glutenfri gnocchi

Glutenfri gnocchi med svartkål

av Cecilia Folkesson

 – Innehåller annonslänkar – 

 

Gnocchi med svartkål, broccoli och valnötter – ett supersnabbt veganskt recept!

När man inte har så mycket tid över är detta recept ett tips. Jag slängde ihop denna under min väldigt korta lunchrast idag och denna skål tog nog inte mer än max 10 minuter att fixa.

Jag använde färdiga gnocchis till detta recept men man kan såklart göra egna om man har lite mer tid än jag hade idag ; )

Och man behöver inte använda exakt de ingredienser jag använt. Detta var vad jag hade hemma – så ingen super-genomtänkt tanke bakom just denna kombo.

 

Recept: Hemmagjorda gnocchis

 

 

glutenfri gnocchi

 

Gnocchi med svartkål, broccoli och valnötter

(2 portioner)

  • 1 paket gnocchi
  • 1 bunt svartkål eller grönkål
  • 1 broccolibukett
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk valnötssmör (kan bytas mot pesto)
  • Kokosolja / olja / smör att steka i
  • 1 skvätt äppelcidervinäger / balsamvinäger
  • Salt & Nymald svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Koka gnocchisen efter anvisningarna. Det brukar ta ca 2-3 minuter. 
  2. Under tiden: hacka kål och broccoli och skiva vitlöken.
  3. Fräs i olja/smör tills mjukt och häll sedan i spenat och gnocchis.
  4. Rör i valnötssmör (eller pesto) och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Häll upp i skålar och toppa med valnötter.

 

 

glutenfri gnocchi

Här hittar du alla mina recept

 


Följ mig gärna här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

0 Kommentar
2

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More