”kokosnötsskålar”
julkalendern belladot

 – Luckan presenteras i samarbete med Belladot –

 


Tävlingen är avslutad och luckan vinnare är Erica, Henriett, Sara, Jennie, Anna, Caroline, Anna, Elin, Therese och Johanna! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!

 

I dagens lucka vinner 10 tävlande varsin Evelina menskopp i valfri storlek.

Belladot Evelina menskopp är ett mensskydd som du kan använda flera gånger vilket gör det både miljövänligt och ekonomiskt jämfört med bindor och tamponger. Evelina är framställt av säker silikon och är mjuk och enkel att använda.

 

Fördelar med Evelina menskopp:

 • Ekonomisk
 • Miljövänlig
 • Återvinningsbar
 • Rymmer mer vätska än andra mensskydd
 • Torkar inte ut slemhinnorna
 • Påverkar inte pH-balansen
 • 100% fri från farliga ämnen
 • Enkel att använda
 • Finns i två storlekar

Storleksanvisning:
Small & Medium – före barn eller om du är under 30 år. Oftast för lätt till måttlig mängd. 25 ml.
Large & Plus – efter barn eller om du är över 30 år. Oftast för måttlig till riklig mängd. 30 ml.

Här kan du köpa Evelina menskopp
Här kan du läsa mer om Evelina menskopp

 

Så här är du med och tävlar:

Vad tycker du är det bästa med menskoppen?
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar! Glöm inte att ange vilken storlek du vill vinna.

Tävlingen avslutas ikväll (3:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen imorgon, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Vinsternas värde: 2 490:-. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.

 

Total
8
Shares

82 kommentarer

 1. Det bästa med menskopp är att jag inte behöver oroa mig för att det läcker eller att tamponger skaver. Jag önskar storlek Large & Plus.

 2. Bättre för miljön med menskopp! Hoppas på att vinna då jag länge har funderat på att prova men aldrig kommit till skott.

 3. Jag har inte testat menskoppen men den verkar väldigt bra för kroppen och miljön enligt alla jag har pratat med. Så jag hade väldigt gärna velat vinna en i storlek large & plus.

 4. Många lingonveckor under årens lopp, och många fler lär det bli. Nu är det dags att vara snäll mot miljö och kropp. Tampongens tid är förbi! / Tomten

  Jag vill gärna testa en menskopp i stl L

 5. Jag har hört sååå mycket gott om menskoppen och blivit tipsad att köpa men aldrig blivit av. Tror verkligen att den skulle förändra mitt liv då fördelarna som mina vänner beskrivit låter som om dom skulle ge mig mitt liv tillbaka som jag idag saknar 7 dagar per månad. Håller tummar för en large plus menskopp

 6. Har aldrig testat. Men verkar toppen med alla fördelar. Framförallt att det är miljövänligt och blir ekonomiskt

 7. Det bästa med menskoppen är att en slipper konsumera så förbannat mycket mensskydd. Bra för miljön och bra för plånboken.
  Nybliven mamma som väntar in mensen, skulle vilja vinna en large.

 8. Länge velat testa en menskopp men aldrig fått tummen ur, vill testa främst för att det inte rubbar pH-värdet eller torkar ut slemhinnorna då jag har en känslig snippa. Önskar vinna large/plus.

  1. Hej, vet inte om du hunnit maila än men har du det har jag inte fått ngt Mail. Kollat skräpposten också. Funderade på om det blev fel i när jag skrev i min Mail?

 9. Hello! Jag tycker att det finns många fördelar med menskoppen, förutom att den är snäll mot kroppen och plånboken – Så är den ju miljövänlig! Finns ingen anledning att använda sig av engångsmaterial längre.
  Hejja hejja!

 10. Sista pusselbiten i mitt första steg till en mer hållbar, giftfriare och mer ekonomisk vardag. Sett över städningsprodulter, köksredskap och till viss del hygien produkter. Sista saken på listan att bocka av är just menskoppen! Jag hoppas, och önskar storlek small-medium.

