julkalendern cecilia folkesson Bagaren och kocken global

Lucka 20 – Vinn ett Global-knivset från Bagaren och Kocken

av Cecilia Folkesson

Luckan presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Veronica. (Mail till vinnare har skickats.) Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se – varje dag ända fram till julafton!


 

I dagens lucka tävlar du om ett Global-knivset från Bagaren och kocken.

 

Vinsten innehåller ett vasst knivset från Global NI som består av en kockkniv, en grönsakshacka och en skalkniv.

Hos Bagarenochkocken.se hittar du ett stort utbud köksredskap & design på nätet.

 

Så här är du med och tävlar:

Vad är ditt bästa tips i köket?
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan.

Tävlingen avslutas ikväll den 20:e december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon kväll i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Vinstvärde: 3 200 kr. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta. 

363 kommentarer
100

Du kanske även gillar detta

363 kommentarer

Jeanette 20 december, 2020 - 00:19

Att ha bra råvaror och gott om tid så man inte behöver stressa.

Svara
Zabine 20 december, 2020 - 08:20

Mitt bästa tips är att ha kul och att ha vassa knivar! 🙂

Svara
Nina Fridén 20 december, 2020 - 08:23

Att få men bra redskap! Bra knivar är bland det viktigaste, vilket jag skulle behöva nu till alla helger som ska firas hemma

Svara
Elin 20 december, 2020 - 08:26

Jag som tyvärr är totalt värdelös på att laga mat Men mitt tips är ändå att försöka ha roligt och utmana sig själv med nya saker ändå, inte ha för höga krav på sig själv utan tro på att det ändå kommer bli bra ☺️

Svara
Helen Flink 20 december, 2020 - 08:32

Att göra barnen delaktiga i köket är mitt bästa tips. Planera, handla och laga mat tillsammans. För mig är det viktigt att skapa både nyfikenhet och erfarenhet om mat/kost som är en sån viktig del av livet.

Mari 20 december, 2020 - 08:53

Bästa tips i köket är att ha bra redskap och fina råvaror

Charlotte Svensson 20 december, 2020 - 08:56

Mitt nästa tips är bra planering och att göra veckomatsedel. Sen gör ju bra redskap som tex vassa knivar att det blir roligare att laga mat!

Madeleine 20 december, 2020 - 09:11

Att ha lyxen att får hjälp med matlagningen av min man och två små barn. Alla älskar att hjälpa till och är nyfiken på bra mat.

Emma Sköld 20 december, 2020 - 10:01

Keep it simple!

Med bra redskap – bra knivar och rätt kärl/pannor- och fina råvaror är det en fröjd att laga mat. En wook med några ingredienser och färska kryddor får smaklökarna jubla och ögonen gnistra. Tidseffektivt och roligt tillaga när rätt knivar gör jobbigt smidigt

Louise 20 december, 2020 - 16:35

Keep it clean. Jag försöker alltid hålla efter och ställa in saker i diskmaskinen efter hand så man inte står med ett kaos när maten är klar. Bra musik på behaglig volym eller högt så man kan fuldansa är oxå ett måste

Liselotte Bergstedt 20 december, 2020 - 08:29

Att hellre använda få men riktigt fina råvaror och så lokala dom möjligt. Laga mat tillsammans och gör det till en mysig aktivitet…

Svara
Pernilla sternving 20 december, 2020 - 09:03

Bra redskap och bra råvaror, helst lokala. Att laga mat tillsammans med sin partner eller med vänner blir en roligt och mysig stund!

Sara Högerman 20 december, 2020 - 10:46

En ljudbok och Bra verktyg

Sandra Nilsson 20 december, 2020 - 17:32

Att våga pröva olika tekniker och smaker. Ibland lyckas man inte, men dom gånger man lyckas få till den där goda smaken är underbar! Älskar att laga mat☺‍

Nina Lindgren 20 december, 2020 - 19:42

Innan man börja laga mat, se till att ha städat undan, så de bara är att sätta in smutsdisken direkt i diskmaskinen, ha fräscha råvaror, och våga testa dig fram och expremintera på egen hand, det behöver inte bli perfekt varje gång.

Andrea wall 20 december, 2020 - 08:30

Att alltid ha bra basvaror hemma, då kan man alltid laga god mat även med begränsade resurser

Svara
Ellen 20 december, 2020 - 12:39

Mitt bästa tips är att ha en bra bas hemma med fräscha råvaror, fina grytor och gott om tid till matlagningen, men det viktigaste är att ha bra knivar, finns det något värre än att såga sig igenom grönsakerna med en slö kniv? Håller tummarna för att bli den lyckliga nya ägaren av dessa knivar

Felicia Johansson 20 december, 2020 - 13:05

Är lunch om du håller på länge, gjort misstaget att inte äta lunch ex antal gånger

Julia 20 december, 2020 - 09:21

Drömknivarna!

Mitt bästa tips är att lägga fram allt du ska använda under processen. Även se till att du har god plats att tillaga allt på 🙂

Svara
Sofia K 20 december, 2020 - 09:49

Mitt bästa tips är självklart att minska matsvinnet. Att respektera bra mat och alltid ha ett hållbarhetsperspektiv. För hälsa, miljö och ekonomi.

Sandra 20 december, 2020 - 09:25

Att laga mat ihop om man har en sambo. Det blir både roligare och lättare att ha ordning i köket, därav mindre att röja efter maten

Svara
Linn Gustafsson 20 december, 2020 - 10:54

Att inte vara rädd för att misslyckas utan prova, ha kul och skratta åt det som eventuellt inte blev bra! Livet är för kort för att hänga upp sig på torra bullar eller perfekt stekt kött!

Marita Viström 20 december, 2020 - 12:38

Mitt tips är att se upp för stress och press. Jultraditioner kan va bra men inte till varje pris. Ta en genväg el två vid julbordet smakar det gott ändå och med en vass kniv får man behålla både fingrar och glatt humör när man skivar upp årets skinka i tunna skivor lika lätt som smör.

Sahra Strandberg 20 december, 2020 - 10:00

Att laga eller baka med eftertanke, känsla och omsorg av råvarorna.
Och att löklukt på händerna går bort om man gnuggar mot rostfritt stål.

Svara
Kristina B 20 december, 2020 - 14:28

Bästa tipset är att samla hela familjen och laga maten från grunden tillsammans. Att låta barnen få vara delaktiga och sist men inte minst att sitta lääänge och njuta av maten samtidigt som man umgås och pratar både om det ena och det andra!

Nina Andersson 20 december, 2020 - 10:03

Vassa knivar fixar allt i ditt kök!
Tårar byts till fröjd när du hackar lök.

Den bästa hjälpredan i köket är kniven och genom att ha den vass sparar du tiden.

Du kan få tid över till annat och hinna få huset putsat & dammat.

En god jul med många delikatesser på bordet med hjälp av vassa knivar tackar jag för ordet:)

Svara
Erika Helin 20 december, 2020 - 21:00

Mitt tips är att våga lämna recepten och istället laga mat baserat på vad man har hemma, detta också för att kunna utvecklas som matlagare genom att själv smaka av och känna efter vad maträtten saknar för att balanseras upp!

Petra 20 december, 2020 - 10:49

Mitt bästa tips är att laga mat och skapa tillsammans i köket. Då blir delad glädje dubbel glädje

Svara
Ola Kristensson 20 december, 2020 - 11:24

Mitt bästa tips är att visa vördnad, respekt och känsla för råvarorna; behandla dem väl och använd dem till var som känns rätt för dig.

Svara
Rebecca Karlsson 20 december, 2020 - 13:03

Att planera veckans middagar en vecka i förväg så det går snabbare att laga nyttig och god mat när man kommer hem från jobbet.

Svara
Lena 20 december, 2020 - 21:25

Vi planerar alltid middagen i förväg både inköp och ta upp från frysen. Sen gör vi alltid minst 4 middagar åt gången så man har till lunchlåda oxå!

Erika 20 december, 2020 - 22:12

Att ha bra råvaror och riktigt bra redskap underlättar när man skapar fina och goda rätter. Att inte vara rädd för att experimentera och pröva nytt och framför allt försöka ha kul!

Malin Wennberg 20 december, 2020 - 18:24

Mitt bästa tips är att ha bra redskap och därtill bra råvaror, för att på så sätt göra goda och välsmakande maträtter, bakverk och andra goda tillbehöret! Framförallt välslipade knivar! För att kunna göra det lilla extra, till exempel skära grönsakerna för att det även ska se gott och härligt ut för ögat och syns skull! För mig handlar det både om smak och utseende för att höja upplevelsen i köket.
God jul!

Svara
Veronica 20 december, 2020 - 20:39

Att börja laga man tager vad man haver mat oftare. Kolla vad som behöver användas upp i kylskåp och skafferi eller vad som växer i trädgården. Blir lustfyllt och spännande och smakkombinationer som man kanske inte vågat prova innan. Sedan är det ju alltid härligt att rädda något från att behöva slängas. En win win helt enkelt, våga kasta dig ut och lev lite utan recept ibland

Svara
Cecilia Folkesson 21 december, 2020 - 22:56

Grattis Veronica,
Du är vinnare av dagen lucka!
Mer info kommer via mail.

God Jul önskar Cecilia och Bagarn & Kocken <3

Åsa Bergman 20 december, 2020 - 08:38

Vassa knivar är ett måste! Min far, som dog 2017, slipade våra knivar. Nu börjar våra slöa till sig. Ett bra knep är att vässa dem på undersidan av en porslintallrik. Men det behövs en riktig slipning emellanåt

Svara
Susanne 20 december, 2020 - 09:04

Laga mat tillsammans, ta ett glas vin och lyssna på go musik. Det blir så mycket roligare i köket då!

Svara
Ghazal 20 december, 2020 - 09:37

Att laga mat med kärlek, med/till personer du värnar om. Med lite musik i bakgrunden och lite moves gör allt bättre!
Stay safe everyone

Elin S 20 december, 2020 - 09:47

Låt kreativiteten flöda och våga testa nya rätter, kombinationer och smaker!

Elin Nilsson 20 december, 2020 - 09:52

En bra spellista på Spotify, samla familjen i köket och laga mat tillsammans, dansa, sjunga och provsmaka så middagen tilltalar både vuxna och barns smaklökar!

Lars-Erik Jonsson 20 december, 2020 - 10:07

Bra råvaror, bra redskap, no stress och lite kärlek till det man gör. Då kan det aldrig gå fel.
Fina och välslipade knivar bidrar till enkelhet och glädje

Jenny 20 december, 2020 - 09:05

Ett simpelt men viktigt tips: “skrapa” av mat från skärbrädan med ovansidan av bladet! Detta spar den vassa eggen på kniven:)

Svara
Linda Fritzson 20 december, 2020 - 10:05

Vassa o grymma knivar är ett måste❣️Även fina o bra råvaror, att hjälpas åt och att röja upp så mycket som möjligt i köket innan man sättet sig till bords så man kan njuta av maten länge och sen ha ett rent och fint kök ✨

Sofia Eriksson 20 december, 2020 - 09:04

Mitt bästa tips är att man plockar undan efter sig vartefter man håller på och grejar i köket. Så blir det lättare och mer trivsamt. Något jag försöker lära barnen med mer eller mindre framgång.

