”kokosnötsskålar”
Julkalender ceciliafolkesson skrufs glasbruk pallo vas

Julkalendern ceciliafolkesson skrufs glasbruk

– Presenteras i samarbete med Skrufs Glasbruk –

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare blev Anna! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


I dagens lucka hittar du en superfin Pallo Junior vas. Pallo är handblåst av glasblåsare på Skrufs glasbruk i Småland och har blivit en storfavorit som passar i alla hem!

Skruf står för det enkla och användbara glaset och är en garanti för svenskt handgjort glas!

 

Såhär är du med och tävlar:

Vem hade du velat ge bort en Pallo vas till och varför?
Skriv ditt motivering i kommentarerna nedan så är du med och tävlar!

Tävlingen avslutas i kväll (21:a december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg. Missa inte kommande luckor – de dyker upp 06:00 varje dag fram till julafton! Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

 

57 kommentarer

 1. Jag skulle vilja ge vasen till min fina vän Hanna som precis opererat sig och skulle må bra av lite blommor och färg och såklart något vackert att sätta blommorna i.

 2. Åh! Denna vas ville jag ge min pappa i julklapp, men som student är det lote för dyr. Pappas släkt är ifrån Skruv där dessa vaser görs o de flesta av dem jobbade på glasbruk. Det hade därför varit SÅ himla roligt att få ge en sådan till honom!

 3. Jag skulle ge den till mig själv då jag för ett tag sen när vi skulle ha gäster insåg att jag inte hade så många vaser.

 4. Den fina vasen skulle jag vilja ge till min mamma som bor långt ifrån mig. Då kan hon sätta några fina blommor i den och tänka på mig när längtan blir för stor.

 5. Jag skulle ge den här vackra vasen tillsammans med en bukett blommor till mina svärföräldrar som alltid ställer upp för oss. Vi får ovärderlig hjälp från dem och det hade känts roligt att överraska med en fin gåva.

 6. Jag vill ge vasen till min man som kämpat med renovering och småbarn och jobb, alltid med glatt humör. I den kan han ställa fredagsbuketten i den nybyggda verandan…

 7. Jag hade velat ge vasen till min farfar, han har alltid en bukett blommor hemma, och han är världens bästa farfar så han förtjänar den verkligen 🙂

 8. Jag hade velat vinna den här till min mormor som nyss har hamnat på ett hem och hennes lilla lägenhet behöver bli lite hemtrevligt 🙂

 9. Jag ger vasen till min mormor. De senaste åren har varit tuffa för henne men trots det ställer hon alltid upp för oss andra och ser till att vi har det bra. ❤️ Det minsta hon förtjänar är lite omtanke och en fin vas med vackra blommor i skulle hon tycka om.

 10. Jag skulle vilja ge den här vasen till min sambo för allt hon gör hemma. Hon är helt fantastisk! Jag skulle inleda med att köpa snitthyacinter till vasen och framöver blir det också tulpaner och pioner som jag vet att hon älskar.

 11. Jag har länge önskat mig en genomskinlig och en svart Pallo-vas så den här står högst upp på listan tillsammans med sin svarta kompis! Skulle älska att sätta ner tulpaner i den här vasen på köksbordet och låta alla i min familj njuta av den tidlösa formgivningen. Det är ju en hyllning i sig att den är gjord i Sverige på ett glasbruk som överlevt!

 12. Till min lillasyster!
  Hon älskar inredning och sånt men har aldrig råd att köpa nåt av det hon helst vill Ha, som den här vasen.
  Hon är obotligt sjuk och ensamstående mamma till en liten kille som är svårt.
  Livet är tufft och jag tycker hon är värd en överraskning som är positiv.

 13. Jag vill ge den här till min underbara dotter som är en helt fantastisk medmänniska. Jag skulle aldrig kunna drömma om en så fin flicka. Jag är så glad men samtidigt känner jag en stor sorg eftersom hennes pappa hastigt lämnade oss för 4 år sedan. Jag vill ge henne den här vasen med ett fång tulpaner, det brukade hennes pappa alltid köpa när vi hälsade på henne.

 14. Till min älskade systeryster Marie. Hon bor i Dalarna och jag bor i Småland. Alldeles för långt emellan. Vi delar allt i livet, stort som smått. Det vi bl a har gemensamt är kärleken till det enkla. Den här vasen skulle passa perfekt i hennes vackra hus som ligger utmed Västerdalälven!

 15. Stilren, Klassisk och kommer alltid vara snygg! Jag vill ge den till min syster som behöver lite klassiker i sitt ungdomliga hem.

 16. Jag vill ge den fina vasen till min älskade mamma – hon är bäst och finns alltid där för mig, sina barnbarn och barnbarnsbarn….

 17. Till min mormor. Hennes trädgård är fylld med vackra blommor och bärbuskar och det är inte svårt att få ihop en vacker bukett hos henne ✨

 18. Jag skulle ge vasen till min man, fylld med något fint hemlagat julgodis! När det är uppätet skulle den få ta plats i vardagsrummet och fyllas med trädgårdsfynd och snittblommor om vartannat, baserat på årstid!

 19. Jag skulle ge den till min lillasyster. Hon betyder mycket för mig och är en underbar moster och gudmor. Hon älskar inredning och blommor så jag vet att hon skulle bli så glad för denna.

 20. Min mamma älskar tulpaner vilket jag tycker hade passat utmärkt i Pallovasen. Hennes hem är så vackert men behöver lite mer stilsäkra detaljer som håller över tiden. Denna vinsten är den perfekta gåvan till en mamma som alltid ställer upp!

 21. Jag skulle vilja ge den till min mamma. Vi kommer båda från Småland och uppskattar konst och kultur så att få en egen vas från ett småländskt glasbruk som överlevt de senaste åren vore så K U L!

