husk mjölksyrabakterier

Så tar du hand om din mage för en bättre hälsa!

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med HUSK –

 

Att ta hand om magen har stor betydelse för hälsan. En av tre svenskar lider av magproblem, vi stressar alldeles för mycket, rör på oss för lite och äter mat som är allt annat än bra för vår maghälsa. Här kommer några tips på vad du enkelt kan göra för att få en bättre maghälsa och tarmflora.

 

Är bra mat

Ät gärna
Försök att äta så naturlig och ren mat som möjligt och skippa halvfabrikat. Lösliga fibrer är väldigt bra för magen. Du hittar dem i bland annat i grönsaker, frukt och bär och i vissa frön som till exempel psylliumfrön. 

Och glöm inte att matsmältningen startar redan i munnen, så var noga med att tugga maten ordentligt.

 

Undvik gärna
Raffinerat socker göder de dåliga bakterierna i magen samtidigt som spannmål och mjölkprodukter kan påverka magen negativt för många. Jag har själv skippat dessa och min mage som både var uppblåst och med magsmärtor mår bättre än någonsin!

 

Sov mer, stressa mindre

Både kortvarig och långvarig stress kan påverka magen och hälsan negativt. Försök att stressa mindre och sova mer. En bra riktlinje är att försöka komma i säg före 22:00. Skippa mobilen i sovrummet och lyssna på en ljudbok istället om du har svårt att somna.

 

Motion

De flesta magar mår bättre av motion. Att röra på sig regelbundet är bra för hälsan på flera olika sätt och även för att aktivt stimulera tarmrörelserna.

 

Bajsa rätt

När vi sitter ”som vanligt” på en toalett gör denna position att vi inte kan tömma tarmen korrekt. Men får vi upp fötter högre och hamnar i en så kallad ”hukposition” öppnas ändtarmens muskler upp helt och tarmen töms enklare! Man minskar även trycket på tarmen som annars kan orsaka t.ex. hemorrojder.

 

husk mage i balans

HUSK – Ett naturligt kosttillskott

HUSK är ett naturligt kosttillskott som är gjort på psylliumfiber från psylliumfröet. Det hjälper både hårda och lösa magar med effekt redan inom 3 dagar! HUSK finns i två olika utföranden och både som kapslar och i pulverform.

Läs mer: Så kan HUSK hjälpa din mage

 

 

husk mjölksyrabakterier

Frukost för en gladare och lugnare mage:

En balanserad bakterieflora i tarmen är viktig för en bra maghälsa.  Husk med mjölksyrabakterier innehåller både goda bakterier och vattenlösliga fibrer och finns i smidiga portionsförpackningar som är kanon när man är på språng! Bara att blanda ner i en grön juice eller smoothie.

Och bananer som fortfarande är gröna innehåller resistent stärkelse som gynnar de goda bakterierna i tjocktarmen – en väldigt bra kombination för en gladare mage!

 

Recept: Granola med HUSK
Recept: Avokadoyoghurt med HUSK

 


HUSK hittar du på apotek och hälsofackhandeln. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost eller hälsosam livsstil. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

 

2 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Janelica Eriksso 2 oktober, 2018 - 15:15

När det gäller husk så är väll det kosttillskottet det samma som det Husk man köper i vanlig matvarubutik?

Svara
Cecilia Folkesson 3 oktober, 2018 - 09:25

Hej Janelicia,
Den gröna är gjord på psylliumfrö, precis som husk i matbutiken, men detta JUSK är framtaget som ett kosttillskott. Den blå innehåller extra mjölksyrabakterier så den är inte samma 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More