glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka med frosting

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Glutenfri chokladkaka med frosting – dessutom helt fri från mejeriprodukter!

 

Vill du baka något enkelt och snabbt som dessutom är supergott? Testa denna chokladkaka som är glutenfri och mejerifri och endast sötas med banan.

Vill man ha den lite sötare kan man självklart addera sötning, till exempel kokossocker, björksocker eller honung.

Det bästa med denna kaka är att man kan smaksätta den på massa olika sätt. Man kan byta ut kakao och choklad mot till exempel pepparkakskryddor eller saffran och russin. Perfekt nu inför jul!

 

Vill du se hur jag gör den? Kolla detta klipp på min Instagram

 

 

glutenfri chokladkaka

 

Glutenfri chokladkaka

Chokladkaka

  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • + Hackad mörk choklad (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper. Om du har en större form, sänk tiden i ugnen med ca 10 min.
  2. Skala bananerna och kör alla ingredienser i marberedare eller med stavmixer tills det blivit en jämn smet.
  3. Häll i formen och grädda i ca 50-60 min. 

 

Frosting:

  • 50 gram mörk choklad
  • 3 msk kokosolja
  • + riven kokos

Gör så här:

  1. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
  2. Låt stå tills konsistensen är bredbar – rör om under tiden. (Ställ in i kylen om du vill att det ska stelna snabbare.)
  3. Bred på frostingen på chokladkakan när den svalnat något.
  4. Toppa med kokosflingor. Denna kaka är absolut godast när den är nybakad.

 

 

Fler recept sötade med banan

Här hittar du fler recept sötade med banan. Vill du baka något juligt redan nu – testat saffranskakan med russin eller den mjuka pepparkakan. Alla dessa recept är glutenfria och mjölkfria. Klicka på bilderna så kommer du till recepten.

 

 

Sugen på fler recept: Här hittar du alla mina recept

 


Följ mig gärna här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

5 kommentarer
1

5 kommentarer

Alexandra 19 november, 2020 - 19:16

Hej,
Var det även kakao i? Hur mycket? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2020 - 17:10

Hej!
Missade detta – 3 msk, har lagt till den nu 🙂

Ha en fin helg!
// cecilia

Svara
Cecilia Folkesson 23 november, 2020 - 09:15

Hej Alexandra!
Har lagt till det i receptet nu.
Tack för att du uppmärksammade 🙂

// Cecilia

Svara
Malin 19 november, 2020 - 20:12

Kan man använda något annat glutenfritt mjöl? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2020 - 17:11

Hej Malin,
Har endast testat kokosmjöl och det blev inte lika bra tyvärr…
Men det går säkert 🙂

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More