Svara
Louise Holmquist Sköld 20 december, 2020 - 09:09

Vassa knivar… bra redskap överhuvudtaget, är en av grundförutsättningarna. Att ha gott om tid & våga testa nya recept, samt sätta en egen lite twist på rätten.

Svara
Maud 20 december, 2020 - 09:34

Mitt bästa tips i köket är att man städar undan och torkar rent innan man serverar maten! Efter maten är det bara att stoppa in tallrikar i diskmaskinen och ordna matlådorna. Det är smidigt och ger mig mer kvalitetstid med familjen!

Svara
Anna 20 december, 2020 - 11:55

Mitt bästa tips – lås dig inte vid ett recept, våga ta ut svängarna och blanda i nya saker. Kan bara bli mindre gott men oftast blir det både bättre och roligare ❤️

Diyari 20 december, 2020 - 20:18

Känsla och hjärta för maten.
Älska din kök och tänk miljövänligt.
Använda fantasin och inga hinder.

Annika M 20 december, 2020 - 09:58

Att ha rena ytor utan onödigt skräp/pynt i vägen när man lagar mat! Blir så mkt lättare o hålla iordning då.

Svara
Simona 20 december, 2020 - 13:59

Mitt bästa tips i köket är att laga mat med kärlek till mina nära och kära. Då smakar maten såååå gott!!!!

Mia 20 december, 2020 - 10:16

Älskar att laga mat mitt bästa tips är att VÅGA! Med bra knivar så blir matlagningen lättare & roligare.

Svara
Åsa Malm 20 december, 2020 - 10:32

Att använda den bästa kniven är det bästa alternativen

Svara
Zarah 20 december, 2020 - 11:39

Mitt bästa tips i köket är att ha roligt och våga prova nya smaker och kryddor, att ha bra redskap och att lyssna på musik en blir dansig av – då är det mycket roligare både att laga mat och att städa efter sig. 🙂 Ps. Och laga “för mycket” så att en har matlådor för dagar en hellre gör annat än att laga mat.

Svara
Emma 20 december, 2020 - 21:29

Mitt bästa tips är att laga mat med glädje och kärlek.

Svara
Sofie 20 december, 2020 - 11:58

Mitt bästa tips är att ha VASSA knivar! Låter kanske inte som ett supertips men det blir såååå mycket roligare att laga mat när man har vassa och bra knivar 😀
Att samla på sig massor av olika kryddor av bra kvalité är också otroligt roligt att experimentera med!

Svara
Andrea 20 december, 2020 - 12:55

Att använda råvaror av bra kvalitet

Svara
Mia Wärnevall 20 december, 2020 - 14:09

Mitt bästa tips är att våga. Våga testa nya råvaror och smaker. Våga experimentera och utmana. Våga tänka nytt och återvinna. Ibland blir det kanske inte som man tänkt sig men oftast blir det kanon!

Svara
Sophie Sköld 20 december, 2020 - 16:11

Mitt bästa tips såhär i juletider är att olja in händerna med tillexempel rapsolja när du rullar köttbullar! Det blir lättare och smidigare, och köttbullarna får en fantastiskt fin yta
Önskar alla en god och kärleksfull jul trots dessa oroliga tider ❤

Svara
Kristina 20 december, 2020 - 21:05

Mitt bästa tips är att aldrig slänga mat. Det går att göra fantastisk mat på rester

Svara
Kenneth Ericson 20 december, 2020 - 21:10

Från jord till bord
odla dina egna ärtskott
både nyttigt och gott!

Svara
Kerstin Alfredsson 20 december, 2020 - 22:12

Att plocka fram alla ingredienser innan man börjar, gärna mäta/väga upp också,

Svara
Alexandra 20 december, 2020 - 22:52

Helt ärligt är mitt bästa tips i köket att låta min man styra och bestämma allt! I köket har jag inte mycket att komma med hehe.. Han älskar dock vassa knivar och har börjat samla på sig några från Global men det är långt ifrån fullt i Global knivstället så några till hade varit en underbar julklapp till honom!

Svara
Berglund 20 december, 2020 - 08:32

Fantasi, mod att prova och en skön musik i bakgrunden

Svara
Louise 20 december, 2020 - 10:47

Mitt bästa tips är förberedelse. Planera vad ska lagas och handlas för veckan. Då flyter allting på i köket. Det blir inget småätande när man ska komma på vad man ska laga för mat. En storhandling räcker vilket är bra för miljön då det både minskar svinn och färre turer till affären.

Svara
Emma Nöller 20 december, 2020 - 12:56

Hälsosamma recept och råvaror med stil, är för kroppen lika med bränslet för en bil.
Glädjen i att utveckla matlagning samt vara kreativ, underlättas med hjälp av en bra kniv.
Gurka, nötter, selleri och lök.. dessa vassa eggar skulle göra succé i vårt kök.

Svara
Emma Eriksson 20 december, 2020 - 19:54

Ha vassa knivar när du skivar
lök,
så blir det mindre tårar i ditt kök

Svara
Sarah Jansson 20 december, 2020 - 08:39

Mitt tips är att ha kul! Låt barnen vara med, väck intresset för riktig mat! Om barnen får bestämma blir matlagning aldrig tråkig!

Svara
Lina Wester 20 december, 2020 - 09:30

Bästa tipset är att på maten smaka,
krydda när man ska laga eller baka.
En olyckling smakupplevelse är inte kul.
Maten ska vara god nu när det är jul.

Svara
Linda R 20 december, 2020 - 17:42

Se till att ha plats i diskmaskinen när du börjar. Då kan man kontinuerligt städa undan använda skedar, skålar och grejer. Även om man inte diskar allt i maskin får man undan det från arbetsytan!

Svara
Li Thorö 20 december, 2020 - 08:49

A och O inga kassa utan vassa knivar!
Sedan att ha en 17 årig son som säger att laga mat gör honom glad! (Han ville laga mat när livet kändes jobbigt) så vassa knivar och bra motto och ren glädje i sin matlagning!

Önskar honom detta fantastiska set nu när hans kock utbildning är på distans. Inget kul för en matlagningsentuast!

Svara
Petra S. Frenne 20 december, 2020 - 09:07

Mitt bästa tips i köket är planering. Vad ska du göra?
Hur ska du göra?
När ska du börja – hur lång tid ska du beräkna?
Då är det fantastiskt kul att laga god mat!
Naturligtvis förhöjs känslan av glädje när det finns bra redskap!

Svara
Helene 20 december, 2020 - 09:13

Mitt bästa tips är att låta maken laga maten!

Svara
Laila 20 december, 2020 - 09:35

Att ha de skarpaste knivarna i lådan. Lättarbetat och minskar skaderisken.

Andreas Söderberg 20 december, 2020 - 23:54

Den allra viktigaste ingrediensen i matlagning är kärlek! Glöm inte att smaka av, krydda varsamt och allt eftersom för att passa just dina smaklökar. Många råvaror smakar väldigt olika under säsong!

Svara
Olof Karlström 20 december, 2020 - 08:57

Hur många gånger är man inte själv i köket och sliter eller står med ryggen mot de övriga sällskapet? Mitt tips till en roligaste måltid är att öppna upp köket och laga maten tillsammans, speciellt nu inför julen där alla har sina olika favoriter på julbordet. Det leder också till att fler hjälper till med disken och man har mer tid till att njuta

Svara
Zara 20 december, 2020 - 16:05

Att ta fram alla ingredienser och redskap innan man drar igång är mitt tips. Annars står man där med maten nästan klar men utan den planerade chevreosten eller oliverna, som någon i familjen spontanmumsat framför teven kvällen innan.

Svara
Jessica Johansson 20 december, 2020 - 09:12

Mitt bästa tips i köket är att vad man än gör, stort eller litet – gör det med hjärtat. Då blir det genuint gott.

Svara
Beatrice 20 december, 2020 - 09:19

Att ha tillgång till steristrips (sårtejp) då mina knivar är så slöa att jag ständigt slinter . Således i stort behov av detta fantastiska knivset ✊.

Svara
Emma 20 december, 2020 - 09:55

Mitt bästa tips är att ha kul
så här i jul.
Har du en vass kniv
får du ett lättare liv ❤️

Svara
Maria Nolemo 20 december, 2020 - 10:03

Laga mat från grunden med bra råvaror. Det blir dessutom mycket trevligare att laga tillsammans!

Svara
Natalie Jonsson 20 december, 2020 - 14:28

Mitt bästa tips är att börja med att plocka undan och börja med att det är rent och städat. Sedan får gärna barnen hjälpa till och blanda, hacka och röra. Stoltheten hos dom gör att maten smakar godare

Svara
Lotta Lilja 20 december, 2020 - 10:04

Laga tillsammans och utan kiv,
använd gärna en GLOBAL kniv.
”Bagaren & Kocken” har allt för köket,
från skålar till att fixa stöket.
Ha kul och njut av maten,
lägg upp fint på faten.

Svara
Annica 20 december, 2020 - 10:08

Mitt bästa tips är att frossa i kokböcker och laga minst en ny måltid varje vecka!

Svara
Moa Ekberg 20 december, 2020 - 10:46

Mitt bästa tips i köket är att våga testa nya recept, ofta blir man glatt överraskad och hittar nya favoriter. Ett toppen tips ⭐️✨⭐️✨ älskar även att hitta nya recept på instagram som är lätta att spara ner ⭐️

Svara
Riitta 20 december, 2020 - 10:48

Skulle bi så glad om jag vann dessa som en fin julklapp

Svara
Titti skarp 20 december, 2020 - 11:35

bra redskap och bra kärl då blir allt roligare ,hoppas få vinna dessa till familjen då vi har dåligt med bra knivar

Svara
Evelina Burvall 20 december, 2020 - 13:19

Drömvinsten!! Mina bästa tips är att ha vassa knivar och att inte köpa mer mat än man äter upp!

Svara
Lis 20 december, 2020 - 11:39

Att ha vassa knivar i lådan!

Svara
Sofia 20 december, 2020 - 12:40

Att ha mycket torrvaror som inte blir dåliga. Havregryn, quinoa, bönor, nötter, tonfisk osv .

Svara
Per 20 december, 2020 - 13:05

Att alltid fortsätta vara nyfiken och våga prova och testa. Det värsta som kan ske är att det smakar lite konstigt men ofta blir det ju ändå bra tillslut.

