Ekologiska-natpasar
nyttiga färdigrätter

Ibland (läs ofta) hinner man inte fixa matlådor. Jag brukar lösa detta med at slänga ihop en gryta med de grönsaker jag har hemma. Jag fräser dem i ghee eller kokosolja och slår på en burk kokosgrädde och lite kikärtor. Just kikärtor och kokosgrädde brukar jag ha ett lager av hemma. Sen är det bara att smaksätta med massa vitlök, ingefära och gurkmeja. Blir aldrig dåligt!

Men hinner man inte ens med det finns det faktiskt ett gäng bra och nyttiga färdigrätter att köpa med bra innehåll. Eftersom jag inte äter gluten ligger fokus på de färdigrätter som är glutenfria. Och kött i färdigrätter – inte så gott om du frågar mig. Och jag vill gärna veta vart mitt kött kommer från…

 

Tips: Nyttiga färdigrätter

 

Pauluns Superbowl Nyttiga färdigrätter

Paulúns Superbowl – Paprika & kronärtskocka

Ingredienser: Gröna linser, rostad röd paprika, edamamebönor, tomat, lök, kronärtskocka, röda linser, råris, rött råris, kokosmjölk, spenat, tomatpuré, apelsinjuice, morot, pumpakärnor, kallpressad rapsolja, citronjuice, vitlök, havssalt, cayennepeppar och saffran.

 

 

Pauluns Superbowl Nyttiga färdigrätter

Paulúns Superbowl – Halloumi & Grönkål

Ingredienser: Rostad sötpotatis, gröna linser, vatten, halloumi, edamamebönor, rött råris, råris, lök, grönkål, kokosmjölk, röda linser, apelsinjuice, citronjuice, kallpressad rapsolja, vitlök, havssalt, fänkål, gurkmeja, ingefära, kanel, kardemumma, koriander, svartpeppar, spiskummin, cayennepeppar, kryddpeppar.

 

 

Felix Halloumi hotpot Nyttiga färdigrätter

Felix Veggie – Halloumi Hotpot

Ingredienser: Kokosmjölk, basmatiris, gröna och röda linser, vatten, sötpotatis, broccoli, halloumi, morot, lök, palsternacka, röd currypasta, grönsaksbuljong, potatisstärkelse, salt, ingefära, mynta, vitlök, chili, gurkmeja och spiskummin.

 

 

Felix sweet potato lentil bowl Nyttiga färdigrätter

Felix Veggie – Sweet potato lentil bowl

Ingredienser: Rött och brunt råris, vatten, linser, kokosmjölk, sötpotatis, spenat, tomat, vitkål, grillad röd paprika, lök, tomatpuré, grönsaksbuljong, ingefära, limejuice, potatisstärkelse, ras el hanout (kryddor bl a fänkål, kanel, koriander), gurkmeja, chili och salt.

 

 

Nyttiga färdigrätter pauluns superlunch

Paulúns Superlunch – Halloumi & linser

Ingredienser: Vatten, butternutpumpa, halloumi, röda linser, gul lök, apelsinjuice, gröna linser, kokosmjölk, morot, blomkål, spenat, tomatpuré, limejuice, pumpakärnor, ingefära, kallpressad rapsolja, havssalt, vitlök, spiskummin, gurkmeja, chili, kardemumma, koriander, svartpeppar, kryddnejlika, kanel, cayennepeppar.

 

 

Nyttiga färdigrätter spoons butternutsoppa

Spoons Butternutsoppa

Ingredienser: Butternut squash, vatten, kokosmjölk, potatis, lök, salt, spiskummin, korianderfrön, vitlök, peppar, torkad chili, malen ingefära, olivolja.

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

5 kommentarer

  1. Håller helt med om att man absolut vill veta vart köttet är ifrån! Fördelaktingen skall man välja svenskt! Samma sak med fisken i färdiga rätter! Vad ska man kolla på då?! Tips alltså på färdiga rätter med innehåll av rättvist fiskad fisk?!..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*