”kokosnötsskålar”
Julkalender ceciliafolkesson schär glutenfritt

Julkalendern ceciliafolkesson glutenfritt schär

Presenteras i samarbete med Schär

 

Schaer Best in Gluten Free


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare blev Jenney. Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


Var med och tävla om att vinna en box full med läckra produkter från Schär. Dagens lucka innehåller en box med en mix av deras färskare bröd, kakor och snacks – till ett värde av 500 kr!

Alla deras produkter är fria från vetestärkelse (hur bra!) och såklart alltid både gluten- och laktosfria.
Schär vill underlätta vardagen, för alla!

 

SÅHÄR ÄR DU MED OCH TÄVLAR:

Beskriv din mest perfekta glutenfria smörgås. Vad har du på den? När äter du den?
Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar om dagens lucka.

Och gilla gärna Schär på Facebook!

Tävlingen avslutas ikväll (18:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg.

Missa inte kommande luckor – de dyker upp 06:00 varje dag fram till julafton! Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

 

Total
2
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

50 kommentarer

  1. På den har jag mosad avokado, skivad tomat, chiliflakes och flingsalt. På kvällen är den extra god med en stor kopp roibos te.

  2. Jag skulle ha en skiva brunt bröd med färskost, en halv skivad avokado, chiliflakes och strö på lite sesamfrön samt salt på min mest perfekta grova smörgås som jag skulle njuta av med en kopp varm grönt te framför brasan med min familj efter en lång och slitet arbetsdag.

  3. På min macka (2 skivor schär Sandwish) har jag mosad avokado, lite tonfisk, några skivor tomater, lite rödlök och mozzarella . kryddar med lite örtsalt. Lägger den i I toast maskinen och äter med välbehag som en nyttig snabb lunch när det ska gå fort. Så gott.

  4. Mums!

    Något lite udda men som jag tycker är väldigt gott är Färskost /Cream cheese med grovriven morot ( då fastnar det ) , lite pepparkakskryddor på .
    För o riktigt festa till det kan jag en tesked Honung ibland ! Hihi 🙂
    Då blir det precis som en morotskaka , och vem vill inte ha det till frukost !

  5. Har vi kyckling över gör jag en macka på rostat bröd med majonnäs och kyckling, chiliflakes och kyckling.
    Den är toppen som lunch och ett plus att jag tar tillvara på resterna!

  6. Har vi kyckling över gör jag en macka på rostat bröd med majonnäs, kyckling, chiliflakes och tomat .
    Den är toppen som lunch och ett plus att jag tar tillvara på resterna!

  7. Frukost är min höjdpunkt på dagen då allt smakar som godast! Den perfekta glutenfria smörgåsen gör jag med blandannat pofiber och mandelmjöl, sen när brer jag på mosad avokado, ett krämigt kokt ägg och örtsalt

  8. Fröknäcke toppat med antingen avocado tomat och örtsalt eller med smör och ett nykokt ägg. Det blir en perfekt start på dagen tillsammans med morgonkaffet.:)

  9. Mosad avokado, ett ägg som är så nära löskokt som det kan bli utan att rinna av mackan samt chiliflakes och svartpeppar. DÖDLIGT gott!

  10. Som tillägg till min ovanstående kommentar; jag äter den helst som mellanmål innan ett träningspass på gymmet! 🙂

  11. Nu i juletider är det så klart glutenfri julskinka med rödbetssallad eller senap. Annars väldigt gott m sallad, majonäs, stekt ägg och ost.

  12. Godmorgon!
    Min dröm-macka är med tjälknöl och getost, gärna lite lätt grillat bröd, ruccola, kanske nån liten liten gnutta honung, toppat med havssalt och svartpeppar. Till det skulle jag gärna ha välsaltade krispiga sötpotatisstrips, chilibearnaise, ett stort glas iskallt bubbelvatten smaksatt med citron…mums!

  13. Min bästa macka är på ett hembakat glutenfritt bröd På durra. Min son och jag har fått celiakidiagnos nu under hösten så jag sliter för att hitta bröd som han gillar. Vi gillar båda varmrökt lax så en röra m lax, pepparrot och egenslagen majjo får det bli. Vi äter den vid köksbordet tillsammans efter jobb och skola och möts efter en lång dag från varandra.

  14. På min macka har jag stekt ägg och tomat. Då håller jag mig mätt ända fram till lunch samtidigt som jag får en bra start på dagen 🙂

  15. Schär mörka färska skivade bröd: bredd rikligt med färskost (givetvis laktosfri), ruccola och torkade tranbär. En såväl julig, vacker som suveränt god macka. Varierar ofta denna smörgås med att ersätta tranbären mot skivat kokt ägg för mer protein. Nyligen fått kostdirektiv i min sjukdom så gluten- och laktosfritt är nytt för mig så detta paket skulle vara till stor hjälp för mig. God jul!

  16. En smörgås på grovt bröd med majonnäs, avokado, ett skivat kokt ägg och räkor on the top. Ätes gärna på lördagsmyskvällen med sambon och min lilla tjej .

