5 saker för en bättre miljö

5 saker att göra för en bättre miljö

av Cecilia Folkesson

I morse när jag stressade in och köpte en lunchsallad och en grön smoothie hade jag ett väldigt härligt samtal med en tjej i kassan. En tjej med koll.

Vi kom in på flygresor och hon berättade att hon hade flygstopp i år. Och just det här med att flyga har ju minst sagt varit ett hett samtalsämne det senaste.

Jag får ofta kommentarer om våra flygresor, men så snart man kollar in vilka det är som lämnar kommentarer som: “hur kan du flyga, du förstör för oss som inte flyger, jag vill inte ens skaffa barn med tanke på hur ni som flyger förstör vår planet” osv, ser man väldigt ofta att dessa flyger mer än jag själv gör…

Jag frågade såklart vidare hur hon kände inför flygningar kommande år, hur hon åt och det här med att köpa massproducerade kläder med långa transporter och dåliga förhållanden. Ofta snöar folk in på en sak och glömmer/struntar i resten. Jag fick hennes fem bästa tips hur man kan bli snällare mot miljön:

5 saker att göra för en bättre miljö:

  • Ät vegansk mat
  • Flyg så lite som möjligt  – gärna inget
  • Köp ekologisk och närproducerad mat
  • Handla second hand
  • Plastbanta och återvinn så mycket du kan

 


Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Anna 10 maj, 2019 - 19:07

Sopsortera, ta cykeln på kortare sträckor och släng inte skräp i naturen är också några bra alternativ. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 12 maj, 2019 - 20:22

Väldigt bra tips!

Svara
Anna 10 maj, 2019 - 22:39

Kanske ta med en glasflaska till juicen du köper…

Svara
Cecilia Folkesson 12 maj, 2019 - 20:22

Spontanköp – men absolut 😉 Eller pappersmugg hos de dom säljer.

Svara
Sandra 14 maj, 2019 - 11:21

Jag börjar tröttna lite på att vegansk mat ska vara så bra för miljön.
Utan människor som äter kött blir det ingen bra vegansk mat. För de flesta vill ha sina grönsaker ekologiska. Man får inte lov att gödsla med konstgödsel när man odlar ekologiskt. Så det behövs koskit. Om vi slutar äta kossan blir det ingen koskit till att gödsla grönsakerna med. Inga kossor som betar =inga öppna landskap och dessutom försvinner en hel del av våra insekter som hjälper naturen att existera på ett bra sätt.

Vi måste leva sida vid sida och hitta bra alternativ för vår miljö!
Jag menar inte att vi ska vara extrema åt något håll. Vi borde äta mer grönsaker och vi ska inte äta mängder med kött varje dag. Men få mig inte att tro att labbproducerade ersättningsprodukter i form av t.ex. qourn är bättre än nötköttet som jag köper som är gräsbetes. Det ena är inte naturligt medan det andra är det.

Jag har full respekt för människor som väljer att äta enligt en viss diet eller kosthållning, det är upp till var och en. Men man ska vara försiktig med att påstå att något är bättre för miljön för väldigt ofta behövs det ena för att det andra ska finnas.

Svara
Hanna 15 maj, 2019 - 14:15

Håller med! Har tröttnat rejält på all veganpropaganda som trendar nu och som i mångt och mycket inte har någon riktig verklighetsförankring. Att inte äta (svenskproducerat) kött av etiska skäl köper jag, men att inte göra det av miljö- och/eller hälsoskäl är bara snicksnack.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More