 22. Min mamma lever (typ) för växter och blommor. Henne skulle jag vilja ge den till. För jag vet att hon alltid, bokstavligt talat alltid, hade försörjt den med natursköna och vilda blomsterarrangemang efter säsong. Och är det något som går hem hos henne, är fina vaser som är ensamma i sitt slag! ✨

 23. Vilket fantastiskt mästerverk. Jag skulle från djupet av mitt hjärta önska att få ge denna vas till min kära moder.

  Min mor skadade sig när hon var 18 år gammal och bröt ryggen. Hennes dröm var att bli barnmorska eller eventuellt läkare för att kunna arbeta för Läkare utan Gränser i krigsdrabbade länder.

  Hon kämpar var eviga dag med konstanta sjukhusvistelser då hon har en smärtpump inopererad i magen men som tyvärr gått sönder, idag är hon 56 år gammal. Att kunna få ge henne en gåva som kan bringa ljus i mörkret vore ovärderligt. Jag själv är student och har varit sjukskriven ett antal omgångar pågrund av anorexi, depression , ångest osv. Mina ekonomiska förutsättningar till att kunna ge min älskade moder en julklapp eller en gåva är därför ytterst små. Du är fantastisk som ger alla denna möjlighet.

  Stora varma julhälsningar,

  Esmeralda

 24. Min fina kusin! Hon är den som står mig närmast och finns alltid där för mig fast vi har ett helt land mellan oss, 23 timmar på tåg skulle det ta från lund till kiruna om vi skulle fira julen ihop. Nu blir det inte så men jag skulle gärna skicka henne en riktigt fin present. Hon älskar blommor!

 25. Jag skulle nog ge den som julklapp till mig själv. Fyllde år i måndags och fick många fina buketter med blommor men hade alldeles för få vaser. Det hade därför varit toppen att få vinna denna.

 26. Till min kära storasyster som haft några tuffa år, bland annat gått isär från barnens pappa då dem inte hade någon respekt för varandra kvar, svårt ekonomiskt och med sjukdomar och ångest. Hon fyller dessutom år på julafton, men tyvärr är barnen sjuka i scharlakansfeber (typiskt) så blir för henne och barnen att fira själva hemma i år.
  Jag hade gärna gett vasen med en stor bukett blommor i för att muntra upp henne, hon älskar inredning och vaser.

 27. Jag hade velat ge den till min syster som precis köpt sitt allra första hus, men som inte har så många prydnadssaker än. Jag skulle vilja åka dit med denna vas och en stor bukett rosor! 🙂

 28. Jag skulle ge denna fina vas till min syster, då jag får bo hos henne mellan alla min missionsresor. Underbart att ha en plats att återvända till och få all omtanke och kärlek som jag får när jag kommer hem till Sverige.

 29. Till min mamma som har gröna fingrar som få,
  Hon vill gärna blommor ha i varenda vrå
  I vackra pallo blir alla blommor rätt,
  Och i trädgården hon blommorna plockar lätt.

 30. Jag hade velat ge vasen till min älskade granne Inga-Lill.

  Jag bor i en mysig liten lägenhet med den mest fantastiska innegården och underbara grannarna man kan tänka sig. Min granne Inga-Lill är en otroligt inspirerande och varm människa som ger så mycket kärlek och energi till andra människor och jag är så tacksam att få bo granne med just henne.

  Det är hon som sköter hela vår innergård och trädgärd och trots sin ålder (78år) så kämpar hon på, grejar i rabatterna och gör det fint för att vi alla ska trivas här.

  Hon är min förebild och hon förtjänar verkligen denna fina vasen. Extra kul eftersom vi vår och sommartid har så mycket fina blommor hon kan sätta i denna söta vas.

 31. Jag vill denna till min sambo vinna,
  hon är ingenting annat än en underbar kvinna.
  Nu när det är jul vill jag henne skämma bort,
  men det är svårt när bankkontot blivit torrt.
  Perfekt hade det varit med vas så flott,
  passar perfekt till min Charlotte.

 32. Jag skulle ge vasen till min underbara mamma som ställer upp i alla lägen! Svårt att visa sin uppskattning men denna skulle hon bli väldigt glad av!

  Kramar emilia

 33. Jag skulle vilja ge denna vas till min fantastiska svärmor som för en vecka sedan var med som undersköterska på min förlossning! Jag har inte kunnat tacka henne på något bra sätt, ord räcker lixom inte till för hennes fantastiska arbete och hennes stöttning under min förlossning. Håller tummarna för en vinst och en sen julklapp/tackpresent till henne 🙂

 34. Här kommer dagens knasigaste motivering. Min sambo kallar mig för Boll (vilket är en helt annan historia). Han är även från Åland och kan därmed lite finska. Skulle jag vinna så skulle jag ge vasen till honom eftersom Pallo betyder boll på finska Och sen skulle jag kunna använda vasen ✌ (eftersom det är jag som står för eventuell blomutsmyckning här hemma, han får dock gärna bidra med blommor då och då!).

 35. Skulle vilja ge bort den fylld med vackra blommor till min mamma. Hon som alltid finns där, ställer upp i vått och torrt, aldrig dömmer eller förmanar. Hon som är en axel att gråta mot och finns där att skratta med. Min mamma som lyssnar och förstår. Jag är så tacksamt glad över att fått henne som min mamma.

 36. Hmmm. Jag vill faktiskt ge vasen till mig själv , för att den är fin och jag firar en stor födelsedag i slutet av januari. Håller tummarna att den får komma till vårt hem!

 37. Jag vill ge den vackra vasen til min bästa vän, som precis skaffat hus med trädgård. Hon älskar att odla, och vasen skulle bli perfekt till sommarens blomsterprakt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*