”kokosnötsskålar”
glutenfritt fröbröd paleo

Dagen läsarfråga:

Jag vill äta nyttigt och dra ner på kolhydrater men jag älskar bröd. Jag kan inte se mig själv inte äta pasta eller bröd resten av mitt liv. Kan man inte bara dra ner på bröd och pasta och ändå vara hälsosam och gå ner i vikt?

 

Svar: Det beror på vem du frågar skulle jag säga. Vissa anser att lite av allt fungerar utmärkt, vissa tycker att man absolut kan äta gluten/spannmål då alla inte mår dåligt av det osv. Samma gäller mjölk. Personligen tycker jag man bör utesluta båda. Om man själv vill, såklart!

Läs mer: Varför glutenfritt?
Läs mer: Därför mår du bättre av en mjölkfri kost

Jag är kostrådgivare inom Paleo (och LCHF) alltså stenålderskost där man äter som våra förfäder gjorde. Som vi äter idag har vi inte gjort speciellt länge och våra kroppar är inte anpassad för den enorma mängd mjöl, socker, mjök, halvfabrikat och e-nummer.

Om man skippar mjöl och socker som bröd och pasta innehåller, försvinner snart sockerbegäret som många av oss har (självfallet finns det undantag.) Och att komma ur sockerträsket är så härligt! Man mår så mycket bättre! Man upplever ofta bättre mage, man känner sig piggare, bättre humör, finare hud osv. Alltså bara fördelar!

Men en är det självklart upp till sig själv. Vill man äta bröd, gör det! Vill man äta pasta, do it! Men jag lovar, om du skippar mjöl, socker och mjölk några månader kommer du aldrig vilja gå tillbaks!

Läs mer: LCHF eller Paleo?

 

Recept:

I min receptbank hittar du massa nyttiga recept – alla fria från gluten och de flesta även fria från mjölk. Där hittar du receptet på brödet som är gjort på frön och nötter, helt mjölkfritt! Du behöver alltså inte ens sluta med bröd, bara göra hälsosammare val!

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
55
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

1 kommentar

  1. Det är fortfarande ganska svårt att låta bli surdegsbröd med smör och ost när det bjuds på det när man går på middag. Annars är det lätt att inte köpa hem. Tänker inte ens på det längre. Och det är ju det man äter hemma som är viktigast. Man märker ju sen om det funkar att äta det goda brödet när man går bort eller inte. Så får man förhålla sig efter det. Att hålla på och baka substitut kan man ju göra om man orkar. Ganska kul ibland och gott. Men också jobbigt. Bästa är att helt bryta brödätarmönstret. Äta omelett istället, äta broccoli eller vitkål i stället för pasta. Varför måste man ha pasta till köttfärssås? Det funkar lika bra med sötpotatis eller bara köttfärssås utan massa annat. Man kan tänka helt om. Sen är det också lättare om resten av familjen är med på tåget och kanske inte bara med på tåget utan hjälper till att driva förändringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*