Ekologiska-natpasar
julkalender tävling Holistic

– Luckan presenteras i samarbete med Holistic –

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Sandra Westermark. (Mail till vinnaren har skickats.) Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


 

I dagens lucka tävlar du om ett hälsopaket från Holistic med Omega-3 Algolja, LactoVitalis Pro, ImmunBalans, Magnesium och D-vitamin i kokosolja.

Flera julbord och jäkt i julstöket?
Med julen runt hörnet kan en orolig mage komma som ett brev på posten. Detta hälsopaket från Holistic är perfekt i juletider då magen kan behöva lite extra omsorg med goda bakterier och immunsystemet kan vara i behov av en boost. Det är också då som mörkret är som mest påträngande och behovet av extra vitamin D ökar. Sedan kan magnesium och Omega-3 Algolja stötta upp en påfrestad kropp och knopp.

Vilken härlig kur, eller hur?

 

Holistic LactoVitalis Pro, 30 kapslar

LactoVitalis Pro skyddar de goda och känsliga mjölksyrabakterierna på vägen till tarmen. LactoVitalis Pro innehåller mjölksyrabakterier och fibrer kombinerat med vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion. En god hälsa börjar med en välmående mage!

D3-vitamin 2 000 i kokosolja

Eftersom vi nordbor inte kan bilda vitamin D lika lätt under vinterhalvåret är detta kosttillskott extra viktigt. Holistic har fler olika typer av D3-Vitamin, kapslar, oljedroppar och flytande. Perfekt för hela familjen!

ImmunBalans

Håll dig på benen hela julen. ImmunBalans innehåller det patenterade ämnet Wellmune®, en 1,3/1,6-betaglukan tillsammans med vitamin C, D samt zink, koppar och selen som bidrar till immunsystemets normala funktion.

Magnesium

Magnesium har likt andra mineraler massor av funktioner i kroppen. Det är en mineral som bidrar till nervsystemets normala funktion och till normal muskelfunktion. Magnesium bidrar också till att minska trötthet och utmattning, inte dumt alls!

Omega-3 Algolja

En vegansk källa till omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Oljan utvinns från odling av mikroalgen Schizochytrium sp. Ett dagligt intag av 250 mg DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. Ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.

 

Så här är du med och tävlar:

Vad är ditt bästa tips för att hålla dig frisk i jul?
Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar.

Tävlingen avslutas den 22:a december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon i detta inlägg.
Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Vinstvärde: ca 1 064 kr. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.

 

222 kommentarer

 1. Färskpressad ingefära citronjuice, mycket superfrukter såsom blåbär och granatäpplen.
  Tvätta händerna ofta, stärk kroppen med vitaminer och vid känningar en klunk kolodialt silver works a charm 🙂

 2. Dan före dan före dopparedan, fjärde advent – alla ljusen tänt.
  Håll dig frisk i jul; gå på promenader, skippa alla måsten, hjälp varandra, vila, ät grönsaker i mängder, skippa alkoholen, ät och drick inte mer socker än du vill och kroppen klarar av, drick vatten morgon, middag och kväll, om du inte har något att skratta åt – tänk på att le ändå.

  1. Att njuta av tiden före och under julen. Vara ute, ta promenader, pausa och njut av lite julfika. Lägga till mycket grönsaker, frukt och bär till julmaten. Torkad frukt, nötter och choklad toppengod julfika. Brukar också stärka mig med ingefära, citron, rödbeta, chili och gurkmeja samt en grönsaksdrink då och då

 3. Frisk i jul; krama dom du tycker om, gå på promenad, ät inte för mycket av det onyttiga, ät inte för mycket över huvudtaget, kom ihåg att ha grönsaker på julbordet, ta dina mediciner/tillskott och fläng inte runt för mycket. Städa och stressa inte ihjäl dig, julen kommer och går i alla fall.

  “Ibland måste man låta kroppen sätta sig ner och invänta själen”

 4. gå på många promenader med hunden och med vänner, umgås, vila i TV-soffan mellan varven, ät gott men inte för mycket, städa kan man göra sen, ät massa goa apelsiner, ta dina vitaminer.

  1. Goda människor stärka, blir pigg som en lärka.. läsning för knoppen, promenader för kroppen…givetvis sovas, återhämtning lovas..skogen och frisk luft,om det är tufft….kärlek och ömhet, och ett och annat chokladpaket❤

  2. Jag boostar kroppen med vitaminer, försöker att inte stressa och lyssna på kropp och själ, umgås med människor jag tycker men undvika dom som är sjuka.
   Ett paket med vitaminer skulle vara toppen då jag siktar på en riktigt kickstart i januari, ta hand om mig själv både kroppsligt och själsligt, träna på att sätta gränser och leva livet mer fullt ut efter vad jag vill och önskar, såklart med omtänksamhet om mina nära men det är dags att ta hand om både kroppen och själen nu, 2020, längtar redan efter en rejäl kickstart

  3. Tvätta händerna ,ät bra allsidig kost och håll dig aktiv i någon form.
   Mitt fokus just nu är vända trenden min dotter håller på att hamna i..första stadiet av ätstörning..Att få i henne näringsämnen o fett min prio just nu

   1. Mitt bästa tips är att gå promenader med nära och kära. En och annan grön smoothie, Kambucha, apelsiner och god grönkålssallad. Tvätta händerna ofta och inte glömma bort att ta det lugnt under julen.

 5. Mitt bästa tips är att röra på sig. För egen del gärna en tur i längdspåret. Annars lek i snön med barnen, pulka och kälke.

  1. Mitt bästa tips för att vara frisk runt jul.. inte spåra ur och ät onyttigare utan ha balans, promenader, tvätta händerna noga och ofta, kramar, vila och vitaminer:) vad mer kan man göra??:))

 6. Jag gömmer mig i sovrummet, undviker att umgås med något av mina sex barn, skickar maken på affären, håller en exakt inomhustemperatur, missbrukar vitlök.. och, tja… än så länge har jag lyckats hålla mig frisk! 🙂

  1. Vi har en burk i kylen under vintern med rikligt med hackad ingefära i honung. En tesked varje dag! Tom vår 5åriga flicka tar detta å gillar det! Vegetarisk kost som bas har vi oxå, å då tar kroppen hand om eventuella infektioner själv på ett lysande sätt:-) Mkt hackade örter på salladen å fruktsallad som kvällsfika. Tvätta händerna direkt när vi kommer hem å ett tips alla borde följa: Ta av dagiskläderna å släng på tvätt när ni kommer hem m barnen! Vi e en väldigt frisk och sportig familj å alla tips å trix tror jag bidrar till detta.