 11. Skulle vilja testa själv, men har inte vågat…kör nu med tygbindor, men de räcker inte riktigt till ibland, och en menskopp är ett miljövänligare alternativ.

 12. Jag har en menskopp som jag köpte efter mitt andra barn 2008. Koppen är snart 11 år med andra ord. Miljösmart! Men varför vill jag byta då, om jag nu är så miljösmart?
  -Jo, jag har rätt rikliga menstruationer, och måste alltid stötta upp med en binda dessa dagar, dessutom blir det gärna läckage som gör att jag därför måste tvätta oftare än vad jag annars hade tänkt.
  Har länge tänkt testa ett annat märke, för att se om det skulle fungera bättre, men har alltså inte gjort det. Nu kanske det är dags?
  Strl L.

 13. Det bästa med menskoppen är att den finns! Friheten den ger, andra alternativ är obekväma och läcker, men inte koppen! Det stora pluset är att den dessutom är snäll mot både plånboken och miljön.
  Small/medium

 14. Den bästa med menskopp är att jag kommer slippa tänka på att ha bindor med mig i väskan. Jag har tänkt testa med inte kommit till skott.
  Önskar storlek small & medium

 15. Det bästa med menskoppen är att den är miljövänlig, men det är också ett stort plus att den är snäll mot kropp och plånbok. Jag har länge gått i tankarna att köpa en menskopp och tänker att det är på tiden att börja använda en.
  Önskar en i storlek small/medium.

 16. Älskar menskopp! Men skulle nu efter barn behövs en ny i storlek large! Hoppas på tur att jag kan vinna denna fina!

 17. Tävlar för en kompis som är på skärmfri semester. Jag har en och är så nöjd! Bästa investeringen. Att få ge bort i julklapp hade känts så bra, mindre klimatpåverkan och besparing på hemnes konto! Bästa! Stora storleken.

 18. Så mycket pengar man har lagt på tamponger och bindor – sen att jag köpte min första menskopp har jag säkert sparat in 1000 kr bara på ett år. Så bra grej – både för människa och miljö!

 19. Äntligen ett mensskydd som är återvinningsbart! Och praktiskt då man slipper fylla på necessären med tamponger och bindor varje dag. Jag blöder extremt mycket under 3 dagar och måste byta tampong varje timme – det går åt ett helt kompani. Med menskoppen slipper jag både köpa mensskydd och springa på toa så ofta.

 20. Inte bara miljövänligt, utan även ett billigare alternativ än bindor/tamponger samt mycket bättre för kroppen.
  Jag har en menskopp, men jag vill gärna vinna en i stl Small till min dotter.

 21. Jag har länge tänkt testa men inte kommit till skott, det verkar så himla praktiskt med en mensskopp. Att den är snäll mot miljön tycker jag är det bästa men också stt slippa köpa tamponger varje månad. Jag skulle vilja ha small/medium.

 22. Önskar äntligen komma till skott och testa menskopp. Mindre klimatpåverkan och snällare för kroppen! Storlek large skulle vara perfekt. Håller tummarna!

 23. Det bästa är att den är helt giftfri! Tycker det är obehagligt att använda bindor/tamponger, när man tänker på hur mycket kemikalier och annat som finns däri. Har aldrig provat menskopp, men skulle mer än gärna vilja ha en så jag själv får uppleva alla fördelar som man hört så mycket om!

 24. Att den är betydligt bättre för miljön än tamponger. Skäms lite över att jag inte tagit mig för att skaffa en men detta får bli min “spark i baken”. Storlek s/m vill jag ha om jag vinner.

 25. Tjoho vilken bra juklapp!
  Det bästa är att den kan sitta inne mycket längre än tex en tampong och läcker inte alls under tiden.