Svara
Cheyenne 20 december, 2020 - 14:25

Mitt bästa tips i köket är att låta tankarna flöda och skapa roliga och fantasifulla maträtter! 😉

Svara
Sandra 20 december, 2020 - 15:18

Improvisera är mitt bästa tips! Allting löser sig bra verktyg underlättar däremot 🙂

Svara
Yvonne kristiansson 20 december, 2020 - 16:52

Koka upp vatten i vattenkokaren och häll över disktrasan , bra rengöring mellan tvättarna

Svara
Eva Vegborn 20 december, 2020 - 18:03

Jag har alltid en burk vid spisen blandat med malen peppar och salt. För det ska alltid vara s&p i maten, bara lyfta på locket och ta så många nypor som krävs. Väldigt smidigt.

Svara
Elin Dofs 20 december, 2020 - 19:01

Smaka av titt som tätt, låt inte receptmakarna bestämma hur mycket chili du tål eller vad som är tillräckligt sött.

Svara
Marie Rydén 20 december, 2020 - 19:21

Mitt bästa tips är att ha glasburkar eller genomskinliga lådor för att på så vis känna upplevelsen av organiserat i köket samt att man lättare ser hur mycket ex. Müsli, pasta mm som finns kvar än att behöva kolla i förpackningen. Ett plus att det är snyggt också! 🙂

Svara
Mathilda 20 december, 2020 - 19:29

Med slipade knivar samt ordning och reda, blir kökssysslorna ingen orsak till leda. När pannorna koka och puttra, slipper vi alla bli buttra. Dofter som ljuvligt sig sprida i kökets alla vrår, och önskan om att jag ett globalsett får, ser vi fram mot en fröjdefull jul, där vi alla får mycket matglädje och kul ❣️

Svara
Caroline Keddyson 20 december, 2020 - 19:40

Bra redskap och bra råvaror

Svara
Ulrika 20 december, 2020 - 20:20

Jag tar reda på alla rester och ser till att inget kastas i onödan, tänker på mina barnbarns framtid

Svara
Inger 20 december, 2020 - 22:48

En bra kniv kräver sin skärbräda och det är mitt kökstips, snåla inte på kvaliten varken med knivar eller skärbräda

Svara
Malin Hendelberg 20 december, 2020 - 20:49

Mitt bästa tips i köket är att hålla det rent och snyggt efter varje moment så slipper man så mycket disk efteråt. Samt bra musik som tar matlagningen till nästa nivå.

Svara
Viveca Eriksson 20 december, 2020 - 21:15

Rena råvaror, ekologiska
är det logiska
Och bra vassa knivar vill jag ha
när jag tillagar mitt gröna julbord
för en hållbar jord

Svara
Anna 20 december, 2020 - 21:20

För mig som inte gillar att laga mat är det bästa tipset att lämna matlagningen till min sambo. Hon skulle bli så glad för ett nytt set bra knivar =)

Svara
Andreas 21 december, 2020 - 00:02

Mitt Bästa tips i köket är att experimentera och att inte följa recepten exakt utan tilsätt saker man har hemma som behöver användas istället för att kastas.

Svara
Li Hagström 21 december, 2020 - 06:37

Mitt bästa tips är att kombinera det bästa från olika recept och ändra lite som man själv tycker, då tröttnar man aldrig och man kan få nya fantastiska maträtter

Svara
Lotta Lundh 20 december, 2020 - 00:31

Ha roligt när du lagar mat! Är det inte kul, så blir inte maten heller god. Sätt på musik, laga mat du tycker om, laga tillsammans med någon du tycker om och gör det till en upplevelse, inte någonting som måste göras.

Svara
Camilla 20 december, 2020 - 08:21

En bra kniv underlättar hela arbete och gör det roligt också!

Svara
Ida Wiberg 20 december, 2020 - 08:45

Matlagning ska vara kul och enkelt!
Bästa sättet att få det kul är:
– Spela bra musik och dansa lite under tiden
– Ha bra, vassa knivar för att hacka och skiva som en ninja
– Våga prova nya recept och råvaror, det fantastiskt goda kan ligga i det oväntade.

Några fina tips/knep:
– Pressa vitlöken med skalet på, du får ut mer vitlök samt att vitlökspressen är mycket enklare att rengöra sen.
– Blötlägg saffran i lite vodka/annan starksprit för att få fram smakerna lite extra . Tillsätt sen saffranet i det ljumma degspadet för att maxa smakerna.
– Världens enklaste picklade rödlök: skiva lök runt, pressa över massa lime och salta (mer än du tror, smaka av)! Såå gott till tacos, pulled pork och burgare.

Svara
Åsa 20 december, 2020 - 11:02

Allt går att laga mat på.Inget behövs slängas. Använd fantasin bara

Svara
Helena Lindqvist 20 december, 2020 - 21:13

Jag lagar gärna mat tillsammans med familj eller vänner. Fina råvaror, bra redskap, småplock att provsmaka under tiden, lite musik och kanske ett glas vin. Tillsammans plockar vi undan efter hand, så att det inte blir så mycket att ta vara på efter maten.

Svara
Julia 20 december, 2020 - 21:50

Mitt bästa tips är att göra det ihop med någon, allt blir roligare då!

Svara
Karin Johansson 20 december, 2020 - 14:36

Mitt bästa tips är att laga mat så det räcker i flera dagar.

Svara
Simon 20 december, 2020 - 19:58

Mitt bästa tips är att lära sig hantera köksknivar genom att först skala massa massa, och ja, massa purjolök med en plastkniv med korrekt teknik.

Svara
Jenny 20 december, 2020 - 02:36

Mat lagad med kärlek är bästa kryddan.

Svara
Linda 20 december, 2020 - 11:22

Att ha bra råvaror hemma och få tips och nyttiga recept av Cecilia Folkesson ❤

Svara
Ellinor 20 december, 2020 - 02:42

Att köket är fläckfritt när man börjar laga maten. Komplettera med musik på oförskämt hög volym och ett glas rött 🙂

Svara
Carola Eriksson 20 december, 2020 - 02:42

Att samlas och laga mat tillsammans och duka fint blir alltid mycket roligar och tevligare och oskaå godare

Svara
Lisa 20 december, 2020 - 03:01

Istället för att fastna i den eviga frågan ”vad ska vi äta ikväll?” som tycks vara förbannelsen som drabbat oss alla, fundera på vart du får din matinspiration. För när du fyller på den så kommer lusten att skapa i köket. Så puttrar middagen på spisen utan att du ens behövt ställa dig frågan, för att den kreativa processen och nyfikenheten på maten, råvarorna eller måltiden, tog över!

Svara
Monica Ögren 20 december, 2020 - 05:39

Bästa kökstipset är en bra kniv faktiskt. Och ett bra skärpstål och bra rutiner för att hålla kniven vass, för den klarar sig inte själv. Diska den efter användning, torka den, lägg den aldrig i diskhon, ställ den aldrig i bestickkorgen, förvara den alltid på magnet, skrapa aldrig av hacket från skärbrädan med den vassa eggen. Ha en bra skärbräda, och ta hand om den om det är av trä, eller byt ut den regelbundet om den är av plast. Och akta fingrarna. :-).

Svara
Johanna Ögren 20 december, 2020 - 05:42

Avsätt tid att laga mycket mat på en gång, tillsammans med min finaste sambo. Med bra utrustning, såsom skarpa knivar, rejäla grytor o kastruller, bra stekpannor, ugnsformar, fina tallrikar och uppläggningsfat så blir det både roligare och godare. Låt maten få ta tid.

Svara
Åsa Hjalmarsson 20 december, 2020 - 09:09

Med skrammel från kastrull och lock, och en del annat smått och gott
Ha ett bra sällskap som hjälper till, kommer det att gå precis som du vill
Med bra grejer från bagaren och kocken, kommer matlagningen bli toppen!

Svara
Ingela Svensson 20 december, 2020 - 09:18

Ta fram alla ingredienser innan jag börjar.

Svara
Zandra Cotton 20 december, 2020 - 12:11

Mitt bästa tips är att planera i förväg och se till att barnen har fått något att tugga på i väntan på maten. Då får du en stund för dig själv i köket och kan fokusera på att laga en härlig måltid utan stress och kiv, vilket är en dröm så här i juletid!

Svara
Gunnel Bäckström 20 december, 2020 - 05:46

Bästa tipset är köket är att göra mycket hemlagat från grunden, t ex hembakat bröd och bullar, grytor o gratänger. Det skapar så goda dofter och det är även en hobby och det är så vi samlas i familjen och med släkten, kring matbordet eller fikabordet. Runt vårt köksbord ryms det många.

Svara
Annika Andersson 20 december, 2020 - 06:28

Efter julköttbullstillverkningen så får nog mitt tips bli att ha i en tsk dijonsenap i färsen.

Svara
Therese 20 december, 2020 - 07:06

Fantasi. Att hitta på nya recept och testa sig fram med saker man har i kylen, oftast blir det dem godaste maträtterna.

Svara
Anders 20 december, 2020 - 07:21

Jag lagar mycket mat när jag lagar så kan vi äta bra mat varje måltid utan att stå i köket hela tiden!

Svara
Thikra Attia 20 december, 2020 - 08:38

Jag lagar mycket mat och tycker det är roligt att ha bra knivar i köket.

Svara
Camilla Davour 20 december, 2020 - 07:30

Att inte snåla på kvaliteten när det gäller både råvaror och utrustning.

Svara
Jerker Nilsson 20 december, 2020 - 07:35

Att planera och plocka fram allt i förväg och ta god tid på sig.

Svara
Tatyana 20 december, 2020 - 07:59

Ordentliga knivar. Slöa, dåliga knivar kan göra att man slinter, vilket mitt ärr i handen är ett bevis på.

Svara
Jessica 20 december, 2020 - 08:27

Välj få men grymma ingredienser, dra på Frank Sinatra på högtalaren, använd vassa knivar och laga maten med kärlek.

Svara
Maria 20 december, 2020 - 09:41

Mitt bästa tips och krydda är kärlek omge dig med människor du tycker om och sätta på bra musik och dansa loss i köket med ett glas vin i handen och med vasss knivar från global kommer du skapa magi i köket. De står högst upp på min önskelista från tomten.

Svara
sussi 20 december, 2020 - 08:11

Bra knivar är så viktigt då blir jobbet gjort med bra resultat .
Dessa knivar hade varit toppen att vinna så jag i glädjen i köket kan finna

Svara
Victoria 20 december, 2020 - 14:42

Mitt bästa tips; kolla vad du har i kylen, frysen och skafferiet – det finns alltid en massa varor du kan använda dig av! Laga något gott baserat på det du redan har. Det är bra för både plånboken och miljön, Istället för att gå till butiken och handa nytt varje gång.

Svara
Anna 20 december, 2020 - 08:19

Närproducerat och ekoråvaror så långt det går! Då har man en bra grund till fin matlagning.

Svara
Anna 20 december, 2020 - 09:04

Att ha roligt och våga experimentera både med recept och råvaror är det bästa i köket tycker jag.
Och till det krävs det bra knivar! 😀 och det behövs här hemma. Mina ica-knivar har gjort sitt.