  17. Två knäcke med smör och smakrik ost, kaffe med vispgrädde, ca 15.30 när jag kommit hem från jobbet. Sätter mej vid köksbordet med tända ljus och läser en tidning. Livskvalité!

  18. Macka med räkor, ägg och avokado är en favorit. Är glutenintolerant och skulle gärna vilja vinna en box nu till jul 🙂

  19. Jag ser att vi är flera som har samma favorit; mosad avokado och ett riktigt krämigt kokt ägg samt ört- eller flingsalt. Sååå gott!

  20. Jag tillhör en äldre generation, så även om Schärs bröd funkar utmärkt med avocado är min favorit den där man smörsteker en ljus surdegsmacka, täcker den med skivad, kall potatis, flingsalt och vitpeppar och sedan toppar med lite finhackad rödlök.

  21. Jag rostar brödet, brer på mandelsmör och toppar med skivade bananer och lite bipollen. Lite som en nyttig Elvis-macka. Mums!

  22. Egentligen skulle jag vilja skriva avocado, chili, pressad citron och flingsalt. För att det är jättegott! Men eftersom jag har kopparöverskott i kroppen är det slut med avocado, i alla fall för en tid framåt. Så istället väljer jag att lägga en god bönröra toppad med ekologiska körbärstomater och basilika på.

  23. Jag kanske har tråkig smak men för min del finns inget bättre än glutenfritt surdegsknäcke med bregott och gräddost på =)

  24. Nybakt alternativt rostat glutenfritt bröd med en god ost och chiablåbärsmarmelad on the top är godast att avnjuta på morgonkvisten.

  25. Min perfekta glutenfria macka skulle vara med fröknäcke gjord på alla möjliga fröer, majsmjöl och flingsalt, sen toppade med mjuk avokado, olivolja, parmesan och flingsalt… Mmm så sjukt gott

  26. En mjuk o go macka med mkt smör på, sen ostskivor, skivad banan och etiopisk peppar. Sååå gott! Gärna en lördagskväll i soffan framför tv n.

  27. Min perfekta glutenfria smörgås är naturligt glutenfri. Jag bakar frökex och på en sån macka vill jag gärna ha ett tjockt lager smör (jag är mkt förtjust i smör) och skivad tomat med örtsalt. Mmmmhhh.

  28. På min glutenfria smörgås skulle jag ha salladsblad, räksallad, skivat kokt ägg och några skivor Gustafskorv. Det och en varm kopp kaffe skulle jag njuta av i soffan framför brasan.

  29. Mitt favoritpålägg på mackan är en skiva fårost med kokta skivade rödbetor på samt lite örtsalt överst ♡♡♡

  30. På min favorit smörgås har jag ägg, avokado och räkor med lite örtsalt på. Fungerar det till frukost, mellanmål eller en lättare middag om det är ont om tid. Men helst av allt med en kopp te och en tidning i lugn och ro.

  31. Den godaste smörgåsen du kan få, är ett grovt hembakat glutenfritt bröd med mycket frön och nötter i.
    Den toppar jag med några spenatblad, skinka, avokado och keso (laktosfri ). Det bästa med den smörgåsen är att du kan ha den till vilket mål på dagen som helst. Den smakar lika bra oavsett när du äter den!

  32. Jag äter den varje morgon, så god gjord på bland annat mandelmjöl ❤️ På den har jag avokado, ägg, tomat och gärna ärtskott! Äter den tillsammans med min bästa kollega som fick mig att inse att jag är gluten-känslig!

  33. DÅ sambon är den som är glutenintolerant är hans favoritmacka: brieost, salami och vindruvor! Följer på fb: Manda Nyman!

  34. Min förmiddagsmacka till kaffet är bäst på hela dagen. Tar gärna pålägg som getost med mosad avokado och hackad rödlök! Mums!

  35. Jag brukar baka en enkel scones på bovete och havremjöl. För mig är det påläggen som gör mackan. Det finns inte mycket som slår en smörgås med riktigt smör, en skiva stark ost och inlagd gurka. Helst ska den intas till 11 kaffet!

  36. En glutenfri macka med avokado, picklad rödlök, soltorkade tomater och lite flingsalt. Avnjutes en sen söndagsmorgon tillsammans med en rykande kopp kaffe och världens bästa man

  37. Brieost, perfekt mogen avokade, lite rödlök. Yummie! Sitter helst på vår inglasade veranda, njuter av att titta på småfåglarna utan för. Dricker en kopp chai te till, och lyssnar på en ljudbok eller podcast medan jag äter. Perfektion!

  38. Jag gillar den enkla mackan. Rostmacka, från Kea’s, med krasse, advokado och toppat med örtsalt. Enkelt, lätt och fantastiskt gott!

  39. Just nu drömmer jag ju om den där första skivan av den nygriljerade skinkan med härlig grovkornig stark senap som jag skall avnjuta på lördag kväll när hela köket doftar jul. Det blir årets godaste Smörgås!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*