”kokosnötsskålar”
nyheter i matbutiken

Eftersom jag ofta väljer bort att gå i matbutiken här kan du läsa om anledningen missar jag ofta nyheter. Men nu har jag hittat lite spännande nyheter! Vad sägs om en yoghurt i portionsförpackning utan socker och onödiga tillsatser, cashewmjöl och kycklinghjärta?!

 

6 spännande nyheter!

Kokosyoghurt, Garant
Kokosyoghurt är något jag verkligen saknat på marknaden! (För ärligt talat, hur enkelt är det att göra själv. Jag har lyckats en gång.) Finns i tre smaker: Mango, Hallon och naturell. Få ingredienser och utan tillsatt socker eller sötningsmedel. Garant hittar du hos bland annat Willys, Hemköp och Tempo.

Veganska ärtbiffar
Jag tycker det är svårt att hitta vegetariska alternativ som inte innehåller soja och/eller vete. Dessa ärt- och vitkålsbiffar innehåller havre och relativt få ingredienser. Bra jobbat! Även dessa kommer från Garant.

Pumpasmör, Urtekram
Nu finns massa olika alternativ till nötsmör! Detta pumpasmör från Urtekram är ekologiskt och innehåller endast pumpakärnor och himalayasalt. Passar bra i smoothies, på fröknäcke eller i dressingar.

Cashewnötsmjöl
Ett nytt nötmjöl gjort på 100% cashewnötter. Passar utmärkt till bakning och matlagning.

Mellisrutan Kakao/Kaffe, Smiling
Ekologisk & Fairtrade-märkt bar med helt naturliga ingredienser. Naturlig, vegansk, gluten- och laktosfri.

Mini-ost Lagrad cheddar, Arla
Ett smidigt mellanmål i små portionsförpackningar!

Kycklinghjärta, Gröna Gårdar
En ny spännande KRAV-märkt delikatess av svensk kyckling från Gröna Gårdar. Kycklinghjärta är mycket näringstätt och rikt på protein, B-vitaminer (särskilt B12), zink, selen och järn.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Total
72
Shares

8 kommentarer

  1. Garant hittar en nog bara på Willys, Tempo och Hemköp. Men på Coop har jag tidigare hittat Abbot Kinney’s yoghurt. Ica har också tagit in yoghurt på kokosmjölk. Jag har sett två olika märken, ICAs egna och the coconut collaborative: coconutco.co.uk/. Jättekul tycker jag!

    1. Tack för korrekt info, har uppdaterat 🙂
      Och tack för tips angående yoghurten på Ica. Jag brukar oftast handla på Ica så ska leta nästa gång 🙂

      Hälsningar Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*