Svara
Carola Lind 20 december, 2020 - 09:39

Mitt bästa kökstips är att använda citron när du rengör micron och bikarbonat för annan städning.

Svara
Åsa 20 december, 2020 - 08:23

Bra råvaror och ett vasst knivset såklart! 🙂

Svara
Monika Steffens 20 december, 2020 - 08:24

Bra knivar gör köksarbetet roligare

Svara
Tove 20 december, 2020 - 08:24

Mitt bästa tips är att laga mat till någon eller några du tycker om och ha bra knivar vilket jag saknar! En vinst i denna lucka skulle betyda mycket för mitt hackande och skärande God jul!

Svara
Kajsa 20 december, 2020 - 08:26

Mitt tips om din soppa eller gryta blivit för salt, addera en halv potatis ca 10 min. Så suger den upp allt salt och vips så blir maten mindre salt. Tadaaa!

Svara
Julia 20 december, 2020 - 08:36

Mitt bästa tips är att införskaffa en radio! Musik gör matlagning så mycket roligare

Svara
Anna Rosenkvist 20 december, 2020 - 08:26

Har inga bra tips då jag inte är så bra i köket men med nya knivar kanske det blir roligare i alla fall!

Svara
Joy 20 december, 2020 - 11:12

Det finns många saker som gör tiden i köket rolig. Att laga riktigt god mat med fina råvaror till ett trevligt sällskap är svårslaget. Det som skulle kunna lyfta detta till något ännu bättre är att ha riktigt bra arbetsredskap så som vassa knivar.

Svara
Anna W 20 december, 2020 - 08:26

Bästa tipset är ju helt klart vassa och riktigt bra knivar, så denna lucka vore ju drömmen att vinna för jag älskar att laga mat

Svara
Ellen 20 december, 2020 - 08:27

Så enkelt att det kan låta banalt men om du handdiskar, skölj inte besticken en och en. Ställ dem löddriga i bestickskorgen och skölj hela korgen. Jag erkänner att jag faktiskt inte räknat ut detta förrän någon sa det till mig.

Svara
Sofia Klarström Viklund 20 december, 2020 - 08:35

Använd det du har hemma och improvisera.

Svara
Ann 20 december, 2020 - 15:22

Festmat, restmat. Men med slöa knivar fungerar ingenting. Tänk att kunna skära tomater med ett skär lixom 🙂

Svara
Nina Eklund 20 december, 2020 - 08:27

Knivvässaren! Jag har aldrig haft råd att lägga pengar på grymma knivar och när man tröttnat på att tomaterna blir mosade istället förnekarna så gör en knivvässaren susen! Man kan köpa billigt från typ ikea och det gör en sån stor skillnad! 🙂

Svara
Eva A 20 december, 2020 - 08:28

Tipset är att ha gott om tid som då resulterar i god mat.

Svara
Sofie 20 december, 2020 - 08:30

Mitt bästa tips i köket? Ta med dina barn i det du gör så att de tidigt lär sig att laga mat från grunden. I perioder provar jag också ett nytt recept i veckan så att jag utökar min repertoar. Sedan är ju bra redskap alltid något som underlättar!

Svara
Tilda 20 december, 2020 - 08:30

Vassa knivar, faktiskt! (Men hade det varit pepparkvarnar man kunde vinna skulle jag ändå skrivit vassa knivar.)
Lycka över varje frisk dag man har och en skvätt kärlek i maten.

Svara
Matilda 20 december, 2020 - 08:34

Laga mat till bra musik! Att dansa sig igenom matlagningen gör det så roligt. Och barnen vill ofta vara med och hjälpa till om det är bra stämning i köket 😀

Svara
Annie 20 december, 2020 - 08:39

Att förbereda o planera! På måndagar ser jag alltid till att planera för veckan vad som ska ätas, ser till att handla allt så det finns hemma. Redan på morgon tex Tina frysvaror för kvällens middag. Allt för att det ska underlätta vardagen när man väl ska tillaga. Och viktigt, håll rent i köket. Så mkt roligare att stå där då

Svara
Nicolina 20 december, 2020 - 08:36

Att använda riktigt bra kryddor, det är väldigt stor skillnad på kryddor och kryddor.

Svara
Maria 20 december, 2020 - 08:37

PLANERING! Att man tar sig tid att göra en veckoplan, vad ska man äta under veckan och köpa mat/använda det man har i bla frysen.
Av två anledningar:
1. Man slipper stå där ännu en kväll, äeej fasen har inte ”det där” hemma blir kebab igen.
2. Minskar matsvinn eftersom man bara köper det man använder.

Hälsar en tjej som köpt matvaror på halvvolley förut och typ bidragit till så mycket matsvinn.

Svara
Lisa.A 20 december, 2020 - 08:37

Städa ugnen med sockerbitar

Svara
Agneta Göransson 20 december, 2020 - 15:23

Bra råvaror och bra redskap!

Svara
Sofia 20 december, 2020 - 08:37

Mina bästa tips är att förbereda så mycket man kan innan, ex skära (med bra knivar ) det som går innan. Sedan ha bra råvaror och ordning runt omkring sig. Hoppas hoppas på denna julklapp till mig själv

Svara
Jennie 20 december, 2020 - 08:42

Yta. Diskmaskin. Och matkärlek !

Svara
Jessicka Prenker 20 december, 2020 - 08:39

Mitt bästa är att använda plasthandskar i köket som jag började med nu i pandemin. Hygieniskt och praktiskt. Och laga mat med kärlek och glädje till nära och kära är bästa kryddan. ❤️

Svara
Katja Öding 20 december, 2020 - 08:42

Bästa tipset är att ha roligt i köket. Skratta och må bra för att skratta är livet särskilt 2020 Feliz Covidad ❤️

Svara
Alexander Lindblom 20 december, 2020 - 08:43

Mitt bästa tips för den stressiga vardagen är att alltid ha färdig hackade och skivade grönsaker i matlådor i kylen. Perfekt för att bara slänga ner i salladen eller wokpanna.

Svara
Ida Egeland 20 december, 2020 - 08:44

Smaka & våga är mina tips! Smaka på maten under tillagning för att våga krydda mer☺️

Ordning och reda med bra redskap är också förutsättningar som underlättar för att lyckas i köket!

Svara
Emma 20 december, 2020 - 08:44

Våga testa. Och funkar det inte efter ett par testomgångar.. svälj stoltheten och fråga mamma!

Svara
Anna Moe 20 december, 2020 - 12:48

Bra råvaror är det allra viktigaste MEN bra köksutrustning gör det så mycket lättare och roligare!! Älskar att laga mat och baka!

Svara
Sofi Palm 20 december, 2020 - 08:45

Vassa välslipade knivar är ett måste i köket för att ge råvaror och mat den kärlek den förtjänar.
Att diska knivarna förhand efter användning är mitt nästa tips för att behålla den skärpan de förtjänar.

Svara
Carolina 20 december, 2020 - 08:48

Testa dig fram och glöm all prestationsångest! Laga mat kan vara både enkelt och gott utan konstigheter

Svara
Lisa Larsson 20 december, 2020 - 08:50

Mitt tips är att skära upp det du ska laga innan du sätter på plattorna. Annars blir det bara en stress under tiden du lagar mat, förberedelse är a och o. Medan du skär upp kan du njuta av musiken du har på och sippa på ett glas med en dryck du tycker om.

Svara
Viktoria H 20 december, 2020 - 08:55

Att ha bra redskap och att våga testa nya saker i köket, att experimentera och testa sig fram i både matlagning och bakning.

Svara
Carin 20 december, 2020 - 08:55

Bästa tipset är lite bra musik, sänkta krav och att sedan duka fint, då brukar det mesta lösa sig. Just nu har vi väldigt slöa knivar så skulle gärna vinna en ny bra kvalitetskniv för att underlätta i vårt kök.

Svara
Charlotte Berger 20 december, 2020 - 08:56

Härlig musik eller en pod att lyssna på, en bra kniv att skära bra närproducerade råvaror med och bra recept från din sida❤️❤️❤️

Svara
Mari thorstensson 20 december, 2020 - 09:10

Mitt tips är att alltid se till att kök och speciellt köksbänken är så undanplockad som möjligt innan man sätter igång. Det är din arbetsyta, och precis som för en konstnär, vill man inte bli begränsad av att ytan tar slut när man skall låta kreativiteten flöda.

Svara
Karin 20 december, 2020 - 08:56

Mitt tips är att våga prova nya recept, testa nya råvaror. Learning by doing!

Svara
Veronica 20 december, 2020 - 08:57

Mitt bästa tips:
Jag har Släppt kontrollen
Jag Sätter mig med ett glas vin
Å ser på när mannen min
Trollar fram en måltid
Underbart!

Svara
Lea 20 december, 2020 - 09:00

Mitt bästa tips är: Kompromissa inte med varken redskapen eller råvarorna. Minimera, men inte kompromissa. Det bästa är gott nog.

Svara
Martin 20 december, 2020 - 09:05

Mitt bästa tips i köket är att få laga mat tillsammans med nära och kära..

Svara
Eva G 20 december, 2020 - 17:35

Genom kärlek och värme skapas gudomlig mat, så gjorde min mamma och nu jag. Barnen som nu är tonåringar älskar det ❤️

Svara
Jessica Larsson 20 december, 2020 - 09:05

Fantasi, glädje och naturligtvis – en superkniv från Global!

Svara
Julia Andersson 20 december, 2020 - 09:08

När tomten kommer och tassa, hoppas jag det i paketet är knivar som är vassa. Ihop med bra råvaror, härlig musik och vänner som står en nära har man de ultimate receptet för en helgo kväll!

Svara
Erik Finnberg 20 december, 2020 - 09:08

Att ha mysigt och kul. Tända ljus, musik och vassa knivar. Lek fram måltiderna.

Svara
Josefine 20 december, 2020 - 09:09

Med Bra knivar och bra musik på hög volym rockar jag loss i köket!

Svara
Meja Henriksson 20 december, 2020 - 09:10

Mitt tips är att våga testa att laga nya maträtter! Det är så lätt att fastna i samma maträtter vecka efter vecka… Testa något nytt det ger mig mer glädje i köket

Svara
Linda 20 december, 2020 - 09:11

Mitt bästa tips är: Bakpulver som tar bort dålig doft, rengör och gör rent i avlopp.

Svara
Emma Näslund 20 december, 2020 - 09:13

Bästa tipset är att skippa recepten och lita på din egen kunskap. Utgå från vad som finns i kyl frys och därefter skapa

Svara
Åsa 20 december, 2020 - 09:17

Mitt tips är att ha bra redskap, en del fantasi och att våga lämna recepten och experimentera lite. Då brukar det kunna hända magi.