 7. Göra likadant. Som årets övriga dagar. Fast med julens mysigaste guldkant. Äta näring. Andas utomhus. Sova gott. Socialisera. Höja pulsen. Och återhämta. Allt får plats. De bra valen. Och de som kan upplevas som sämre. Ryckta ur en helhet.

 8. Mitt tips är väldigt enkelt – håll dig ute i friska luften så mycket du kan, sitt inte inne och uggla. Har du snö?! Ut och åk pulka, skidor, ha snöbollskrig, åk spark..allt är bra för både kroppen och knoppen.

 9. Sömn är absolut bästa tipset! Lägga sig tidigt på kvällen och se till att man får sina timmar
  Utöver det en hälsosam kost samt långa raska promenader

 10. Mitt bästa tips är att vara ute mycket! På skidor, på skoter, till fots och på pulka! Umgås med kompisar och släkten ute! De känns som att bacillerna är bortfrysta då när man kommer in!

 11. Jag njuter av min ledighet och tar mina tillskott som jag brukar. Äter med måtta och får umgås med min fina familj och vårt 3,5 månad gamla barnbarn-lycka ! Vår hund behöver dina promenader och då får jag frisk härlig luft ner i lungorna (bor vid skogen) Än så länge frisk och jag tror det håller i sig över julen :))

 12. Ser till att alla i familjen tvättar händerna och byter alla kläder när vi kommer hem från jobb, förskola och skola. Arbetar inom skolan själv och brukar minska närheten genom att sätta mej på en stol i exempelvis samlingar istället för på golvet då barnen gärna kryper nära, det får dom gärna göra men inte i den värsta smittoperioden.

 13. Fånga dagsljuset och njut av frisk luft. Gå långa promenader på isen och drick varm choklad. Tänd ljus och läs en god bok. Laga god och näringsrik vegetarisk mat som gör gott i magen. Njut av lediga dagar!

 14. Mina bästa tips är mindre stress, motion, ingen ångest ang maten njut denna dag av God mat, och såklart sömnen!!
  God Jul på dig och tack för bra recept och all inspiration

 15. Åh vilken dröm lucka! Älskar dessa produkter!
  Det är lite av en utmaning för mig som jobbar i en hektiskt retail. Jag vilar när jag kan. Prioriterar bra sömn, härligt umgänge med alla jag tycker om. Äter bra, varierat och fyller på med bra näring. Är ute så mycket jag kan, unnar mig gott i stort sett och försöker ta bort överflödiga måsten. Sen kompar jag det med ljumet citronvatten på morgonen, d-vitamin, magnesium, vitaminer. Snålar ofta in på Lactovitalis och skulle älska att vinna denna grymma lucka!!!! 🙂

 16. Jag vet inte om jag har något supertips för att hålla sig frisk.. för nu är det andra julen som vi helt får ställa in alla planer pga sjukdom hos våra små barn. Själv lider jag av ibs sedan ca 10år sedan, så jag försöker alltid tänka mig för med vad jag stoppar i mig för att undvika att bli sjuk, tycker det fungerar hyfsat bra. Så mina tips är väl egentligen att hålla igång med någon form av träning, äta mycket grönsaker och näringsrik mat och gärna komplettera med tex ingefärsshot. Jag skulle bli så glad om jag fick vinna detta paket så att jag kan optimera min hälsa ännu mer.

 17. Mina bästa tips är att sova ordentligt, röra på sig, äta mycket grönsaker och frukt och göra saker man mår bra av!

 18. Jag dricker ingefärashot varje morgon. Tar D-vitamin. Sova lagom mycket och ut och röra på sig. Samt äta bra ekologisk mat. Sen mår man bra av att umgås med alla nära och kära under julen.

 19. Med barn på förskola är det svårt att hålla sig helt fri från alla baciller men man gör så gott man kan. Försöker få så mycket frisk luft som möjligt, trots det tråkiga vädret. Äta så ren mat som möjligt och boosta kroppen med gröna smoothies hade varit guld att kunna ge kroppen ännu mera vitaminer!

 20. Vi äter oprocessad mat och undviker socker och gluten. Så har alla i familjen hållit sig friska hela hösten. Tillskott av D-vitamin och probiotika har nog gjort sitt till också..

 21. Försök att inte stressa. Stanna upp, kom ner en nivå och fundera över vad som är rimligt och vad som är viktigt i livet. Prioritera sömn. Fortsätt ta tillskott som vanligt och samma sak med de gröna bladen.

 22. Hej!
  Mitt bästa tips är att rusta kroppen året runt med näringsrik mat och motion så att det finns utrymme att äta lite extra gott under julen!

 23. Med ett fyra-veckors magsjukeutbrott på jobbet, har mitt vapen mot att bli smittad varit att tvätta, tvätta och åter tvätta händerna med tvål och vatten. Och sedan hålla tummarna att jag skulle klara mig;)
  En ingefärashot då och då, härliga promenader och minimum av stress så hoppas jag klara mig över jul oxå!

 24. Efter en lång tids sjukdom innan man hittade orsaken genomgick jag en omfattande operation för 3 månader sen. Sen dess har jag blivit sjuk var 3:e vecka och tror mitt immunförsvar skulle behöva en hjälp på traven då antibiotikan i samband med operationen slagit ut stora delar av mitt immunförsvar. Det skulle vara en underbar julklapp till mig själv.

 25. För att hålla oss friska gör jag en smoothie fullproppad med bra grejer som ingefära och citron och gurkmeja och massa bär! Sen är mitt bästa tips att tvätta händerna!!
  Hoppas hoppas på en vinst! Det skulle min kropp behöva efter decembers vabbande

 26. Rör på dig, sov mer, och ta vara på det som är viktigt i livet. Ett gäng kosttillskott skulle ju inte skada heller.

 27. Är övertygad att det hjälper att man äter rätt, tränar och mår bra innan jul så de är mitt första tips ☺️ Men börjar man nu så var snäll mot dig själv, döm dig inte, gör saker som får dig att stressa ner som tex umgås extra mycket med sina barn! Och skippa inte allt du vill äta men ät lite lagom

 28. Startar alltid dagen med en hemmagjord citron/ingefära drink. Se till att alltid sova sina timmar. Träna, om så bara en promenad om dagen. Ät stärkande god och vitaminrik mat. Ha kul och hoppas slippa få en förkylning. Ibland kommer den ändå

 29. Vistas utomhus mycket
  Inte ha en massa måsten utan bara vara tillsammans med familjen och ta det lugnt.
  Äta lagom med mat o godsaker, hellre lite o ofta.

