakao.

Jag har testat en av Valios nyheter som är en lite mindre variant av Oddlygood Baristan som du hittar i kyldisken.

Oddlygood Barista är en av få havredrycker som är helt glutenfri. Den gör sig perfekt i både kaffe och till bakning då den är krämigare och lenare i konsistensen än vanliga havredrycker.

 

 

veganska chokladplättar

 

Fluffiga chokladplättar – Glutenfria och veganska

  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl Oddlygood Barista
  • 2 bananer
  • 3 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

 

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser i blender/mixer. Har du inte havremjöl hemma kan man börja med att mixa havregryn till ett mjöl och sen mixa i resten av ingredienserna.
  2. Stek plättar i kokosolja.
  3. Servera med till exempel jordnötssmör, kokossirap och kokoschips.

 

veganska chokladplättarOddlygood Barista

Baristan är superenkel att skumma och en klar favorit att ha i kaffet hemma hos oss. Nu finns Baristan alltså i två olika varianter – en lite större förpackning i de vanliga hyllorna och den nya, lite mindre i kyldisken.

 

 

Fler recept med Oddlygood

Här hittar du fler gluten- och mjölkfria recept med produkter från Valio. Nu i vår får du inte missa dalgonakaffet som är magiskt gott, eller mina glutenfria minipizzor! Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More