Svara
Rickard Johansson 20 december, 2020 - 09:17

Bästa kökstipset är att vi inhandlat allt gott som skall lagas tillsammans, sen om det skall bli ätbart så ser vi till att jag håller mig långt från matlagningen och istället kör 100 % disk, tork och dukning om maten skall kunna ätas❤️

Svara
Clara Wettervik 20 december, 2020 - 09:17

Mitt tips är att överlämna matlagningen med varm hand till mannen. Sedan sätter man sig tillrätta i soffan med ett glas bubbel

Svara
Elin Arnesdatter 20 december, 2020 - 09:17

Mitt bästa tips är att låta barnen göra så mycket av jobbet som möjligt… win-win på många plan!

Svara
Åsa Ceder 20 december, 2020 - 09:19

Inspirerande kokböcker/matblogg och bra redskap och att laga maten tillsammans med någon.

Svara
Julia 20 december, 2020 - 09:21

Mitt bästa tips är att städa undan medan du lagar, bor själv väldigt trångt så mitt tips är guld när man lagar storkoken inför veckans matlådor och inte vill att diskon överfylls

Svara
Katarina Nyman 20 december, 2020 - 09:23

Det är att ta sig tid, ha bra råvaror, vassa knivar och att prova sig fram och experimentera lite. Det är inte hela världen att misslyckas. På’t igen bara.

Svara
Sofia 20 december, 2020 - 09:27

Frångå recept och föreställningar om hur ngt ska vara. Inspireras av det du har hemma och freestyla‍♀️

Svara
Jessica Sundberg 20 december, 2020 - 09:28

Vem gillar att hacka lök? Ögon som rinner och fingrar som hackas av (?!). Men lök behövs. Det är ju gott och ger smak. Se då till att sätta på dig skyddsglasögon och hacka mängder med lök på en gång. Frys in i portionsförpackningar och ta fram vid behov!!!

Svara
Simon van der Schaaf 20 december, 2020 - 09:31

”Alla kan laga mat!”
Följ receptet
Håll köksön rent
Använd bra köksverktyg(knivar)

Svara
Emelie 20 december, 2020 - 09:32

Mitt bästa tips är att läsa igenom receptet noga innan, samt att du har det rent & snyggt runt omkring! Då går allt du tar dig för i köket, mycket lättare (och att ha bra knivar, så du slipper bli få träningsvärk i händerna)

Svara
Therese 20 december, 2020 - 09:37

Mitt främsta tips är att sätta in hörlurar med lämpligt innehåll, för att stänga ute barnens pågående armageddon under hellhour 😀
Riktigt vassa knivar hade kanske skyndat på matlagningen något och familjen kan äta tillsammans och sakta inse att ingen var arg på riktigt utan alla var bara hungriga. På riktigt.

Svara
Alva 20 december, 2020 - 10:18

Mitt bästa tips i köket är att diska undan medan du lagar/bakar mat. Tex i väntan på att löken ska fräsas klart så hinner man diska kniven som används till löken. Detta sparar en tid + att köket hålls i ordning och inget ton av disk samlas.

Svara
Anna-Sara 20 december, 2020 - 09:39

Håll rent och ha kul. Jag tycker personligen det blir lättare att hitta och utföra då.

Svara
Anna 20 december, 2020 - 09:39

Bra redskap gör matlagningen på riktigt sååå mycket roligare och lättare allt från mandolin, knivar, mixer och grytor.

Helt tråkigt, långsamt och kass
Att inte ha en kniv som är vass
Global är kungen i köket alla dagar
Som ger mig lycka när jag mat lagar

Svara
Lina 20 december, 2020 - 09:40

Mitt tips är ,förutom att ha bra redskap och bra råvaror, att ha tid. Att laga mat stressad blir sällan bra. När jag har gott om tid så sätter jag på en kopp Te och sedan ser jag matlagningen som en meditation. Jag försöker vara närvarande och känner tacksamhet för att få laga god o hälsosam mat till mig och min familj.

Svara
Emelie lundh 20 december, 2020 - 09:40

Att aldrig diska knivar i diskmaskinen. Att man alltid ska ha det i bra skick! Underlättar hela matlagningen

Svara
Anna Söfringsgård 20 december, 2020 - 09:52

Mitt bästa tips i köket är FÖRBEREDELSE OCH PLANERING- att stressa fram mat är sällan roligt
Grönsaksstavar som hungriga och otåliga barn (och vuxna) kan knapra på under tiden maten lagas.
Och såklart att ha bra och vassa knivar är A och O- så mycket roligare matlagningen blir då (glöm inte att underhålla skärpan med tex ett brynstål och lämna in knivarna för slipning då och då)
Och ett sista tips; en fuktad disktrasa, papper eller handduk under skärbrädan, så ligger den på plats och vippar inte om den blivit skev

Svara
Maria 20 december, 2020 - 09:53

Mitt bästa tips är att våga prova sig fram för att upptäcka nya smaker och smakkombinationer.

Svara
Rahima Ortac 20 december, 2020 - 10:05

Mitt bästa tips för att slippa stöket och stressen i köket när man ska laga mat är: förbered allt genom att hacka allt och lägga upp upp alla ingredienser i skålar innan du börjar laga maten. Alltså fokus på en sak i taget. Slippa stöket och stressen helt enkelt

Svara
Ludvig johansson 20 december, 2020 - 10:08

Med glädje till mat, kan dessa knivar användas till både potatis och spenat.

Svara
Elisabet C 20 december, 2020 - 10:44

Då jag började se matlagningen som ett intresse och inte ett nödvändigt ont förändrades allt. Det får ta lång tid och jag njuter hela den tiden. Dessutom blir maten så mycket godare när tid och kärlek ingår istället för stress.

Svara
Lise-Lotte L 20 december, 2020 - 10:10

Att ha bra redskap som t. ex vassa knivar!

Svara
Helene 20 december, 2020 - 10:11

Vassa knivar, gärna flera stycken så många kan stå runt köksön och hjälpa till att laga mat.

Svara
Maria 20 december, 2020 - 10:16

Självklart bra råvaror. Samt bra redskap, som vassa knivar. Jag gör egen mat til min katt, och då är vassa knivar ett måste. Dessa skulle verkligen behövas!

Svara
Zandra Falk 20 december, 2020 - 10:17

Ett gäng knivar som Global skulle göra mig galet glad för att kunna jobba bra i köket mitt i julstöket. Om inte till jul så blir det en massa annat kul 2021.

Svara
Linn 20 december, 2020 - 10:18

Mitt bästa tips i köket är att låta matlagningen ta tid
Med bra knivar från Global jag hackar med stil
I vårt kök lagas maten från grunden
Till recept jag är sällan bunden
Att med hjälp av maten göra vardagen till fest
Det är det jag gillar allra mest.

Svara
Mikaela Rindefors 20 december, 2020 - 11:52

Som gammal kock så är det givetvis mitt bästa tips att använda bra kvinar och ta hand om dem. Fattas några i köket som just inte blivit omhändertsgna väl. Knivbrev är superbra trallalaa.

Svara
Linnéa 20 december, 2020 - 10:19

Spela din favoritlåt, korka av en flaska vin och ha kul i köket.

Svara
Erica 20 december, 2020 - 10:24

Att ha bra förutsättningar!!
Yta, redskap, tid, råvaror och lust
Ett glas gott att dricka så kan det inte annat än bli en kanonmiddag

Svara
Emmie Barklund 20 december, 2020 - 10:24

Ha alltid musik på till matlagningen!

Svara
Erica 20 december, 2020 - 10:29

Att ha bra förutsättningar!!
Yta,Redskap,Tid,Råvaror och lust!
Med ett glas gott att dricka kan det inte annat än att bli en kanonmiddag

Svara
Kristine 20 december, 2020 - 10:31

Ett rent kök och skön stämning. Bra sällskap och ett gott recept att följa.

Svara
Hanna 20 december, 2020 - 10:36

Att använda BRA råvaror! Framförallt när det kommer till kryddor – går inte att jämföra färska kryddor med torkade Sen även att använda sous-vide till så mycket som möjligt – både smidigt och gör allting 10ggr godare!!

Svara
Lena 20 december, 2020 - 10:39

Bra ekologiska råvaror samt en uppsättning Global knivar från Bagaren och Kocken.

Svara
Tina 20 december, 2020 - 10:44

Att ha få, men riktigt bra redskap i köket.

Svara
Paola 20 december, 2020 - 10:48

Ät vegetariskt – om inte jämt, så flera gånger i veckan i alla fall (välj svenskt naturbeteskött när/om man äter kött). Undvik flygtransporterade grönsaker; var nyfiken och noggrann och kräv att din livsmedelshandlare kan ge dig den information du behöver. Ät utifrån säsong. Släng aldrig mat som inte är något fel på – hitta på nya recept, och ha alltid matlåda till jobbet.

Idétorka? Tänk baklänges! Dvs. ha olika basvaror som utgör proteinet. Ställ sedan frågan vad ni är sugna på. Italienskt? Indiskt? Och så väljer man protein när man bestämt sitt kryddtema. De torra kryddorna har jag redan blandat och de färska tillsätter jag sedan. Våra fyra absoluta favoriter är 1) Italien: basilika, oregano, salvia, vitlök, citronskal. 2) Indien: senapsfrön, chilipeppar, ingefära, kardemumma, kanel, gurkmeja, spiskummin, bockhornsklöver, koriander. 3) Sverige: dill, senapsfrö, gräslök, pepparrot. 4) Den ultimata stekkryddan: lökpulver, spiskummin, dragon (passar till allt!).

På det här sättet blir det (nästan) aldrig svårt att bestämma mat. Den blir god och ingenting kastas, och det är så härligt med den variation som kryddor åstadkommer.

Svara
Sofia Rolfhamre 20 december, 2020 - 10:52

Mitt bästa tips är att handla närproducerat och ekologiskt. På det viset vet jag exakt vad jag stoppar i mig och att det inte innehåller tillsatser som är dåliga för kroppen. Att dessutom stötta lokala företagare gör det hela ännu bättre!

Svara
Nina Lindqvist 20 december, 2020 - 10:52

Mitt bästa tips är att ha kul när du lagar mat, bra musik, dansa loss och busa lite.

Svara
Tanja Adell 20 december, 2020 - 11:02

Att man ska tänka på att det mesta går att frysa så man slipper slänga! Och man förlänger hållbarheten. Frukt, bär, grönsaker, kryddor, nötter, slattar av grädde – you name it! delade i lämplig storlek fryser jag in. Lyxigt och enkelt att kunna plocka fram när man behöver!

Svara
Emma Cedell 20 december, 2020 - 11:16

En liten plan sen bra redskap och råvaror. Våga testa nytt och ett glatt humör

Svara
Alexandra 20 december, 2020 - 11:23

Mitt bästa tips är att satsa lite extra på det gröna i måltiden och göra det till måltidens glansnummer!

