bali canggu glutenfritt

Hälsa – mycket mer än bara mat

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Hälsa handlar inte bara om mat. Det finns mycket mer man kan göra för sin hälsa.

Jag har under senaste åren verkligen försökt att minimera på gifter – allt från mat till vad jag använder utanpå kroppen.

Min hy har till exempel blivit så mycket bättre sedan jag bytt ut alla mina hudvårdsprodukter till naturliga och ekologiska alternativ. Sen spelar såklart maten en stor roll, men jag märker verkligen skillnad.

Jag har samlat ihop mina bästa tips och vad jag själv väljer att göra för en bättre hälsa.

 

Mat

buddha bowl med quinoaJag väljer ekologiskt i den mån jag kan och försöker att välja livsmedel med så kort och bra innehållsförteckning som möjligt. Finns det alternativ utan citronsyra väljer jag bort det och vi använder enbart rena kryddor och buljonger utan smakförstärkare. Inte så svårt alls!

Det finns så mycket bra alternativ att hitta nu – Jag köper mycket på Bodystore.com – prisgaranti och fri frakt!

 

Kropp

rosenserien ekologisk hudvårdEfter att jag satt med i juryn för Organic Beauty Awards hade jag fördelen att få testa en mängd olika produkter. Allt från deodoranter till smink, hår och hudvård. Även om det tar ett tag att hitta de produkter man verkligen gillar är det värt!

Huden är kroppens största organ och det säger sig självt att det inte när speciellt bra att smörja in den med syntetiska hormonstörande ämnen eller att applicera deodoranter med aluminium i armhålorna.

Bra hudvårdsprodukter hittar du här

 

Hemmamiljö

gröna växter ren luftSamma gäller städning och tvätt av kläder – det finns massvis av bra alternativ! Vi använder naturliga tvättmedel och aldrig någonsin sköljmedel.

Gröna växter är något jag älskar och som vi har massor av hemma. Och dessa växter är väldigt bra för en renare luft.

Läs mer om gröna växter här.

 

Mens

menskoppÄven de flesta mensskydd innehåller gifter. Tamponger till exempel. Och inte bara det – de torkar även ut våra slemhinnor och rubbar pH-balansen i underlivet. Jag använder menskopp som både är ett bra alternativ för kroppen, miljön och plånboken!

Här hittar du menskoppen

 

Toalettbesök

gå på toa rättBajspall borde vara obligatoriskt i alla hem! När man sitter ”vanligt” på en toalett öppnas inte tarmen upp på det naturliga sätt den ska. Får du upp fötterna en bit hamnar man i den normala squatpositionen. Så som vi är skapta för att uträtta vårt behov. Man tömmer på så sätt tarmen ordentligt och minskar risken för bland annat sprickor och hemorrojder. Detta är något alla kan göra! Har man ingen pall hemma – ställ in en låda eller en trave böcker!

 

Motion, sömn och vatten

hälsosammare livAtt man rör på sig, sover ordentligt och dricker lagom mad vatten är såklart tre till viktigare saker att tänka på. Här kan du läsa mer om mina bästa sömntips.

 

Har jag glömt något?

Hjälp mig gärna att komplettera listan – kommentera i inlägget så uppdaterar jag listan!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Anneli Lindström 5 december, 2018 - 02:20

Angående inlägget att hälsa inte bara handlar om mat. Skulle vilja fylla på listan med en giftfri miljö där vi undviker att utsätta våra barn för vaccinationer.

Svara
Titti 5 december, 2018 - 07:52

Vill du dela med dig om vad du har för favoriter vad det gäller hud- och hårvård och vart du får tag på det? Jag tycker att det är så konstigt att det inte finns så mycket sådana varor i vanliga butiker. Jag vill byta ut alla produkter mot sådant som är mer vänligt både mot mig och miljön och tar tacksamt emot tips.

Svara
Hanne 5 december, 2018 - 21:24

Skulle vara väldigt kul med ett inlägg med hudvård osv eftersom du verkar ha koll på det 🙂
Saknar verkligen någon som tipsar utifrån erfarenhet om olika ekoprodukter, oftast får man tips av en återförsäljare för något ekologiskt företag som vill sälja in allt och det blir inte så trovärdigt då. För övrigt har du en toppenblogg med supertips!

Svara
Johanna 6 december, 2018 - 08:50

Varför ska man undvika citronsyra?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More