 30. Tvätta händerna, försöka sova tillräckligt mycket (inte helt lätt att följa själv med 2 små barn), vara ute mycket & äta mycket frukt & grönt.

 31. Jag tror att man ska leva som man lever resten av året, men att man får unna sig lite mer av det goda 🙂 jag lägger nästan all min träning utomhus för att få frisk luft och försöker gå/cykla när jag ska något ärende så jag slipper buss/spårvagnar som kan vara bacill-fällor 🙂

 32. Att inte stressa. Det får gå lite fel, det får ta lite tid och allt behöver inte se sådär perfekt ut bara för att man vill imponera på alla gäster och familjen. Förra året höll jag på att börja gråta på kvällen den 23:e för att jag hade så mycket att göra, men i år har jag lärt mig att våga portionera ut saker. Det får mig att vara frisk och orka mer den här julen.

 33. Varje morgon Synbiotika 15 från Dr.Stig. Till frukost Grön Smoothie med antiinflammatoriska kryddor såsom gurkmeja, ceylon kanel, peppar mm. D-vitamin och immunstärkande tillskott från Holistisk. Äta oprocesserad och grön mat. Försöka att motionera minst 30min per dag, går trappa. Ta mig tid för reflektion, andas. Tvätta ordentligt händerna

 34. Har kört med kung Markattas ingefärashot med gott riv i varje morgon sen i höstas (hade tiden funnits hade jag självklart gjort egen), peppar peppar så har jag hållit mig frisk! Ser även till att äta MYCKET grönsaker i varierande färger. Det tror jag hjälper tarmen att hålla en bra flora där de god bakterierna orkar stå emot de onda.
  God Jul

 35. Mina bästa tips är sömn, avslappnande yoga, bastu (helst aufguss!), långa skogspromenader tillsammans med sin kärlek eller vän. Utöver detta massor med goda smoothies och juicer som innehåller C-vitamin, probiotika och antioxidanter. Kärlek!

 36. Att försöka ta hand om sig själv genom att röra på sig, sova ordentligt, vara med nära och kära, minska stress(försöka går ju) och äta citrus (är ju säsong nu) och bra grönsaker.

 37. Mitt tips är att njuta av julen och julmaten, är trots allt under så begränsad tid, men lägg energi och tid på att göra maten från grunden, med bra råvaror och utan tillsatser, ät varierat och kombinera det traditionella med vegetariskt och bra grönsaker med fibrer och vitaminer för att komplettera det feta.
  Istället för att frossa i julgodis och vitt socker så gör egna julgodis av dadlar eller nötter, som du mår
  Bättre av och orkar med alla julbestyren!
  Ta dig tid att promenera eller aktivera dig mellan julkalasen

 38. Lyssna på kroppens behov. Träna, sova/vila, äta mycket grönsaker/frukt och göra saker med eller utan familj som får en att må bra. Ta hand om sig lite extra när tid finns.

 39. Hålla i träningen och bra kost trots att det är jul tror jag är det bästa för att hålla mig frisk. Lite extra ledighet vid jul/nyår ger en extra chans för att stressa av och vila.

 40. Tvätta händerna och boosta kroppen med massa nyttiga smoothies!
  Arbetar i affär och många som hostar en rätt i ansiktet (skojar inte, folk gör faktiskt det), vi tar i många sedlar och mynt som är fulla av baskilusker.

 41. Tillräcklig sömn. Skratta mycket. Umgås och omge sig med människor man mår bra av. En shot citron och ingefära varje morgon. Mängder av ekologiskt frukt och grönt. Mat lagad från grunden utan tillsatser. Undvika mejerier för att inte skapa inflammation och ett system som lättare blir mottaglig för virus.

 42. Bästa sättet att hålla sig frisk i jul är att tvätta händerna!! Där sprids de flesta sjukdomar.
  Fem egna barn i huset och när även familj o släkt kommer på besök så blir det naturligtvis mycket virus och baciller i omlopp.

 43. Missuppfattade tävlingsreglerna 🙂

  Mitt bästa tips är att inte utsätta kroppen för stress. Sen måste vi äta rätt kost som inte ger inflammationer i kroppen och även stötta kroppen med kosttillskott då vi inte får i oss allt via kosten eller sol nu på vintern.

 44. Det närmar sig jul och det sista man vill är att bli sjuk under julledigheten,
  Jag ser till att försöka att inte stressa upp mig i onödan, försöker sova mina 8h varje natt, tvättar händerna ofta samt intar lite extra vitaminer så som, magnesium, för optimal återhämtning och D och C vitamin och börjar jag känna mig lite sjuk så intar jag även lite kollodialt silver.

 45. Jag brukar passa på att försöka sova mer under vinterhalvåret. Har därför en sovapp som motiverar mig att lägga mig tidigare.
  Sen brukar jag låta en pressad citron, 2 matskedar honung och riven ingefära sjuda med lite vatten i några minuter. Det blir en sammetslen dryck som är kanon för halsen.
  Jag tycker även det är viktigt att få i sig omega 3 och vitaminer för att hålla sig pigg och alert.
  Sist men inte minst är det lätt att lägga undan träningen under jullovet för att det är så mycket annat men jag brukar pusha mig själv att ge mig ut några gånger i veckan. Frigöra lite endorfiner och låta kroppen få lite rörelse, det är bra grejer!

  ~Glad fjärde advent ~

 46. Ta han dom kropp och själ. Kroppen: Boosta med näringsrika smooties, ät dvitamn, omega3 och magnesium varje dag. Undvik mat som skapar inflammationer. Hämta receptet från ceciliafolkesson.se 🙂
  Själen : umgås med de som ger dig energi, gör saker som ger dig lycka, meditera, skratta, lyssna på kroppen om den behöver vila, och spendera helst lite tid varje dag i naturen.
  Djupandas flera gånger per dag!
  Funkar för mig och min familj. Sluppit alla dagisbacillerna hela denna terminen

 47. Frisk luft och mycket frukt och grönt. D-vitamin och LactoVitalis för Att kroppen ska må bra. Att hitta balansen i tillvaron vilket är mitt största problem – blir gärna för mycket stress och då blir jag sjuk. Så mycket yoga och mindfulness. Och soffhäng med familjen 🙂

 48. Mitt bästa tips är att stressa ner över jul vilket jag vet är lättare sagt än gjort. Jag tänker att julen i grund och botten är till för glädje och gemenskap och inte stress och prestation. Att sänka kraven och faktiskt ta hand om varandra kan göra underverk.

 49. Att inte stressa upp sig över de här dagarna mellan jul och nyår då man äter mer onyttigt än vanligt utan se dem för vad de är; några dagar av hela året. Fokusera inte på dagarna mellan jul och nyår utan på dagarna mellan nyår och jul.