  1. Glömde skriva i storleken ju i förra inlägget =)
   Jag vill ha en L
   Tjoho vilken bra juklapp!
   Det bästa är att den kan sitta inne mycket längre än tex en tampong och läcker inte alls under tiden.

 26. Testade en menskopp, både jag och min fiffi gillade det men fick inte till snitsen. Jag har alltid varit skeptisk till menskopp men gav de en chans, nu är den tyvärr slängd efter jag tappade den i toastolen. Fick inte riktigt till de, så detta skulle ge både mig, min fiff och miljön en andra chans.

 27. Mensdroppar i koppen är ju verkligen toppen
  för miljön, plånboken och kroppen.
  Har inte provat denna sort
  men vill gärna göra det inom kort.

  stl large/plus

 28. Jag tänker att det allra bästa är att man slipper slänga så mkt material från bindor och tamponger men även för att jag på senare blivit mer tveksam till många bindor som är parfymerade mm (jag vet att det finns alternativ men inte där jag bor).
  Så det är flera olika saker som gjort att jag är nyfiken på att testa menskoppen.

  Large & plus

 29. Jag har velat testa en menskopp så länge, jag tror det bästa med den är miljöpåverkan.
  Har endometerios, så önskar large & plus om jag skulle råka vinna

 30. För mig så är det det enda som fungerar, speciellt nattetid. Underbart att äntligen, 35 år gammal, känna sig bekväm med att ha mens, att inte oroa sig hela tiden för läckage. Stor bonus är ju att kroppen älskar dessa jämfört med tamponger, och att vi sparar på vår miljö ngt enormt.

 31. Till dottern, för Hennes och miljöns skull. För att göra skillnad! För att jag upptäckt hur bekvämt det är med menskopp och hur mycket mindre stress det skapar.
  Storlek S.

 32. Jag har använt menskopp ett tag och tycker det är hur bra som helst. Du behöver inte köpa tamponger eller annat skydd vilket är snällt både plånboken och miljön, den rymmer mycket och man behöver inte oroa sig för läckage. Min syster är dock inte riktigt med på tåget. Det hade varit så kul att få ge henne en så hon också blir frälst som jag!!!

 33. Har aldrig provat men är väldigt intresserad av att testa och hoppas på vinst. Önskar en i lagre.

 34. Då jag nyligen fått vår andra pojke och fått använda mig av bindor och trosskydd i många veckor. Har detta gjort att jag i så haft skavsår. Så önskar jag mig ett bra skydd när mensen kommer igång igen. Både bra för mig och mitt underliv, plånboken samt bra för miljön! Önskar att vinna storlek Large

 35. Älskar menskopp!! Den känns inte alls, man läcker aldrig och kan vädra snippan på natten! Bästa uppfinning på mycket länge. Skulle vilja vinna en small till min dotter så hon kan få vara så fri som jag känner mig❤

 36. Skulle vilja prova den och slippa släpa hem en massa bindor o tamponger och minska på sopmängden också

 37. Vill undvika gmo produkter i mån av möjlighet. Känns mera naturligare med menskoppen å dessitom e den superbra vid löpning. Inget skav el klott!

 38. Det bästa är att den är mycket bättre för miljön än alla tamponger och bindor som går åt under en livstid, och att den är snällare mot underlivet, man slipper alla kemikalier och skav i underlivet. Vill så gärna vinna en till min syster som inte ännu har gett det en chans., i storlek large.

 39. Jag försöker avveckla alla engångsprodukter i vårt hem. För miljön och plånbokens skull Mensskydd är nägot jag inte “tagit tag i” än så den här vinsten vore ju toppen önskar large/plus

 40. Jag önskar vinna en menskopp stl.s/m till min dotter. Det finns många bra anledningar bl a att det sparar på miljön då man kan använda dem länge, det sparar pengar för en själv, känns bra komma i från användandet av engångsartiklar.

