”kokosnötsskålar”
branäs folkesson

Som ni säkert sett på min Instagram Stories hänger vi i Branäs under sportlovet! Och det här med att åka iväg under lovet och vara utomhus hela dagarna är grymt!

De annars ofta gnälliga kommentarer om att “behöva gå ut” är som bortblåsta! Barnen hinner knappt vakna innan de letar underställ och diskuterar vilka backar de ska börja med.

 

branäs aspenMorgonvyn från vår stuga

 

Förra vintern åkte vi till Isaberg flera helger och åkte snowboard och tanken var att hela familjen skulle åka snowboard även denna vecka. Men Otis och jag hamnade på skidor istället. Målet var att Otis skulle kunna åka i normal fart tillsammans med oss om han åkte skidor. Snowboard hade förmodligen betytt mest tragglande i barnbacken. Och där vill man inte hänga mer än nödvändigt. Men nästa år är det dags för Otis att börja tror jag. Ni med barn som åker snowboard – när började era barn?

Hur det går? Det gick rätt segt för Otis. Han fick liksom inte till plogandet eller att svänga. (Jag vet – skidskola hade varit perfekt, men vi skippade det i år.) Men igår släppte det! Nu åker han som en galning ned för backarna. Svänger, plogar när det behövs och har så himla roligt. Inget gnäll alls. (Förutom “alltså mamma, denna backe är svinenkel för mig” och “måste jag svänga, det förstör min fart när jag ska hoppa” och “åh nej, skidbacken igen, måste de alltid gå före i kön? det är svinorättvist” Han menar alltså SKIDSKOLAN 😉

Zion hade en dag i backen med skolan för någon vecka sen. Han var den enda som åkte snowboard och fick en lärare själv under dagen. Vad det resulterade i? Expert! Han är GRYM nu! Så roligt.

 

snowboard barn branäs

 

Och Sid? Efter att enbart svängt på hälarna under de första två dagarna släppte det för honom:

 

Vad finns det att gnälla på? Alltid något såklart 😉 
Köerna till liftarna är katastrof under förmiddagen. Då det mest är knappliftar i Branäs resulterar det i väldigt långa köer. När det dessutom är skidskola så hinner de ibland varva kön innan resten ens kommit upp. (Det är just detta Otis reflekterat över och tycker är “svinjobbigt och “svinorättvist” 😉

Och toppstugan som är mini borde verkligen byggas ut då det byggs nya lägenhetskomplex och stugor överallt.

 

branäs toppstuganMen överlag – superbra för barnen!

 

Vart åker du helst skidor? Kommentera gärna så kanske vi hittar en ny favorit till nästa år!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Total
29
Shares

10 kommentarer

 1. Hej Cecilia!
  Testa Järvsö vettja! Lite långt att åka men ni slipper liftköer, trängsel och svettattacker. Inte så långa backar men det är familjärt, perfekt för kidsen och v7 har ingen annan sportlov här uppe

 2. Vi har jämt varit i Branäs till i år för förra året var det för mkt folk i branäs o när vi åkte såg vi ett jättekomplex som skulle stå klart till i år med följd ännu mer kö!!! vi drog till Romme… i Borlänge
  Tog 5h att köra men INGA köer Stockholmarna kom över dagen med förvisso ett ton blåbär som åkte som galningar men jmf man med Branäs så var det rena drömmen, våra kids har fått åka skidor tills de klarat barn svart i skidskolan så vid 9-10 år har de gått över till bräda och åker nu vid 10-13 år bräda, de får varje år en timme med lärare för att utvecklas, då vi kör skidor kan vi inte ge de tips, vi vill att de skall hantera både skidor och bräda så de har hela smörgåsbordet jmf med oss som växte upp i betongförorten utan ngn hjälp men iaf rekomenderar Romme men då bor man på hotellet isf stuga men det var så skönt att ta buffe paketet…kanske inte så nyttigt men man kan om man försöker äta bra iaf kött, grönsaker men det finns mkt skit till kidsen men undviker man barn buffen så kan man också hålla en nyttig linje….

  1. Hej!
   Håller med, alldeles för mycket köer… Det går ju liksom inte bara bygga och bygga och inte öka ut liftsystemen.
   Smart att låta dem bli bra på båda! Otis kommer köra skidor ett tag till tror jag. Sen blir det bräda även för honom.
   Tack för tips gällande Romme.

   Ha en fin vecka,
   Cecilia

 3. Kanske inte funkar för alla såklart men vi åker alltid andra tider än sportlov och påsk. Då lite köer! Nästa år öppnas ytterligare en fullängdsbacke som blir den allra längsta, typ andra sidan gondolen. Det är vad jag hört bara dock! Vi testar i år gausta i Norge v 11. Skall vara riktigt bra och inget folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*