  1. Mina tips för att hålla dig frisk i jul handlar om att vårda ditt psykiska mående pga att mycket stress även påverkar ditt immunförsvar. Umgås med människor som du faktiskt tycker om, kräv att alla sysslor som ni tycker är viktiga delas upp och vägra acceptera att göra allt själv. Ni behöver inte ha 15 sorters kakor eller ett julbord som räcker till 100 personer för att det ska bli en bra jul, det räcker gott och väl med några få alternativ, det blir både bättre för magen, för själen och för plånboken. Ni behöver inte städa till förbannelse och plocka fram 300 prydnadstomtar, sätt er ner om umgås istället, vad gör det om det är lite skit i hörnorna? Vad är det vi vill se tillbaka på när julen är över? Jag vill iaf minnas att jag INTE stressade runt som en dåre och hade för höga prestationskrav på mig själv, utan att jag satt ner med mina barn och spelade spel eller var ute och lekte i snön.
   Men det är alltid bra att boozta kroppen med bra näring inför alla bacillangrepp som väntar och det är där holistics kommer in som en riddare. Älskar deras produkter! Kram och God Jul från mig.

 50. Har inga tips på lut,
  de har tagit slut!
  Är villig att testa det mesta,
  på ett fantastiskt paket ifrån Holistic få festa?!

 51. Gå upp lite tidigare på morgonen och ha en avslappnad stund för dig själv – det kan va svårt att komma upp men det är värt det. Andas djupt, stretcha lite och drick en god kopp kaffe; eller två.
  Försök att röra på dig under dagen.
  Och sätt en stopptid på kvällen då du ska släppa allt du har för händerna – du hinner imorgon. Ta en stund att slappna av och se till att få tillräckligt med sömn.
  Sen brukar jag alltid ladda upp med lite extra vitaminer, speciellt D-vitamin under mörka vintern.

 52. Var snäll mot dig själv. Ät balanserat. Skratta mycket. Stressa inte. Återhämta dig. Se till att få frisk luft. Kramas. Sov gott. ❤️

 53. Ingefärsshot! Gör min egna av 200g färskriven ingefära
  Saften av en citron
  1 cm hackad röd chili
  2 msk honung
  1 l vatten
  Värm inte till mer än 60 grader för att behålla de nyttiga medicinegenskaperna.
  Svep och svälj!

 54. När man äter bra mat då kommer hälsan som på ett fat. Grönsaker och frukt kan på de mesta baciller ge tukt. Röra på sig och att vara ute i friska luften det gör jag gärna, då känner jag mig frisk som en nötkärna. Att vara snäll mot kroppen brukar för det mesta mot förkylningar funka toppen❣️

 55. Jag minskar på stressen och ser till att återhämta mig. Skulle jag trots detta bli angripen så lever jag igenom det Men lindrar gärna bland annat mycket grönt, färgrika bär och ingefärsshots.

 56. promenader och god kost,mycket skratt och goda vänner, mineraler och vitaminer. En vatten med citron på morronen och man håller sig pigg under jul o nyår och resten av året

 57. Hej!
  Mitt bästa tips är sömn och gröna smoothies med mycket ingefära och citron i. Förutom detta äter jag holistics vitamin d3 dagligen för att boosta mig de mörka dagarna här uppe i Umeå. Som idrottsvetarstudent vore det en underbar present att få vinna detta hälsopaket!

  /Elin

 58. Julen är en riktig häslofara med fällor runt varje hörn men kan lätt vändas till en fantastisk fin och fridfull högtid om drar ner på all stress och hets, stora matintag och minimerar sockerintaget till minimum.

  Försök vara ute så mycket som möjligt och städa inte ihjäl er innan. Smutsen syns inte iallafall när det är sverigemörkt och ljusen är tända ❤️

 59. Håll dig frisk i jul, genom att göra saker du tycker är kul!
  Njut av dina kära, se till att hålla dom nära.
  Tomten blir bjuden på en ingefärashot, kanske hinner ni med en foxtrot?
  Ut i solen när den äntligen skiner, då får kroppen i sig vitaminer!

 60. Ta tillskott som probiotika, D-vitamin och B-12. Rör på dig – perfekt under vintern (Om man har snö) spring upp för pulkabacken och ta ett extra varv på långfärdsskridskorna. Omge dig av människor som sprider positiv energi och börja morgonen med några solhälsningar och en smoothie med frukt och grönt du gillar ♡

 61. Friskhet är relativt då jag är kroniskt sjuk, men det jag gör för att må så bra som möjligt är att ta det så lugnt det bara går! Allt får ta sin tid, och om något inte hinner bli färdigt fram till jul så får det bli så. Det är också viktigt att be om hjälp!

 62. Mina tips för att hålla sig frisk och kry under vintern är att umgås med vänner och familj samt göra saker som du tycker om.
  Även att tänka på att man får i sig frukt och grönt varje dag, tvätta händerna och att få så mycket dagsljus man hinner. Kram från Emma

 63. Undvika onödig stress, prioritera sömn, umgås med människor som ger dig energi, göra ett grönare julbord, hålla händerna rena och träna det du tycker är kul!

 64. Fånga dagsljus, ta promenad i skogen. Stressa inte utan se till att vila ordentligt under ledigheten. Sprid gledje, skratta.
  Viktigt att mage mår bra, ät mat som innehåller probiotiker.

 65. Att vara ute under dagsljuset borde vara allas rättighet…om även bara en liten stund,så hjärnan får boostAtt sen bestämma sig för att krama någon(djur el människa) varje dag,bry dig om nån annan -ger immunförsvaret on kyss oxåAtt vara SNÄLl är det nya svarta

 66. Äter grönsaker med c-vitamin, tex paprika, är extra noga med tvätta händerna och försöker vara utomhus så mycket som möjligt.

 67. Att hålla sig frisk i jul, gör man när man gör något kul!
  Vara med sin familj och sina vänner och ev dom man inte känner!
  Äta gott, spela spel och någon nyttig shot! Pricken över i, är att man däri, stoppar nyttigheter från Holistic

 68. Kroppen har troligen gått på högvarv i ett halvår med för lite sömn, så mitt tips är att satsa på en bra sömn!
  Kroppen återhämtar sig under tiden du sover, immunförsvaret stärker sig, stresshormonerna samt risken för sjukdomar minskar. Du vaknar sedan med en gladare och friskare kropp!

