Ekologiska-natpasar
Julkalender ceciliafolkesson kitchentime crock pot

Julkalender ceciliafolkesson kitchentime

– Presenteras i samarbete med KitchenTime –

 


Tävlingen är avslutad och dagens vinnare är Nadia! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


I dagens lucka har du chans att vinna en Crock-Pot från KitchenTime. Hos Kitchentime.se hittar Sveriges största sortiment av köks- och serveringsprodukter online. Oavsett vad du har för tidigare erfarenheter av matlagning och olika kökstillbehör ger dig de möjligheten att hitta de köksgrejer och redskap som gör din tid i köket både roligare och enklare!

 

Vinsten från KitchenTime:
En smart och snygg svart Slow Cooker från Crock-Pot 4,7 liter. Två värmeinställningar och varmhållningsfunktion med smart timer-funktion med upp till 20 timmars nedräkningstimer. När tillagningstiden är uppnådd övergår den till varmhållningsläge. Receptbok medföljer. (Värde 799 kr)

 

Rabattkod från Kitchentime.se
50kr rabatt vid köp över 500 kr. Ange koden CECILIA50
(Gäller t.o.m. 2017-12-31 på hela sortimentet förutom elektronik och utomhusmatlagning.)

 

Såhär är du med och tävlar:

1. Vad skulle du laga i din Crock pot? Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar!
2. Följ @kitchentimese på instagram för ökad vinstchans!

Tävlingen avslutas i kväll (16:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg.

Missa inte kommande luckor – de dyker upp 06:00 varje dag fram till julafton! Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

108 kommentarer

 1. Vore superkul att testa på olika typer av ”pulled”-rätter. Vill gärna testa olika typer av animaliskt protein så som så som kyckling och lax såväl som vegetariska där pulled jackfruit verkar otroligt spännande!

 2. Det skulle ses som en rolig sätt för mig att få testa laga olika grytor och långkok-rätter, speciellt eftersom jag är fyrabarnsmamma som kräver en hel del tålamod och tänkande för att planera måltiderna till barnen som annars aldrig äter grönsaker utan samma sak.
  Det skulle bland annat vara roligt att variera sig md köksredskapen jag har hemma och det skulle verka riktigt spännande att laga vegetariska grytor med olika grönsaker och bönor efter säsong som kikärtor, linser eller sötpotatis så att mina barn ska få i sig grönsakerna dem annars petar bort från tallriken samtidigt som jag får mera tid att umgås med dem.

 3. Jag skulle tillaga grytor av älg i den – så gott! Jag vill även ha ”delad vårdnad” av Crock-potten med min dotter som pluggar heltid och har två små barn – då kan dom få komma hem på eftermiddagen och en vällagad middag är färdig – underbart!

 4. Om jag vinner blir det både kött såsom älg och lamm men vill gärna prova mer vegetariska inslag. Olika pulled-rätter serveras redan här, kyckling blir supergott när det får tillagas länge, men en crockpot skulle verkligen underlätta då jag skulle slippa passa ugnen hela tiden samtidigt som barnen ska få sin uppmärksamhet och resten av vardagen också ska hinnas med.

  Ha en fin lördag allihop!

 5. Vilken ynnest att kunna få förbereda god och nyttig mat till min familj! Svägerskan har ett gudomligt gott recept som jag först och främst tänker sno, älgköttsgryta!

 6. Åhhh gud tänker på kött direkt men skulle nog kolla efter något vegetarisk rätt
  Vill äta mer vegetarisk känner jag!

 7. Första rätten i min Crock pot skulle bli en mexikans kycklinggryta med sweet corn. Gott! Sedan vill jag testa mer veg grytor för att få med hela familjen på allt de goda som finns där.

 8. Åh vilken härlig tävling så här i stressade jultider! Jag hade bl.a. på juldagen köpt ekologisk kyckling och lagt ner tillsammans med tomater, majs, spiskummin, spenat, buljong, chili,
  Bönor mm och långsamt lagat en mexikanskt chiligryta medan jag spelade lusen av mina två barn i något av Julklappsspelen. Jag har under hösten helt ställt om familjens matvanor för att införa mer grönsaker, mindre kolhydrater och socker. Och med en slow cooker skulle jag kunna laga fantastisk mat samtidig som jag försöker få ihop vardagspusslet och umgås med mins barn samtidigt. Följer er såklart på instagram!

 9. Å en sådan här drömmer jag om! Jag skulle testa någon vegetarisk gryta och lamm. Jag älskar lamm! Vi köper det lokalt från en gård i närheten. Helt ekologisk och ljuvligt!

  Följer på instagram! Håller tummar och tår!

 10. Rolig och bra tävling! Jag skulle laga allt möjligt! Kött, vilt och vegetarisk. Den skulle få bli en life saver och varje-dag-kompis.

  Följer på instagram.

 11. Jag skulle laga pulled pork för det älskas här hemma av familjen men också goda värmande grytor som räcker till många. Är mamma till tre söner 10, 7 och 1 år och det går åt mycket mat här hemma;)

 12. Jag skulle laga mat i min crockpot om jag hade en Jag skulle våga testa nya recept och smaker och dela med mig av det. Kanske något arabiskt som jag aldrig ätit. Givetvis även våra vanliga rätter som barnen gillar, köttfärssås, pulled beef/pork/chicken mm.

 13. Jag skulle göra alla möjliga grytkok , tänk att bara lägga i olika ingredienser med inspiration från dina recept och sedan komma hem och njuta av en fantastiskt middag med familjen.