Svara
Frida 20 december, 2020 - 11:31

Att planera så man slipper stressa och kan njuta av matlagningen och hålla undan under tiden så man slipper ett nervsammanbrott efteråt

Svara
Nina 20 december, 2020 - 11:37

Mitt tips är handfast, se till att planera vid uppskärning så att man slipper krosskontaminering. Först skära upp allt det gröna, fruktiga och sist köttet. På så vis behövs det inte byte av skärbräda och extra disk.

Svara
Chrissan 20 december, 2020 - 11:45

Bästa i köket är att se över vad som finns i kylskåp, frys och skafferi för att minska matsvinnet. Önskar hållbara produkter som är bra för miljön och hälsan och som dessutom håller längre.

Svara
Lisa 20 december, 2020 - 11:49

Rengör träskärbrädor med salt

Svara
Anna 20 december, 2020 - 12:02

Förklädet. Oavsett vilken mat som lagas, har jag varit med om att kläder har förstörts av livsmedel med färg eller av oljor – och vid grillen kör jag läderförkläde!

Svara
Sara Tilling 20 december, 2020 - 12:04

Mitt bästa tips är att ha bra knivar! Allt går så mkt smidigare och om du har oturen att skära dig blir snittet mkt finare

Svara
Mikaela Lindström 20 december, 2020 - 12:07

Mitt tips är att med halvjämna mellanrum gå igenom alla skåp och lådor och skafferi, kyl/frys osv. Lägg fram allt och stoppa bara tillbaka det du ANVÄNDER, resten går i graven eller skänks till 2handbutiker eller vänner. Så skönt sen när du lättare hittar dina favoriter utan att gräva igenom massa onödiga produkter/prylar! 🙂

Svara
Lennie Jansson 20 december, 2020 - 12:08

Jag brukar försöka spara alla rester och skal från när jag förbereder grönsaker som morötter, potatis, selleri och lök eller annat. Viktigast är att de blivit ordentligt tvättade innan. Enklast är att ha en låda eller påse i frysen somm fylls allt eftersom.

När jag har tid så kokar jag en grönsaksbuljong med alla skalen. Jag tillsätter även smakförstärkare som tomatpuré, olja, salt, och pepparkorn. När buljongen kokat i en timme så häller jag upp buljongen mindre kärl och fryser in det till senare soppor och grytor. Oftast brukar jag laga en soppa i samband med kokningen.

Men det går att göra en rätt till!
Bitarna och skalen som silas ur buljongen lägger jag upp på en plåt med olja och rikligt med salt och eventuellt någon krydda. Sedan torkar jag dem på lägsta värmen i ugnen några timmar eller över natt. Sedan har man krispiga skalchips att äta!

Svara
Andrea Myrander 20 december, 2020 - 12:15

Mitt bästa tips (som småbarnsförälder) är att alltid ha en plan för att kunna laga ngt snabbt till ett hungrigt liten tjej.

Snabbt, gott och klimatsmart är att ta röda linser, kokosmjölk och en tetra krossade tomater. Låt koka ihop med lite buljong, kryddor och citron – älskas av alla!

Svara
Tove 20 december, 2020 - 12:17

Det här är min sambos drömvinst! 🙂

Mitt bästa tips i köket är att alltid ha en del basvaror hemma – så som imat, bönor och gryn, krossade tomater och en stor blandning kryddor. Då kan man alltid laga en god gryta, de dagar man har slut på fantasi eller bara vill slänga ihop något snabbt 🙂

Svara
Malin 20 december, 2020 - 12:38

Använd kaffesump att skrubba ren träskärbrädan med.

Svara
Alexander 20 december, 2020 - 12:40

Diska medan du håller på att laga maten så blir det mindre att ta hand om efteråt.

Svara
Cissela 20 december, 2020 - 12:40

Att laga mat med sällskap! Antingen en podd i öronen, eller med kompisar eller partners som sällskap eller som en extra hand

Svara
Yagmur 20 december, 2020 - 12:53

Att laga med kärlek funkar alltid oavsett vad man lagar
Och självklart är det viktigt att hitta ett rätt recept

Svara
Anna L 20 december, 2020 - 13:13

Alltid använda bra och vassa knivar. Då blir det både lättare och går snabbare att laga mat. Dessutom ser jag alltid till att städa undan under tiden och efter matlagningen så är det enda som återstår att bara njuta av maten

Svara
Anja L 20 december, 2020 - 13:16

Tid, bra produkter och material. Då går både matlagning och bakning som en dans. Självklart vill man vara den vassate kniven…

Svara
Frida 20 december, 2020 - 13:38

Befintlig kniv med ett kasst BLAD,
– ett nytt set skulle göra mig och familjen GLAD

Svara
Madelen 20 december, 2020 - 13:52

Att ligga steget före, ha bra råvaror & bra redskap. ⭐️ (Och att en man som är grym i just köket skadar ju inte heller ) ⭐️

Svara
Linda 20 december, 2020 - 13:54

Sätt på riktigt bra musik och laga mat tillsammans

Svara
Maria E 20 december, 2020 - 13:55

Vassa knivar är a och o i köket. Det startar med bra och vassa knivar, sen är det bara att sätta igång och låta fantasin flöda!

Svara
Erica 20 december, 2020 - 14:00

Multitaska! Diska medans pastan kokar, förbered frukosten medans du gör middag osv. Allt känns bättre när man får mycket gjort och inte har saker liggandes.

Svara
Pia 20 december, 2020 - 14:01

En vass kniv är ett måste (en självklarhet hos oss) men när man hackat och sölat ned så är den klassiska DEGSKRAPAN ett av det enklaste, bästa, definitivt billigaste hjälpmedlet man kan ha i köket. Bänken blir ren i ett nafs.

Svara
Maria Järnerfors 20 december, 2020 - 14:03

Involvera barnen i köket med allt som det innebär av laga mat, inköp av råvaror, matrealvård, planering, duka
med finporslin m.m. Jag tror det skapar det bästa förutsättningarna för barnens egna liv i framtiden. Och låt även små barn använda vassa knivar ( under uppsikt av vuxen), då det är minst risk att slinta och skära sig med en skarp kniv!

Svara
Therese 20 december, 2020 - 14:24

Mitt bästa tips är att ha många öppna ytor i köket dit man kan bjuda in fler till att delta i matlagningen. Att få laga mat med familj och vänner är det bästa jag vet! Själva matlagningen blir socialt och alla känner sig delaktiga och har kul. Att då ha knivar åt alla är A och O 🙂

Utöver detta så tipsar jag varmt om att steka på alla kryddor för att verkligen ta fram så mycket smak som möjligt i matlagningen.

Svara
Anton Frisk 20 december, 2020 - 14:25

Att ha en riktigt bra uppsättning vassa knivar är ovärderligt, inget annat köksredskap påverkar kvalitén på din matlagningsupplevelse lika mycket. Allt blir lättare, allt går snabbare, allt blir roligare. Så mitt tips är att skaffa ett år riktigt bra knivar och sen låta fantasin flöda!

Svara
Maja B 20 december, 2020 - 22:22

Musik, skratt och inkludering ❤️ Då kan magi i köket börja.

Svara
Maja 20 december, 2020 - 22:22

Musik, skratt och inkludering ❤️ Då kan magi i köket börja.

Svara
Charlotte Johansson 20 december, 2020 - 14:29

Ett matlagnings-hack jag har lärt mig är att till all fet mat tillsätta liite syra. Det kan t.ex. vara att tillsätta en tesked vinäger i en gräddig pastasås. Detta höjer smakerna något otroligt och balanserar fett och sälta på ett perfekt sätt!

Svara
Lotta 20 december, 2020 - 14:31

Att ha ordning och reda, vassa knivar och att vara lugn.

Svara
Elin H 20 december, 2020 - 14:35

Att våga experimentera med de ingredienser man har hemma och se till att nyttja så mycket som möjligt för att slippa onödigt svinn. Både bra för planeten, plånboken och för att kunna hitta nya spännande maträtter! 🙂

Svara
Cecilia Lindén 20 december, 2020 - 14:49

Bra knivar ☺️

Svara
Anna A 20 december, 2020 - 14:52

Lite salt och peppar och mycket kärlek och kreativitet!

Svara
Frida 20 december, 2020 - 15:03

Mitt bästa tips är att slipa knivarna. En slö kniv är en farlig kniv!

Svara
Emma Olsson 20 december, 2020 - 15:27

Glädje, kärlek och vassa knivar förgyller verkligen tillvaron i köket!

Svara
Camilla 20 december, 2020 - 15:27

Att frysa in slattar i isbitsform! Jättebra sätt att minska matsvinnet, och väldigt smidigt att bara ta upp ett par iskuber med tomatpuré när man ska göra sås istället för att öppna en ny burk. Vin, pesto, aquafaba och kaffe är andra saker jag fryser in jämt.

Svara
Anna A 20 december, 2020 - 15:33

Tålamod! Förutom det så Har det senaste tänkt om och lagar bara mat jag själv vill (kanske ngt undantag) tappade inspirationen helt efter flera års klassisk svensk familjemat.

Svara
Jenny kuoljok 20 december, 2020 - 15:38

Mitt bästa tips är att inte ta det på för stort allvar, det ska vara kul att laga mat! Vassa knivar hjälper. Köp bra råvaror! Och att bjuda in gästerna att vara med och laga mat, matlagning och att äta tillsammans är ett så fundamentalt sätt att umgås♡

Svara
Sofia Azelius 20 december, 2020 - 15:43

Mitt bästa tips är att inte bli besviken när det inte går som man tänkt sig. Med små barn brukar det mitt i matlagningen dyka upp väldigt viktiga saker som att springa och kissa osv. Vilket i sin tur innebär att jag tex måste stänga av den halvt kokande pasta. Den blir inte så bra då när man kör igång igen

Svara
Karin Brandenberg 20 december, 2020 - 15:44

KOKA SOPPA PÅ EN SPIK GÖR MIN MIDDAG SÅ UNIK !
FRYS OCH KYLSKÅPSRENSNING GER MIG DÅ EN UNIK MIDDAG ATT BJUDA PÅ.

Svara
Katja Pyttynen 20 december, 2020 - 15:46

Mitt bästa….att laga mat tillsammans med sin man och ibland är även flickorna med. Allt blir så mycket roligare och mysigare att göra tillsammans ❤

Svara
Emelie 20 december, 2020 - 15:58

Mitt bästa tips i köket är att laga mat tillsammans med någon man tycker om. Lite härlig musik på stereon och något gott i glaset medan man lagar maten. Då spelar det ingen roll om du gör en tjusig söndagsmiddag eller steker på lite fiskpinnar en mörk tisdag. Det blir trevligt ändå 🙂

Svara
Jesper Ek 20 december, 2020 - 16:08

Bästa tipset i köket har såklart med knivar att göra.
Lägg alltid en fuktigt wettexduk/disktrasa underst mellan underlaget och skärbrädan så att den inte glider medan du skär och hackar. Då får du perfekt kontroll över både kniv och matvara.

