rödbetssoppa med ingefära

Rödbetssoppa med ingefära

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Rödbetssoppa med ingefära – en supergod vegansk soppa att laga i höst!

Få saker ger så fin färg som rödbetor! Och just rödbetor är ju inte bara goda att baka i ugn utan passar även väldigt bra att ha i soppa. Jag använde både rödbetor och polkabetor i denna soppa.

Anpassa din soppa

Det bästa med soppor är att man kan anpassa innehållet efter vad man har hemma. Står det morot i receptet kan man byta ut mot en annan rotfrukt. Kokosgrädde kan bytas ut mor vanlig grädde eller så väljer man att göra soppan med vatten och buljong.

En perfekt rätt för rester från kylen med andra ord!

 

 

rödbetssoppa med ingefära

 

Rödbetssoppa med ingefära

(2-3 portioner)

  • ca 500 gram rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ekologisk citron
  • 6 dl vatten
  • 1 dl kokosgrädde
  • 2 msk buljong
  • Salt & nymald svartpeppar
  • Kokosolja/smör att steka

 

Topping:

 

rödbetssoppa med ingefära

 

 

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och skär i bitar, hacka löken och skala vitlöken.
  2. Fräs rödbetor, lök och pressad vitlök i kokosolja (gärna utan smak) i en kastrull.
  3. Skala ingefäran. Tips: Dra av skalet med en sked – supersmidigt!
  4. I med ingefära och slå på vattnet.
  5. Låt puttra under lock tills rödbetorna är mjuka, ca 15-20 minuter.
  6. Mixa med stavmixer eller i blender. Om du använde stavmixer – akta så det inte skvätter!
  7. Häll tillbaks i kastrull och häll i kokosgrädden. Koka upp och smaka av med salt, nymald svartpepper, pressad citron och citronzest. Spara lite av zesten till servering.
  8. Rosta pumpakärnor snabbt i torr stekpanna.
  9. Häll upp i skålar och toppa med persilja, pumpakärnor, lite citronzest och svartpeppar.

 

 

Fler goda soppor

Här hittar du fler recept på goda vegetariska soppor. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

 

Pimpa din soppa!

Jag tycker att soppa handlar mycket om topping och tillbehör. Jag brukar torrosta fröer och nötter och göra chips på grönkål eller svartkål att toppa med. Även färska örter passar utmärkt att ha på soppan.

Vill man göra måltiden mer mättande – servera tillsammans med en sallad med avokado eller med en skiva fröbröd eller sesamknäcke.

 

Klicka på bilderna så kommer du direkt till dessa tillbehör:

 

 


Följ mig här:

För fler recept, tips och inspiration – följ mig gärna på Instagram och Facebook och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev.

 

0 Kommentar
2

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More