 69. Mitt bästa tips är att vara ute på promenad för frisk luft och motion dagligen och träning 3-4 ggr/ vecka. Kör korta hemmapass men gör iaf något. Skulle ha skrivit sömn också men den är ju ganska (eller väldigt) KASS pga 5 månaders bebis som vill amma nätterna igenom. Därför tror jag att mina dagliga promenader och träningen hjälper mig att hålla mig frisk trots att jag även har en treåring som kommer hem med diverse förskolebaciller

 70. Bösta tipset är helt klart bra handhygien på samtliga i familjen. Håller tummarna för att vinna detta vitamin- och hälsokit till mig och min familj.

 71. Att vara noga med handhygienen och inte pilla med händerna i ansiktet, är viktigast för mig.
  Men under hela året är jag noga med att försöka ge kroppen det den behöver för att hålla sig frisk.
  Bra mat, sömn, så lite stress som möjligt, kosttillskott och vara ute mycket.

 72. Det viktigaste är att ge dig själv den kärlek du är värd, stärk din inre stryka ❤️
  Hur din jul än ser ut så njuta av den utan stress och press.

 73. Tänk positiva och glädjefyllda tankar innan sömn. Vid vaknandet gör om proceduren vid möte, se personen vem det än må vara : ge ett leende det kan vara det bästa för den personen den dagen. Har du något positivt i tankarna om personen ifråga ex ny frisyr, haltar inte lika mkt, glad att se den….. Säg det positiva till den
  Ha en bra dag

 74. Mitt bästa tips att hålla sig frisk är kärlek, skratt och bra mat och motion. Är precis opererad i min axel så en bokat för god läkning hade varit välkommen

 75. Jag ser till att få i mig probiotika och äta surkål och dricka kombucha för att ge magen bra förutsättningar.

  Men allra viktigast är att jag försöka undvika stress. Eller kanske inte undvika men se till att prioritera återhämtning i form av meditation, yoga, skogspromenader och sömn.

  Frågar mig själv om vad som är verkligen är viktigt ….. egentligen!

 76. Mitt bästa tips är att äta näringsrik mat, inte för mycket socker och krama alla nära och kära extra under jul. ☺️♥️

 77. Sellerijuice på morgonen, ät Riktig mat och ät när du är hungrig, lyssna på din kropp, träna när du vill och vila när kroppen säger ifrån. Hitta lyckan i livet och gör sådant som gör dig glad. Smaka på sådant du inte förr har smakat på, gör grejer du inte gjort innan. Bra sömn, skratta mycket. Kolodialt silver och MSM är något jag skulle rekommendera alla!:)

 78. Att lyssna på min kloka lilla son “du har ju mig, vi får vara tillsammans och mysa”. Det får mig att inse vad som är viktigt här i livet.

 79. Äter Holistics probiotika var dag, och är noga med att ge händerna ett rejält tvag.

  Hoppas på turen
  att slippa ligga sjuk under julen

 80. Skippar alkohol sen massvis med år, promenerar flera ggr/dag (hjälper även mot för mycket släkt och trängsel), äter aldrig för mycket (svårt som vegetarian överäta), och tar msm och kolloidalt silver mot en förmodad början av bältros.
  Förutom dagliga tillskott då.

 81. Låta bli att stressa, sova mycket
  vatten med ingefära och citron. Tillskott med D-vitamin, C-vitamin och zink och skulle man ändå känna att en förkylning är på ingång så ta någon produkt med echinacea.

 82. Alltid tvätta händerna när man kommit in någonstans, vara ute i ljuset så mycket man kan, försöka vara aktiv (och inte pausa träningen om man brukar träna annars), äta mycket frukt och grönt och sen komplettera med tillskott på de fronter man känner att man behöver förstärkning. Men det allra viktigaste, att lyssna inåt! Är du så julstressad att träning gör dig ännu mer stressad? Gör klart julstöket först. Behöver du ta ledigheten för att sova ikapp många missade timmar? Sov ut! Ställ ingen klocka. Är helt övertygad om att stress kan vara en bidragande orsak till sjukdom 🙁

 83. Mitt tips är att satsa på mycket sömnn och ännu mera skratt! Hittar man ingen att skratta tillsammans med så ta en sväng inom biblioteket och låna en tokig bok typ ”Men dethär var ju tråkigt” med David Batra eller ”Skum kanin med ananassmak”

 84. Mitt bästa tips för att hålla mig frisk i jul är att prioritera! Prioritera vad för julgodis/gott du äter så det inte bara blir mycket av allt för att det bjuds. Prioritera dina redan goda hälsovanor så att de inte faller bort under jul samt prioritera att baka sådant som både är gott och nyttigt, typ rawfoodfika med julsmaker. Eftersom jag har diabetes typ 1 så faller allt om jag inte prioriterar mina goda vanor och då blir det minsann ingen god jul!

 85. Mitt bästa tips för att hålla sig frisk och kry är att ta det lugnt. Försök att inte stressa genom livet. Andas. Gör grejer som är meningsfulla för dig. Lev i nuet så gott som det går. Omge dig med människor som ger dig energi!

  Att äta massa grönt, frisk luft, sömn och motion är inte heller helt fel

 86. Sovmorgon, vila och tvätta händer och handdukar ofta! Unna dig det du tycker om i lagom mängd och en promenad i friska luften gör gott för kropp och skäl och så klart umgås med människor som ger dig energi och kärlek!!!

 87. Mitt tips är att släppa alla måsten och bara slappna av och njuta. Lättare sagt än gjort kanske men med facit i hand så kommer julen oavsett om lussebullarna är bakade eller om damråttorna dansar ringdans kring granen! Släpp fokus på perfektionen och njut av det härligt operfekta, skratta mycket och var närvarande! Jag garanterar att julen blir som allra bäst då! ❤️

 88. Mitt bästa tips är att umgås med dom som ger dig energi, ta en promenad eller vistas i naturen ( gärna i dagsljus om det går, passa på att krama lite träd då dom också ger energi ), lägg bort mobiltelefonen och gör något för dig själv, t ex läs en bok, ta ett bad, gör en juice, andas, meditera, eller vad just du känner att du behöver.
  Försök ha en rutin på när du lägger dig och prioritera sömnen. Den är A och O.
  Njut av det goda som julen erbjuder men med måttliga mängder.

 89. Mina bästa tips är att försöka sova ordentligt och se till att boosta dig själv med en smoothie om dagen med så mycket nyttigheter som möjligt (perfekt om man inte själv styr vad som bjuds i jul eller kanske bara inte äter så nyttigt som man brukar). Bra kosttillskott och raska promenader på det är också att rekommendera.