 41. Det bästa med menskopp är den minskade klimatpåverkan som kommer med användningen av kopp istället för ”vanliga” mensskydd. Jag har ännu inte hittat rätt bland modellerna för vilken som passar mig, men en Evelina till en Evelina borde ju passa som handen i handsken. I det fall jag vinner önskar jag den mindre storleken.

 42. Åh, har länge velat testa men inte kommit till skott. Jag skulle vilja byta till menskopp främst för miljöns skull men även för att många som övergått till dessa verkar otroligt nöjda. Jag skulle vilja ha storlek Large & Plus om jag hade turen att vinna!

 43. Menskopp en är en hjälte som fortfarande står allt för mycket i skuggan. Jag vågar påstå att det är en revolution både för oss kvinnor och för miljön. Det gör menslivet så mycket enklare. Inga mer knöggliga, läckande och obekväma bindor, tamponger eller trosskydd… Menskoppen löser liksom allt. Jag är en stor förespråkare som dock är i behov av en ny efter den nuvarandes trogna tjänstgöring under många år Large/plus

 44. Hade så gärna velat vinna denna miljövänliga menskopp då jag hört så mycket bra om den och har länge velat testa men inte hunnit köpa en ännu. Vinner jag önskar jag en strl small/medium.

 45. Att ha menskopp borde vara lika självklart som att ha egen kasse med till affären. Tyvärr har jag aldrig fått tummarna loss att köpa en men har hört enbart positivt från de som använder en. Själv tror jag att en av de största fördelarna är att man kan ha den även de dagar man har minimal mens men ändå känner sig ofräsch. Jag önskar Large/ plus

 46. Det bästa med menskoppen är allt!! Så ledsen att jag hann ha mens i nästan 20 år innan jag upptäckte dem! De är miljösmarta, plånbokssmarta, säkra mot läckage, ja det är klart det bästa mensskydd jag provat ialla kategorier! Jag har nu haft min som är av ett annat märke i några år så det är dags att byta ut den så jag hoppas jag få möjligheten att prova Belladottei i large

 47. Jag har hört så bra om dem men aldrig kommit till skott för att testa själv. Om turen är på min sida önskar jag stl large /Plus.

 48. Jag har aldrig testat menskopp men min syster har och hon tycker den är toppen. Jag letar alltid efter alternativ som är så naturliga som bara går, utan kemikalier eller annan skit som skadar oss och vår miljö och då känns menskoppen som ett bra alternativ till mina ekologiska bindor

 49. Vet faktiskt inte vad det bästa är, jag har hört att menskopp ska vara helt otroligt bra men jag har inte provat själv. Hade varit kul att vinna en i strl large.

 50. Hej.
  Jag älskar menskoppen för den har ALLA fördelarna, rent ekonomiskt, miljömässigt, hormonmässigt och hygieniskt sett. Älskar älskar älskar den. Måste skaffa en ny och det vore ypperligt passande att vinna en i strlk large! Ha det gott/ Voncan.

 51. Åh vad jag önska jag vann. Egoist både för vår miljö, min snippa och ekonomi. Som ensamstående mamma är det tyvärr sällan jag kan unna mig något extra. Länge velat pröva och hpppas vinna en large. ❣️

 52. Det mest fantastiska är att slippa springa på toa HEEELA tiden för att byta, samt att man aldrig behöver oroa sig för att tampongerna tar slut. Menskoppen är min never-ending- story!

  Chansar på en L.

 53. Det bästa med menskoppen är att den är så mycket mer hyggienisk och säker vid användandet man vet att man har ett skydd man kan lita på. Att man gör en miljöinsatts käns även jätte bra

 54. Menskoppen har faktiskt gett mig ett nytt liv. Har alltid varit begränsad under dagar med mens, har aldrig blivit vän med tamponger. Men menskoppen gör att jag kan göra allt, precis som vanligt! Helt fantastiskt! Önskar bara att jag hade börjat tidigare…
  Använder storlek över 30 och fött barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*