ulricehamn

Så går det för oss just nu…

av Cecilia Folkesson

Nu har vi bott i vår nya mysiga lilla stad Ulricehamn i nästan en månad. Och vi trivs så himla bra! Visst – det finns rätt mycket saker vi ska fixa men helheten är väldigt bra.

Otis har hamnat på en fantastisk förskola där han verkligen trivs. Han har inte varit ledsen en enda gång när vi lämnat honom. Zion verkar verkligen gilla sin nya skola och har fått massa nya kompisar. Baren kan gå själva till sina träningar, de leker med kompisar på helgerna, åker snowboard, spelar massa hockey och vi har supernära till simhall, längdåkning, skogen och affärer. Så bra!

Det enda jobbiga är att Sid inte fått plats på samma skola som storebror ännu. Han går alltså kvar i gamla skolan som ligger 3 mil bort. Att det är en superhal liten skogsväg dit gör att resorna blir långa och rätt jobbiga. För det känns inte riktigt rimligt att sätta Sid i den skola där han blivit erbjuden plats. Den ligger inte i upptagningsområdet, inga av hans nya kompisar i hockeylaget (ca 20 barn) går där och ingen av barnen runt om vårt hus heller.

När man är liten, just flyttat till en ny stad med allt vad skolbyte och nya kompisar innebär tycker jag inte det känns rimligt. Eller?!? Så vi härdar ut. 

 

Men som sagt – det finns så många fördelar här!

Där vi bodde tidigare kunde barnen aldrig leka med kompisar om det inte styrdes upp av oss vuxna. Vi behövde köra dem vart de än skulle och de hade inte sina egna rum där de fick vara ifred. Detta har resulterat i betydligt mindre bråk och lägre ljudnivå. (Även om ljudnivån är ganska jobbig pga för få möbler och textilier. Blir tydligen så när man byter ett hus på 55 kvm mot ett på 185 kvm 😉 )

 

folkesson udda hofsnäsVäldigt mysigt, men väldigt litet…

 

Och det här med diskmaskin, tvättstuga och garderober! Herregud vad härligt!

Nu behöver man inte planera tvätten in i minsta detalj utan kan ha tre!?! maskiner hängandes samtidigt. Men jag är väldigt glad att vi härdade ut lillahuset så länge. Jag mins när vi flyttade dit och jag var höggravid med Otis. Vi bodde på 36 kvm, sov i samma rum allihop, duschade i uteduschen och körde mulltoa rätt länge. (Okej, jag körde kisshink i hallen ett tag, ni som varit gravida vet.)

När man väl “får” de där lyxiga sakerna som dusch inomhus, en riktig toa och två nya rum uppskattar man det som man ofta tar för givet så himla mycket! Precis som hur vi uppskattar diskmaskinen nu.

 

Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

2 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Barbro 24 januari, 2019 - 16:25

Så kul att läsa Cecilia – att det blev så bra!

Ulricehamn är helt klart en stad som jag skulle kunna tänka mig att bo i.

Fortsatt Lycka till!

Svara
Cecilia Folkesson 14 februari, 2019 - 07:32

Tack <3
Ja det är perfekt för oss. Hade dock aldrig valt det om vi inte hade barnen 😉

Kram,
Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More