 90. Att vara så mycket det bara går utomhus, röra på sig och tänka på att komma upp i tillräckligt många steg. Samlare och jägare gick 15000-16000. Vi är nöjda med 10000 .
  Dricka fermenterat te och lyssna på varandra. Försöka vara så snäll man kan mot dig själv och andra

 91. Jag börjar varje dag med en ingefärshot. Det är lätt att göra egen. Ingefäran håller förkylningen på avstånd samt så hjälper den kroppen att bygga upp sig efter träning.

 92. Var dig själv, gör dig inte till, acceptera dig som du är. Var snäll mot andra så är de snälla mot dig, snällhet gör att alla mår bra. Ät dig mätt, hungriga människor gör ingen glad. Tänk! Hungriga barn = inte glada!
  Ett jobb som du trivs på/ längtar till (vet att alla inte kan välja).

 93. Jag kör en 36-timmarsfasta en dag i veckan under vintern. Det hjälper mig att hålla mig frisk och minska inflammationer i kroppen. Sedan är jag lika noga med att äta vitaminer, dricka vatten, umgås med familjen och sova i lagom ratio. Tror jag kommer långt på att använda dessa friskhetsfaktorer.

 94. Sömn, sömn, sömn och så lite hälsovitaminer på det. För om jag ska vara ärlig så blir det inte gott om sömn med två små barn. 🙂

 95. Jag har lovat mig själv att yoga en liten (eller längre) stund varje dag under julledigheten. Ångrar aldrig en stund på mattan, och det gör att jag mår bättre. Tänker även på att lägga till mer grönt till julmaten så mår magen bättre. Mycket apelsiner som är så goda nu!

 96. Antiinflammatorisk kost, promenader i naturen,en god natts sömn och massa kärlek och närhet! Plus en tejäl grön smoothie med massa ingefära!

 97. Var ute i friska luften i minst en timme om dagen! Klä sig efter väder och vind. Börja varje dag med en ingefära shot

 98. Mitt bästa tips för att hålla sig frisk i jul är Ingefärsochgurkmejashot, Rödbetsshot, probiotika, b-vitamin comp, MSM, massa vatten, promenader, frisk luft, vila, skratt, kramar och massa massa kärlek.

 99. Eftersom jag nyligen drabbats av alopecia och tappat minst hälften av mitt hår, så försöker jag fokusera på mitt inre mående. Inga måsten, var snäll mot dig själv, yinyoga och fokus på bra mat.

 100. Fullproppat med vitaminer och sömn blir julhelgen till en dröm! Träna i lagom tid och låt endorfinerna ge dig massor med energi! Ge kärlek till dina nära och kära så får du ork till att baka en nyttig kaka!

 101. Mina bästa tips att hålla sig frisk i vinter och jul är att försöka känna efter vad kroppen behöver, både fysiskt och psykiskt!
  När det kommer till det psykiska är det väldigt viktigt att hitta sätt som får en att varva ner då julen ofta innebär mycket stress och press som påverkar kroppen negativt.
  Exempelvis promenader, träna, yoga/meditation eller kanske umgås med nära och kära? Gör sånt som får dig själv att må bra och slappna av!
  Det är också oerhört viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss. Mycket näringsrika smoothies med citron och ingefära är kanon i dessa förkylningstider! Ett tillskott av D-vitamin är heller aldrig fel då vi knappt inte har sett solen sen i höstas (suck).
  Probiotika kan också vara bra för att stärka upp tarmfloran så att vi bättre kan skydda oss själva i dessa förkylningstider.

 102. Är hemma med utmattning sedan fyra månader, och jobbar fortfarande på att dra ned på alla krav jag har på mig själv. Så, mitt bästa tips är att dra ned på kraven helt och hållet och bara njuta i jul! Jag varvar ned med mjuk yoga och promenader. Även fast jag vet att det inte är så nyttigt, så har jag beställt all maten färdig från Ica Maxi. Det gäller ju bara en dag, jag kan jobba på de goda vanorna resten av året! Jag har städat lagom mycket. Julpyntandet är det min son som har fixat, det tycker han om, och det blev så fint! ❤️ Ser nu fram emot att sätta mig i soffan med en god bok och en mysig filt över mig, och att titta på julkalendern med sonen!

 103. Jag äter mycket ingefära och vitlök och tar diverse tillskott som C- och D-vitamin, zink och magnesium. Och mycket grönt förstås och god handhygien.

 104. Jag lever i stillsam takt pga utmattning. När inte hjärnan hänger med så blir det som det blir. För mig är D3-vitamin, folsyra och b12 viktigt. Tar järn i form av brustabletter. Har alltid handsprit och våtservetter i handväskan. Korgar och vagnar på mataffären tror jag är en riktig bakteriefälla.

  Sen äter jag massor av citrusfrukter. Både gott och billigt nu. Jag har tur som har en mamma som fixar mycket runt julfirandet. Själv är jag mest insnöad på att sniffa på hyacinter och beundra årets amaryllis. Samtidigt som jag är trött på mig själv så finns det en tjusning med förmågan att gilla det enkla och lilla.

 105. Handhygien kommer på första, andra och tredje plats!
  Viktigt även att vara ute på dagen för att få frisk luft och dagsljus och extra citrus och ingefära i denna perioden.

 106. För en frisk jul lägger jag ned stress & press och gör det vi verkligen vill❤
  Lite ingefärsshots och guldmjölk tillkommer

 107. Mina bästa tips är frisk luft, sova ordentligt, och äta allsidig kost. Dessutom spenderar jag mycket tid i bassängen där jag simmar och håller hjärtat och lungorna i bra skick. Samt bara allmänt chilla och ta det lugnt. 🙂

 108. Mitttt tips är Holistics cellenzym och Lacto vitalis eftersom man ofta äter annorlunda och mycket under julen. Med hjälp att smälta maten och tillföra bra bakterier så når kan bättre. Och välj det som du mår bäst av på julbordet… mätt blir man i alla fall! Vilken toppenvinst!

 109. För att hålla mig frisk i jul äter jag mina vitaminer varje da och gör sånt som får mig att må bra!
  Träna, slappa och mina marsvin klappa, leka med barnen och klä granen.
  Mycket sånt ska det va, då mår jag bra!

 110. Shot med ingefära, gurkmeja och svartpeppar varje morgon!
  Plus givetvis tvätta händerna ofta, speciellt efter att jag varit ute och handlat.

 111. Ta vara på sömnen och ge din kropp vila!
  Sen kan du ut i skogen kila!
  Frisk luft och motion tror jag är bra!
  Det minskar din stress om du får till lite var da’.
  Laga gärna mat från grunden.
  Var tacksam att du kan och njut av stunden.
  Försök att minska på kraven lite grann.
  Kroppen och hälsan vill att du mot dig själv är sann.
  Din kropp är fantastisk på många sätt.
  Så gör det som för Din kropp känns rätt!