Svara
Martina 20 december, 2020 - 16:13

Mitt tips är att skaffa sig en lika underbar man som jag har som lagar så god mat till oss, ren lyx! Jag vet att han skulle bli sååå glad för vinst av denna lucka!

Svara
Annica Evertsson 20 december, 2020 - 16:28

Bra knivar och bra råvaror..

Svara
Klara 20 december, 2020 - 16:29

Mitt bästa tips i köket är att ha roligt, varva ner. Sätt på bra musik och sjunga/dansa medans man lagar gör mig på gott humör

Svara
Sandra Jansson 20 december, 2020 - 16:31

Mitt bästa tips är att VÅGA. Många är så rädda att göra ”fel” att de inte ens testar. Jag brukar tänka att ”det värsta som händer är att det inte blir gott” och tack vare att man är nyfiken och vågar prova har man hittat många nya favoriter.

Svara
Helen 20 december, 2020 - 16:36

Mitt bästa tips är att våga utmana sig och att tänka “utanför boxen”- att våga helt enkelt. Frångå recept, våga blanda smaker och nya smak-konstellationer. Utmana dig själv och använd endast råvaror som finns hemma- oftast kommer de bäst recepten och idéerna fram när man mixar, blandar och gör nya saker. Gå utanför comfort-zonen men framförallt glöm allt vad dl-mått och recept heter! Gå på känslan, ha kul och tänk att det värsta som kan hända är att det inte blir gott!

Svara
Linda Johansson 20 december, 2020 - 16:42

Att laga klimatsmart och göra storkok på en å samma gång. Spar både tid och energi

Svara
Erik 20 december, 2020 - 16:44

Att ha barnen delaktiga i matlagningen, blir så mycket roligare att laga mat
Fina råvaror och våga testa nytt, tex slänga ihop saker man har hemma bara..

Svara
Frida Lena 20 december, 2020 - 16:48

Mitt bästa tips är att skapa nytt ned rester, ofta blir det godare än det var från början.

Svara
Helena Brynte 20 december, 2020 - 16:51

Laga mat ifrån hjärtat, och var inte rädd för att våga,
tycker du det är läskigt så kan du alltid Google fråga!
Vassa knivar är såklart inte fel,
men det är ändå bara en liten del.
Se till att ha tid, och se till att ha kul
då kommer det inte bli för mycket strul.
Bjud sedan familj & vänner,
kanske även de du inte känner.
Det kan bli hur bra som helst –
och du på matlagning blir helt frälst.

Svara
Annis 20 december, 2020 - 16:54

Våga, våga och våga! Våga vara nyfiken, testa nya smaker, bjud dina smaklökar på nya smaker, dom kommer jubla. Perfekt när maten blir tråkig och menyn bara blir de samma. Behöver inte vara så avancerat, ställ dig framför kryddhyllan i affären, blund och peka och där har du en nya krydda. De värsta som kan hända om du vågar testa nytt, är att det inte är gott och va spelar de för roll om 10 år? men de bästa är ju att matlagningen blir en helt annan grej, så våga!

Svara
Mona Ekström 20 december, 2020 - 17:04

Mitt bästa tips är att laga mat med kärlek och känsla. Då blir det gott oavsett om det är något enklare eller något mer avancerat ❤️

Svara
Natalie 20 december, 2020 - 17:07

Att det är rent och snyggt innan man sätter igång och att man plockar undan kontinuerligt under matlagningens gång

Svara
Lovisa Johansson 20 december, 2020 - 17:09

Mitt bästa tips i köket är att under sommar perioden frysa in färska råvaror så som blåbär, björnbär, nypon, äppel klyftor, svamp och rabarber så att man har bra råvaror året om som både är nyttigt, ekologiskt och miljövänligt. Sveriges natur har massor av mat som kan användas till både maträtter och deserter så varför inte ta vara på den möjligheten?

Svara
Johanna 20 december, 2020 - 17:09

Försök släpp på prestationsångesten! Det blir som det blir och den som inte gillar det kan fixa något annat!

Svara
Charlotte askåsen 20 december, 2020 - 17:19

Bästa tipset är heltklart ha vassa knivar och ordning och reda.

Svara
Theresia 20 december, 2020 - 17:30

Diska undan allteftersom i köket när du håller på. Slipper att växa till stora berg då! Tänk att få avnjuta en middag och den värsta disken redan är avklarad! Enkla nya rutiner kan förändra det hela!

Svara
Elina Söderberg 20 december, 2020 - 17:33

Att sätta på en bra podd eller musik och att smaka av maten OFTA 🙂

Svara
Johanna 20 december, 2020 - 17:35

Mitt bästa tips i köket är att plocka undan medans man lagar maten, blir såå mycket lättare att undvika kaos då!

Svara
Karin 20 december, 2020 - 17:38

Att ha bra redskap och även bra råvaror. Sällskap och ej under stress gör det ännu bättre.

Svara
Sanna 20 december, 2020 - 17:52

Mitt allra bästa tips i köket är en grymt bra podd i öronen och avsatt tid för att laga god mat. Stressa inte och byt ut ingredienser till saker du själv gillar. Strunta i att följa receptet till punkt och pricka! Bara du vet vad du gillar 🙂

Svara
Anna L 20 december, 2020 - 17:54

Anpassa efter tid och möjlighet för att undvika stress

Svara
Pierre S 20 december, 2020 - 17:55

Ha roligt! Bra redskap och bra råvaror och bra musik!

Svara
Camilla Sandmark 20 december, 2020 - 18:17

Att låta den som kan och tycker det är roligt stå för matlagningen och bakningen. Det brukar bli bäst då!

Svara
Melker Linderholm 20 december, 2020 - 18:27

En vass kniv och ett bra planeringsschema. Då kan du inte misslyckas!

Svara
Anna Blom 20 december, 2020 - 18:28

Lägg färsk broccoli, blomkål och morötter i en bunke kallt vatten i kylen så står de sig en hel vecka. Bra i Covid tider så man inte behöver in på affären lika ofta för att ha färska grönsaker

Svara
Lisa 20 december, 2020 - 18:30

Handdukar i bestick lådorna för mindre slammer

Svara
Emelie B 20 december, 2020 - 18:33

Att laga tillsammans! Slippa bolla alla moment själv ibland och ha en mysig stund tillsammans. Längtar nu tills det att man återigen kan samlas med släkt och vänner i och runt köket och mat. Också att få smaka och snacksa samtidigt, njuta av ingredienserna!

Svara
Sofia Lithman 20 december, 2020 - 18:34

Mitt bästa tips är att ha med barnen i käket och inte ha så höga krav. Det blir så mycket roligare då

Svara
Camilla 20 december, 2020 - 18:34

Mitt bästa tips är rätt och slätt
Råvaror och knivar av högsta klass
Plus en gnutta salt till varje rätt
Och till det, massor av kärlek i stora lass!

Svara
Sandra 20 december, 2020 - 18:35

Mitt bästa tips i köket är att sätta på en riktigt bra låt, ta fram det där goda ingredienserna och låta matlagningen ta tid, då blir det alltid bra.

Svara
Sara Källström 20 december, 2020 - 18:35

Mitt bästa tips!
Smak, smaka, smaka! Smaka av all mat du gör! Då får du det bästa resultatet!

Svara
Malin Svensk Björck 20 december, 2020 - 18:40

Att våga experimentera!
Det kan inte bli mer än tokigt och då vet man till nästa gång.
Ett annat är att laga så det finns lite matlådor i frysen till dom dagar man inte har tid/lust/ork att laga mat.

Svara
Marie Jonsson 20 december, 2020 - 18:51

Bästa tycker jag är att låta barnen vara med i matlagningen. Så kul att se hur de lär sig och känner att de är en del av det hela.

Svara
Tero T 20 december, 2020 - 18:53

Mitt favoritknep som överraskande få tycks känna till, när man skalar vitlök, är att först trycka till klyftan med knivens blad lite lätt så går det superfort att få av skalet på klyftan.

Svara
Johanna 20 december, 2020 - 19:02

Laga mat tillsammans med någon och samarbeta i köket! Det blir roligare, enklare och framförallt så blir det en upplevelse att skapa något och njuta det tillsammans!

Svara
Amanda 20 december, 2020 - 19:08

Lägg fram allt som ska vara i innan, hacka även allt innan.

Svara
ida 20 december, 2020 - 19:13

HA FINT PORSLIN OCH BRA REDSKAP! Det är så mycket roligare att både laga och äta om man har bra saker. Att ha fina knivar framme, ha fina maskiner som kan stå framme och fina grytor uppmuntrar till att gå loss i köket. Att sedan ha fint porslin att servera på sätter guldkant på vardagen!

Svara
Anna-Karin 20 december, 2020 - 19:18

Lyssna på musik, ha tiden och se till att ha bra redskap (vassa knivar tex) och fina råvaror.

Svara
Eva-Lotta 20 december, 2020 - 19:22

Att vara närvarande i matlagningen❤

Svara
isabelle 20 december, 2020 - 19:31

mitt bästa tips är att ha kul i köket, använd bra redskap och bra råvaror, och experimentera fram egna recept 😀

Svara
Kristina Ström 20 december, 2020 - 19:34

Jag skulle säga ta in lite per Morberg i köket; Våga improvisera och våga pröva nya saker.

Svara
Amelia 20 december, 2020 - 19:34

Mitt bästa tips är att placera en träsked under potatisen när man ska skära den för att göra hasselbackspotatis. Då är man säker att man inte skär igenom! Dessutom krävs även bra vassa knivar 🙂

Svara
Maria Henrikson 20 december, 2020 - 19:36

Bra ljus! Fyllt kylskåp – planerad mat för veckan! Och just det ja – bra och vassa knivar, det blir så mycket roligare att laga mat!

Svara
Heidi 20 december, 2020 - 23:52

Preppa! Ta fram alla ingredienser och redskap som du ska använda och skala/skär/hacka allt innan du börjar själva “lagandet”. I samband med preppen så gör du en grönsakstallrik till barnen, som de kan äta medans du lagar maten i lugn och ro 🙂

Svara
Mammaochmilo 20 december, 2020 - 19:42

Att laga mat tillsammans någon man tycker om❣️

Svara
Johanna VL 20 december, 2020 - 19:42

Mitt bästa tips är att hålla rent och snyggt och att använda bra redskap!

Svara
Jonathan 20 december, 2020 - 19:50

Va väl förbered, se till så du har allt du behöver innan du börjar laga maten. Så att du inte märker mitt i matlagningen att du saknar någon av det viktigaste ingredienserna.

Svara
Ellen Eklund 20 december, 2020 - 19:55

Mitt bästa tips i köket är att inte vara rädd för att testa nya smaker och tänka utanför boxen. Råvaror efter säsong och det som finns hemma. Såklart är bra redskap, så som vassa knivar något som gör matlagningen roligare.

Svara
EvaMar 20 december, 2020 - 20:13

Spara tid och irritation genom ordning och reda framför allt i skafferiet. Varenda mjölpåse och kartong ställs i en plastpåse innan den hamnar på hyllan.

