ingelsta kalkon kalkonrullader

– I samarbete med Ingelsta Kalkon –

 

Nu är sommaren äntligen på väg och snart kan man sitta ute och äta. Det måste ju vara ett av det absolut bästa med sommaren!

Jag älskar att göra ljumna sallader som kan stå framme ett tag och fortfarande vara lika goda. Som dessa matiga sallader med kalkonrullader. Fyllningen går att variera efter säsong eller efter vad man har hemma. I detta recept har jag använt Tunnskivad kalkonfilé från Ingelsta Kalkon.

Ingelsta Kalkon har ett brett sortiment som gör det enkelt att byta ut proteinet i dina favoritrecept: gör köttfärssåsen med kalkonfärs nästa gång, använd Kung Ingels Kalkonkorv i barnens korvstroganoff eller servera äggen med kalkonbacon. Alltid från svenska fåglar såklart! 

Här hittar du alla produkter ur Ingelsta Kalkons sortiment

 

ingelsta kalkon kalkonrullader

Här hittar du Tunnskivad kalkonfilé 

Du hittar Ingelsta Kalkons Tunnskivade kalkonfilé i välsorterade livsmedelsbutiker som t.ex. ICA och COOP. Saknas det i din butik? Be dem ta in!

Och du har väl inte missat Ingelstas egna delikatessbutiker? Där hittar du alla deras produkter och kan även köpa med dig färdiga rätter. Finns på Österlen och i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm.

 

ingelsta kalkon kalkonrullader

Kalkonrullader med ramslök

Rullader:
Tunnskivad kalkonfilé
Färsk ramslök
Färsk basilika
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar

Sallad:
Spenat
Tunnskivad zucchini (stek snabbt i lite olja)
Sparris
Hackade hasselnötter
Aioli
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar

 

ingelsta kalkon kalkonrullader

 

Gör så här:

– Sätt ugnen på 125 grader.
– Banka ut kalkonskivorna. (Ju tunnare, desto enklare att rulla)
– Fördela ramslök och basilika på skivorna. Salta och peppra och ringla över lite olivolja.
– Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna i stekpanna så de får fin färg.
– Stek sen klart rulladerna i ugnen.

Lägg upp salladen på ett stort fat. Skiva kalkonrulladerna och lägg dem på salladen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Toppa med hackade hasselnötter och klicka på aioli.

 

ingelsta kalkon kalkonrullader

Kalkonrullader med soltorkade tomater, fetaost och spenat

Rullader:
Tunnskivad kalkonfilé
Färsk spenat
Soltorkade tomater
Fetaost
Salt & nymald svartpeppar

Sallad:
Ruccola
Körsbärstomater
Sockerärtor
Fetaost
Färsk basilika
Pesto


ingelsta kalkon kalkonrullader

Gör så här:

– Sätt ugnen på 125 grader.
– Banka ut kalkonskivorna. (Ju tunnare, desto enklare att rulla)
– Fördela soltorkade tomater, spenatblad och smulad fetaost på skivorna. Salta och peppra.
– Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna i stekpanna så de får fin färg.
– Stek sen klart rulladerna i ugnen.

Lägg upp salladen på ett stort fat. Skiva kalkonrulladerna och lägg dem på salladen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Toppa med smulad fetaost, färsk basilika och pesto.

 

 

Total
12
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close