Ekologiska-natpasar
Fairtrade

Idag är det tydligen bananens dag. Har aldrig hört om denna dag tidigare och är egentligen mer än less på alla dessa matrelaterade dagar som ska firas. Speciellt semmeldagen som tydligen är på ingång enligt sociala medier. Herregud vad det delas semlor! Och semlor är väl en av de sämsta bakverk man kan äta. Massa socker, mjöl, mejeriprodukter och fett på en och samma gång.

Nog om semlor – och nu till bananer. Bananer tycker jag kan vara ett bra alternativ i efterrätter och mellanmål. Man kan med hjälp av bananer till exempel skippa grädde och ägg i glass, baka saftiga glutenfria scones och göra supergoda smoothiebowls.

 

Tänk på att alltid välja ekologiska och Fairtrade-märkta baner!

 

10 gluten- och mjölkfria bananrecept

Här hittar du 10 recept med banan. Alla mjölkfria och glutenfria och väldigt barnvänliga. Klicka på bilderna för att komma till recepten!

 

 

Alla mina recept hittar du här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*