 112. Jag tar långa promenader på fm då man får del av dagsljuset. Äter även D3-vitaminer och tvättar händerna ofta. Njuter också av att umgås med nära och kära.

 113. I dessa tider när förkylningar brukar härja,
  är det bäst att sig på alla sätt försöka värja.
  Renlighet är då A och O,
  och viktigare än man kanske kan tro.
  Ett tips är då att ha en extra tvål i köket,
  så att du är ren och fräsch under julstöket.
  Så när du lagar ett mål, eller kanske förbereder nyårets bål,
  se då till att tvätta händerna noggrant med tvål.
  Försök även att med kosttillskott stärka immunförsvaret inifrån,
  med en boost av vitaminer och mineraler blir du friskare ända ut i tån.
  Till sist se till att vila och undvika stress,
  julen ska vara fylld av glädje och inte en massa press!

 114. Jag tycker det är väldigt viktigt att hålla nere stressen,
  för det sänker kraftigt kroppens förmåga att stå emot fysiska och psykiska påfrestningar.

  Önskar alla en god och fridfull jul!

  /Ann-Charlotte

 115. Ut och gå i guds fria natur
  Utav det blir man mindre sur
  Umgås med nära och kära
  Av dem kan du mycket lära
  Lev i nuet och mindre stress
  Gör att jag känner mindre press!

 116. Fånga det lilla ljus som ges under dagen och inta bra föda för magen.
  Njut av stunder med dina nära så stärks immunförsvaret även för dina kära.
  Se på långa serier och få i dig goda bakterier.
  God jul till er alla!

 117. Mitt bästa tips är fysisk aktivitet kombinerat med mycket frukt och tillskott av vitaminer och mineraler! Frisk god Jul

 118. Mitt bästa tips är att inleda morgonen med en smoothie! Det ger både kroppen energi och verktyg att fightas mot alla sjukdomar.

 119. Jag tvättar handerna ofta. försöker komma ut varje dag på en promenad. Äter mat som jag lagar från grunden. Dessa saker tror jag håller mig frisk.

 120. Inför jul: gör lite varje dag = mindre stress och gör bara det som är nödvändigt!
  Under jul: är inte för mycket av det goda och fortsätt träna även om du är bortrest. Njut av ledigheten!
  Efter jul: vänta inte till nytt år innan du tar tag i alla löften…tjuvstarta redan nu!
  Själv har jag tjuvstartat redan för några veckor sen

 121. Stressa inte. Träna. Ta promenader i dagsljus i skogen. Ät naturlig mat. Sov och vila. Basta och snöbada om det kommer nån snö. Undvik sjuka människor! Kramas.

 122. Tvättar händerna. Vädrar ofta i hemmet, särskilt när vi vistas mkt inhomhus. Motionerar. Äter minst 500 g grönsaker & frukt/bär. Kompletterar med kosttillskott av god kvalité och SÄRKILT probiotika. Dricker flera koppar ekologiskt te och varierar mellan vitt/grönt dagtid och rött/kamomill-te kvällstid.
  När förkylning eller annan infektion är ett faktum dricker jag en egen pressad juice shot och tillsätter camu camu pulver, gurkmeja och peppar.

 123. Stressa ner, ta långpromenader under de få timmarna solen skiner och att passa på att ladda batterierna, både fysiskt och mentalt; mat är näring och tid med familj och vänner är en boost på kärlek.

 124. Citron-och ingefära vatten! Frisk luft, fotbad, musik, umgås med familj och vänner. Skratta och inte glömma att få njuta av livet! Hitta på saker, både enskilt men också med familjen och vänner! Unna dig något! Glöm inte att varva ner och sova!!

 125. Bästa sättet i jul (och alltid) är att tvätta händerna, noga och ofta!
  Förutom det, frisk luft, gärna med dagsljus inkluderat☀️
  Balanserad mat och massa kärlek❤️
  God jul till dig
  //Tove

 126. Såhär håller jag mig frisk i jul: börja morgonen med färskpressad sellerijuice med citron och ingefära, en promenad i de friska med mina små fyrbenta.. pussar mycket på min sambo och son, äter en härlig färgglad jultallrik med en skiva av ditt julbröd till.. njuter, andas och struntar i alla tråka måsten.. jag kan tvätta och damma 2020!

 127. Ja det undrar jag med ;;) Gör allt för att BLI frisk året runt med hjälp av nyttig mat, meditation, vila, promenader, kosttillskott. Äter flera av de ovan. Probiotika för magen då mycket av sjukdom sägs komma därifrån, D-vitamin då jag har stor brist, bla. omega 3 och selen då jag inte äter kött. Har diagnosen ME vare sig det är jul eller inte.

 128. En daglig promenad med din familj,
  lek lite – sitt inte still.
  Umgås, skratta och prata så mycket du kan,
  kramas och må bra med varann.
  Byt ut skinka, godis och choklad,
  till grönsaker, fisk och nötter- det gör kroppen glad.
  Ta en middagstupplur och vila då och då,
  av det du otroliga energikrafter kan få.
  Glöm inte bort att NJUTA av stunden här och NU,
  för livet passerar hela tiden ju.

 129. Stanna upp djupandas så går stressen ner, äta bra, träna och sist men inte minst gå och lägg dig i tid och lite extra vitaminer och mineraler

 130. Tvätta händerna när man har varit bland mycket folk. Förebygg genom att äta vitlökskapslar dagligen under hela året.

 131. Håll dig varm. Använd naturliga material som värmer kroppen, handleder, fotleder, fötter och kropp ska vara varma. Bada/ ta fotbad med magnesiumsalt. Drick glögg eller te med värmande kryddor som är i fokus just nu. Det finns en anledning till att vi dricker det vid denna tiden. Så nyttiga.
  Vid minsta stress eller oro: gå ut i skogen, dansa, eller ha snöbollskrig. Du kommer att må så mycket bättre. Kolla gärna upp shaking meditation metoden. Skaka loss allt som blockerar kropp och sinne.
  Ha en trevlig 4e advent.

 132. Nu på vintern är risken stor
  att få feber och rinnande snor.
  Sömn, vatten och träna lagom
  var vaksam på människorna runtom.
  Mitt bästa tips är att vara noga
  och tvätta dina händer idoga!

 133. Periodisk fasta, Crossfit, träffa vänner, ta vara på stunderna med familjen, sova 8 timmar per natt, dra ner på socker. Det är heka hemligjeten!