Svara
Petra Eklund 20 december, 2020 - 20:14

Att laga mat ska vara kul – låt dig inte stressas av hungriga magar! Tänk på att våga prova nya recept och glöm inte att smaka av.

Svara
Emilia 20 december, 2020 - 20:20

Att låta sambon laga maten! Då är allt som absolut smidigast för mig!

Svara
Frida 20 december, 2020 - 20:22

Med kockens kniv i rättan hand blir den godaste steken till den perfektas form.

Svara
Linnea H 20 december, 2020 - 20:22

Att inte vara rädd för att krydda, det är gott med smaker och det kan verkligen göra stor skillnad på en maträtt.

Svara
Caroline L 20 december, 2020 - 20:54

Eftersom jag är lat så lagar jag många portioner när jag ändå håller på. Föredrar mat lagad i ugn. Smidigt och inget matos som kan trigga igång migränen. Sen är jag väldigt noga med hygienen i köket så bakterierädda personer törs äta min mat.

Svara
Petra 20 december, 2020 - 20:55

Mitt bästa tips i köket är att smaka av maten jag lagar, under tiden jag lagar den alltså. Att det är någorlunda städat i köket innan matlagning underlättar ju också för inspirationen.

Svara
Monika Rauhakari Bång 20 december, 2020 - 21:11

Globalknivarna är dom bästa! Riktiga proffsknivar! Yngsta sonen flyttar hemifrån snart. Tänk att få ge ett helt sett med knivar som inflyttningspresent! Vilken lycka!

Svara
Klas Westholm 20 december, 2020 - 21:24

Bra knivar är mitt bästa tips. Global är kungen av knivar. Jag har aldrig använt något så bra. Skarpa, balanserade, lättslipade och snygga! Tyvärr är min senaste Global-kniv skadad och jag skulle verkligen behöva en ny. Får jag sedan flera vore det rena himmelriket – ett stort lyft för köksarbete.

Svara
Cecilia Westholm 20 december, 2020 - 21:25

Mitt bästa tips i köket är att alltid hålla mina knivar väl skärpta. Att börja matlagningen med att ta fram knivskärparen och se till att den gör vad den kan för att göra knivarna rättvisa. Sedan blir matlagningen så mycket roligare! <3

Svara
Malin R 20 december, 2020 - 21:27

Matlagning är vår familjs stora passion
vi letar ständigt recept och ny inspiration!
Ja, hos oss samlas vi alla gärna i köket,
där trivs vi bäst, bland dofterna och stöket!
Jag tror det är det som är det bästa tips vi kan ge
-resultatet blir som bäst då alla är me!
Vi turas om att handla och att välja mat,
att duka och att diska alla fat!
Alla får vara delaktiga -det sätter pricken över i:et
och ger oss fina stunder i det dagliga livet!

Svara
Erika 20 december, 2020 - 21:29

Ha bra redskap, goda råvaror och gör saker tillsammans

Svara
Joanna 20 december, 2020 - 21:30

Ättika för rengöring! Funkar överallt 🙂
Idag avkalkade jag både kaffekokare och vattenkokare och häromdagen städade jag ugnen.

Svara
Terese 20 december, 2020 - 21:36

Att ha bra redskap och utrustning man trivs med, gärna tid och det vanligaste man använder i mat- och kryddväg hemma.

Svara
Felicia 20 december, 2020 - 21:38

Att planera kommande vecka under helgen, med fokus på vilka råvaror som är i säsong för att vara snäll mot miljön och foodpreppa. Och bra verktyg! För allt blir enklare med bra grejer i köket. Det är ett måste i vår stressiga vardag med småbarn, två heltidsjobb och ambitioner om några träningspass i veckan i alla fall…. Det enda vi saknar är riktigt bra knivar så vinsten hade varit en dröm! Tänk vad rolig matlagningen hade blivit!

Svara
Rebecka 20 december, 2020 - 21:46

Mitt bästa kökstips är simpelt men effektivt: Att använda gummihandskar för att öppna burkar och flaskor.

Det har räddat mina svaga handleder många gånger.

Svara
Filippa Norling 20 december, 2020 - 21:47

Samarbeta! Blir såå mycket mysigare och roligare om man lagar mat tillsammans.

Svara
Micke 20 december, 2020 - 21:51

Mitt bästa tips är att alltid ha med surfplatta när man lagar mat.
Det har gjort mig till en mycket bättre kock.
Man hittar allt från bästa tipsen på hur man slipar sin kniv till hur man bäst tar bort fläckar på kläder när man slarvat lite.
Och sist men inte minst en oändligt massa recept på hälsosam mat att laga.

Svara
Anette Nises 20 december, 2020 - 22:04

Bra redskap gör matlagningen så mycket roligare

Svara
Nanna 20 december, 2020 - 22:07

Att när du skall skära dina goa grönsaker på skärbrädan, lägga en fuktig trasa under brädan så glider den ej runt.

Svara
Frida Lilja 20 december, 2020 - 22:14

Att våga misslyckas för att lära sig och sedan: Lyckas !

Svara
Felicia K. 20 december, 2020 - 22:16

Mitt bästa tips är att hålla efter sin arbetsyta under tiden man lagar mat, på så vis blir det inte lika mycket att ta hand om efter middagen!

Svara
Tommy Ax 20 december, 2020 - 22:19

Att ha bra redskap och bra råvaror samtidigt som man ger sig själv tid och inte stressar.

Tommy

Svara
Maria 20 december, 2020 - 22:24

Vi älskar att laga mat och med detta fina knivset från Global så jag skulle jag kunna bli lika knivskarp som min man. ❤️

Svara
Anna Mårtensson 20 december, 2020 - 22:24

Min särbo åt mina slöa knivar skrattar
Tänker inte flytta in hos mig förrän jag fattar
Att vassa knivar är det enda rätta
För att få honom känna riktig hetta
Så snälla låt mig vinna
Jag vill ju på riktigt hinna
Briljera och överraska min man med
En kärlek som för alltid ska brinna

Svara
Jimmy 20 december, 2020 - 22:25

Maten smakar godast om man tillagar den själv från början men också genom att involverar andra. Jag och min sambo försöker laga maten tillsammans, i den mån det går. Gemenskap och kärlek

Svara
Emelie Rolén 20 december, 2020 - 22:26

Fräscha råvaror, gärna lite musik, ett glas vin och fint sällskap. Om det är på en helg, annars räcker fräscha råvaror långt 😉

Svara
Robin Svensson 20 december, 2020 - 22:27

En upptäckarlust och en längtan att skapa, är en bra grund att stå på i köket, att få gäster till bords att efter mera mat gapa, är en belöning för allt detta stöket. En stor portion vilja, en stor portion driv är en bra start till att lyfta sin kniv. Att hacka och skära allt som ska upp på ett fat, är en viktig del i skapandet av mat.

Glädje och upptäckarlusta är mina viktigaste tips.

Svara
Charlotte 20 december, 2020 - 22:31

Att göra storkok i form av härliga mustiga grytor med många olika ingredienser och kryddor – blir gott och räcker länge. Vassa knivar skulle underlätta allt hackande som krävs!

Svara
Sara L 20 december, 2020 - 22:33

Att använda fina ekologiska och gärna närproducerade råvaror.

Svara
Caroline 20 december, 2020 - 22:36

Lämna alltid köket i ordning, ha kul när du lagar mat och våga experimentera!

Svara
Sandra Antonsson 20 december, 2020 - 22:37

Bra musik, ett glas vin och gott om tid. Detta set skulle jag ge till mina föräldrar, för lite matlagningspepp i tider av isolering ❤️

Svara
Julia 20 december, 2020 - 22:38

Var inte rädd för att testa dig fram med smakerna. Jag brukar alltid ha soja, salt och vinäger eller citronsaft att smaka av med!

Svara
Martina Karlsson 20 december, 2020 - 22:46

Va inte så rädd för buljong. Det ger smak och är lätt metod för smakförhöjare. Finns massa ekologiska och många småföretagare gör också sin egen!

Svara
Karin Thulin 20 december, 2020 - 22:54

Inga halvfabrikat! Med naturliga ingredienser blir det bra och kroppen blir nöjd.
Vassa knivar krävs för att hantera råvarorna.

Svara
Lina 20 december, 2020 - 22:55

Ställ någon annan där ibland också – om du som jag är den enda i hushållet som ALLTID lagar mat! Låt din partner, kompis eller barnen laga något nytt och gott, medan du slappnar av och tittar på 🙂

Svara
Pia 20 december, 2020 - 23:00

Att testa nya recept och maträtter men också tillåta sig att ofta äta det där man gillar mest liksom ibland färdigmat eller halvfabrikat för att få mat snabbt när man behöver det.
Sambon pratar om att han skulle vilja ha bättre knivar.

Svara
Anna Dahmén 20 december, 2020 - 23:03

Mitt tips är att lyssna på en bra talbok. Är boken bra vill man fortsätta lyssna och man blir inspirerad att laga mer mat för att få lyssna vidare och såklart blir matlagningen roligare och därmed godare

Svara
Sofia 20 december, 2020 - 23:30

Sätt på en bra podd eller go musik. Ta inte matlagningen på så stort allvar, lek och ha kul så blir nog allt bra tillslut!!!

Svara
Ann Bratt Wallér 20 december, 2020 - 23:34

Knivar i köket är viktigast att ha
då blir förberedelser och matlagning bra
Det gäller också att skärpan är total
just så som eggen på Global

Svara
Josefin 20 december, 2020 - 23:49

Man behöver inte vara den vassaste kniven i lådan för att lyckas i köket men det underlättar att ha en.

Svara
Sophie 20 december, 2020 - 23:51

Mitt bästa tips är att ha kul i köket, har du vänner hemma, be dem hjälpa till. Det blir så mycket trevligare då.

Svara
Malin - MalinBelle.com 20 december, 2020 - 23:53

Att planera måltider kanske dagen innan åtminstone så slipper du stress och fundera över vad som ska lagas i sista stund. 🙂 Och att se till att ta sig tiden till att laga en god måltid till sig själv!

Svara
David 20 december, 2020 - 23:53

Mitt bästa tips är att inte ta några genvägar när man lagar mat, utan att göra allting ordentligt. Det kanske tar lite extra tid, men det blir också extra gott! Salta pastavattnet rikligt, skölj inte av pastan när den är klar- då sköljer du bort alla goda smaker, använd färska grönsaker i woken istället för frysta, torrstek svampen innan du fräser på den osv. En bra tumregel är att försöka få till en bra balans mellan sött, syrligt och umami. Helt enkelt – lär dig om de olika momenten i matlagning och ta dig tiden för dem! Om resultatet blir bra så tror jag att matlagningen blir ännu roligare nästa gång!

Svara
Saga Hällbrant 21 december, 2020 - 00:00

Att planera, ha gott om tid och ha bra råvaror. Lite fantasi i matlagningen är också bra.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More