 134. God handhygien, dagliga promenader och en allsidig kost håller mig frisk. Samt tillräckligt med sömn. Det är enkelt när mörkret ligger som ett täcke över min snöfria del av landet.

  1. Mitt tips som så många andras är att tvätta händerna. Äta D-vitamin, undvika att stress genom att skala av förväntningar och (mina egna) krav. Äta gott och nyttigt för att få i oss så mycket näring som möjligt. Få tillräckligt med sömn. Undviker lekland och liknande ställen 🙂

 135. Mitt bästa tips är att bada i havet. Året runt. I ur & skur. Gärna flera gånger i veckan. Det stärker ditt immunförsvar. Ett annat tips inför julhelgen är att skippa julklappar och måsten. Att vara med sina nära och kära räcker gott. Bort med all stress. In med mer omtanke. Bad och omtanke helt enkelt! ☺️

 136. Tvätta händerna lika lång tid som det tar att sjunga “Blinka lilla stjärna” efter varje toabesök och innan måltid.

 137. Lås in dig, träffa inte någon 😉 jag brukar inte bli sjuk med förkylningar och sådant, men nu ligger jag här vinterkräksjuka. D-vitamin och probiotika tycker jag hjälpt mig innan..
  Tvätta händerna! Ingen vill fira jul kramades toaletten, ja, jag är bitter och tycker synd om mig själv

 138. Under julen har jag lärt mig att jag måste fortsätta prioritera sömnen och att äta balanserat, det är lätt att man glömmer bort frukt och grönt mitt bland alla ostar och julskinkor. Drick mycket vatten också! Det blir lätt en hel del julmust, öl, vin, glögg med mera

 139. att vara så här & nu som möjligt: ta in omgivningen, himlen, människor runtomkring osv & bjuda in både förundran och stillheten mitt i all aktivitet!

 140. Unna mig stilla ro en stund för mig själv på morgonren.

  Inte ta när det kommer till julbestyren för då midssar man det mysiga i det enkla lilla. Inte hoppa över sina rutiner alltför mycket

 141. Jag boostar dagligen mitt immunförsvar med min goda Goji-smoothie enligt följande recept:

  1 apelsin (skalad och kärnorna borttagna), skuren i stora bitar
  1 mogen mango (skalad och urkärnad) eller ca: 150 g fryst mango
  40 g torkade gojibär (gärna ekologiska)
  ½-1 tsk färskriven ingefära
  1 tsk färskriven gurkmeja (eller ½ tsk mald gurkmeja)
  2½ dl färskpressad morotsjuice (eller 4-5 st skalade morötter)
  2 msk chiafrön
  En nypa svartpeppar
  Lägg alla ingredienserna i mixern förutom chiafröna, och kör på hög hastighet till en slät smoothie. Justera smaken efterhand genom att tillsätta mer ingefära om det behövs. Häll upp i ett välkylt glas och rör till sist ner chiafröna Njut!!! (Varning: smoothien är extremt beroendeframkallande!)

  Ha en trevlig 4:e advent & GOD JUL! 🙂

 142. Mitt bästa tips för att må bra i knoppning kropp;
  1. Löprunda/joggingrunda/promenad direkt på morgonen
  2. Frukost med familjen
  3. Ta det lugnt med en bok eller film med familjen
  4. Åka och hälsa på föräldrar med gofika o gärna en skogspromenad
  5. Laga middag tillsammans med familjen
  6. Landa i soffan och bara vara

 143. Citronvatten, tillskott av vitamin D och C, tvätta händerna ofta, ytdescinfektion om sjukdom är framme, varva julmaten med mycket grönsaker ✨

 144. Växtbaserad mat i alla färger som ger en massa näring och vitaminer, mycket sömn och motion utomhus. Ett dopp i havet och en Jamu lite då och då gör inte heller saken sämre.

 145. Jag försöker prioritera någon form av egen rörelse/träning varje dag även om det enbart blir 10-15 minuter (livet med småbarn) Sen dricker jag egengjord juice med ingefära, grönkål, rödbetor, apelsin och citron varje morgon för att boosta mig.

 146. Jag gör inget speciellt men några tips som jag följer:

  Försöker inte ta på mig för mycket och stressa
  sover ordentligt
  äter lagom och nyttigt
  bra hygien tvättar händerna ofta osv
  c vitamin och tar dagligen en ingefärs / citron /honungs shot hemma gjord
  motion typ går dagligen till arbetet osv så man inte blir stilla sittande och att man får lite frisk luft..

 147. Att motionera, behövs ej mer än en 30 minuters promenad, 3-4 gånger i veckan. Bra för cirkulationen, bra för hjärtat, bra för hela kroppen.

  Att äta en allsidig kost, inga överdrifter åt något håll.

  Tänka på de som är sämre lottade, lämna julklappar till de ställen som firar jul för ensamma, mycket uppskattat,

  Skänka en extra slant i juletid till t ex Läkare utan gränser, Röda Korset, Hjärnfonden.

  Och till sist, men inte minst:; att vara snäll mot mig själv. Att jag tänker på mig själv någon gång och inte alltid sätter alla andra i främsta rummet.
  Säga till mig själv att jag är bra och jag duger som jag är. Att jag minskar kraven på mig själv.
  Allt blir bra.

 148. Mitt bästa knep är att vara ute mycket och träffa folk inomhus så lite som möjligt. Det är ju trots allt just av andra som man blir smittad.

 149. Mirakelshot:
  1 tsk ingefära
  2 tsk gurkmeja
  1 tsk glutamin
  0.5 tsk kanel
  0.5 tsk svartpeppar
  Blanda ut i vatten och några droppar olja.
  Drick detta varje morgon 🙂

 150. Handhygienen! Inte bara för min del utan för mina fem övriga familjemedlemmar oxå. Raka vägen in att tvätta händerna när vi kommer från jobb, skola och förskola

 151. Höll nästan på att missa dagens lucka. Men nu är klapparna äntligen klar!
  Här är jag stenhård på tvätta händerna, tvätta händerna och tvätta händerna. Vi ser också till att äta bra mat, mycket grönsaker och vara ute varje dag gärna flera timmar men i mörkret och regnslasket har vi fuskat lite! Men håller nu tummarna stenhårt för att vi ska hålla oss friska till dom två innebandycuper som är direkt efter nyår!

 152. Jag gör inget särskilt förutom att hålla fast i rutiner så mycket som möjligt. Tror att kroppen mår bra av så lite förändringar som möjligt.

 153. När mörkret är här är jag trött i hela kroppen
  Men med hjälp av era vitaminer skulle jag i stället må toppen

  Hoppas jag har chans att vinna detta fina paket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*