 14. Jag skulle göra olika nyttiga buljongkok, så jag har bpde till värmande soppor, i såser eller till att “bara” dricka istället för kaffe och te. Nyttigt och gott.

 15. Jag skulle prova den där linsgrytan jag glott länge på. Följer theironyou, där Mike lägger ut så härliga recept!

 16. Köttfärssås! Hela familjens favoritvardagsmat kommer få nya smakdimensioner när den kan tillagas under lång tid. Fast food goes slow food!

 17. Då ska det lagas Rendang Daging i crockpot! Härlig indonesisk gryta av nöt med massor av kryddor och mörtlad rostade kokosflingor. En rätt fullt med nostalgi för mig ❤

 18. Åh, jag skulle använda den till alla den benbuljong vi producerar här hemma för att stärka både min och mina barns magar. Jag har genom kosten blivit frisk från både reumatism och utmattning men behöver hela tiden stärka magen för att må bra. Jag har också två underbar energibarn här hemma vars magar och immunförsvar har krånglat sedan de var små. Vi stärker deras kroppar och immunförsvar med bra och näringsrik kost utan mjölk, gluten/vete, soja socker osv, tillskott samt BENBULJONG mm. Hittills har vi kokat benbuljongen i kastrull så en Crock pot skulle verkligen underlätta vår vardag. Tusen tack Cecilia för din fina och inspirerande hemsida. Den hjälper mig och min familj mycket:).

 19. Jag hade lagat allt i Crockpoten om jag hade haft en. Jag är småbarnsmamma till två små troll och skulle hellre lägga min tid på annat än att laga mat på kvällarna. Sedan är det ju underbart att ha maten redo när man kommer hem.

  Något jag länge tittat på är att frysa in påsar med färdigkombinerad mat som man sedan lägger i Crockpoten. Det låter oerhört smidigt. Man preppar maten en gång i månaden, tar fram och tinar över natten och sätter igång crock poten på morgonen. Ett recept som jag hittat som låter väldigt gott är “Ginger Peach Chicken” sedan får man ju ta färsk persika här i Sverige så klart och man kan ju modifiera, men det verkar ändå sjukt smidigt med detta tillvägagångssätt när man är småbarnsförälder!

  Här kommer receptet (taget från https://helloglow.co/slow-cooker-freezer-meals/)

  Ginger Peach Chicken

  2 pounds boneless, skinless chicken thighs, 12-ounce bag of frozen peach slices, 1 sliced red onion, 2 tablespoons brown sugar, 2 tablespoons tamari or soy sauce, 1 tablespoon freshly grated ginger, 2 teaspoons ground coriander

  Cook time: 4-5 hours on HIGH

  Serve with: cooked white or brown rice, steamed veggies

  Serves 6

 20. Jag och min sambo köpte nyligen en halv ren från en same lite längre upp i Sverige, vi är studenter och pluggar i Östersund så det känns väldigt lyxigt! Hade varit härligt att ha en crockpot att tillaga de olika delarna i, vi har bland annat ren-hals i frysen 🙂
  Följer kitchentimese på instagram (mitt instagram-namn är emmbjork)

 21. Har länge önskat mig en Crock pot. Min pappa är från Brasilien och jag vill kunna laga Feijoada (böngryta) som han lagar den och kunna låta mina barn få uppleva en del av sin brasilianska kultur.

 22. Jag älskar att laga långkok av olika slag men gör det alldeles för sällan just pågrund av tidsbrist, men hade gärna velat testa att laga allt från chili till pulled pork/chicken/beef och andra goa vintriga grytor i en slowcooker!

 23. Det första jag kommer att tänka på är Boeuf bourguignon – det äter jag alltid när det finns på en restaurangmeny men har akterut gjort det hemma! Har sällan tid med långkok men med en crock pot skulle det ju bli lättare! Andra härliga grytor skulle jag också göra då. OCH inte minst: benbuljong! Der dricker jag varje morgon men skulle troligen spara mycket pengar på att göra det själv!

  Följer på insta.

 24. Åh massor! Älskar långkok och har länge drömt om en chock pot. Skulle laga olika grytor, hel kyckling, köttfärssås, olika “pulled”-rätter, med mera!

  Följer på instagram! erikaahelin

 25. Vilken underbar tävling! Frågan är nog snarare vad jag inte skulle laga;-).
  Massa grytor av både älg och lamm skulle det bli mängder av i alla fall.
  Skulle bli så glad om jag vann, med två små barn att gulla med blir tiden alltid knapp när maten ska lagas❤️

 26. Vilken lucka! Jag är inte så värst duktig på att laga mat utan matintresset är relativt nytt. Jag är en ganska ny besökare här på bloggen.

  Jag skulle vilja lära mig att laga vegetariska grytor, kyckling och högrev. Att vinna skulle även innebära att jag kan förbereda maten innan barnen kommer hem och på så vis få mer tid tillsammans med dem. /Caroline

 27. Skulle testa på Chili sin carne för att se om det kan bli en ännu djupare smak när det kokas långsamt. Jag skulle även köra pulled jackfruit som jag bara gjort i ugn innan.

 28. Jag älskar långkok! Här en gryta med köttbitar som får puttra länge med chili och choklad bl a. DEN skulle passa perfekt!

 29. Provade ett nytt Viktväktarrecept igår skulle ha varit toppen att laga i Crock-Pot
  Långkokt biff-och böngryta

 30. Vad jag skulle laga….ALLT!!! Den står högst upp på min önskelista men då vi inte byter julklappar så blir det svårt. Får hålla tummarna för tävlingen istället.

 31. Åh jag skulle använda den ofta! Har länge velat prova en! Varför? Jag har frysen knökfull med älgkött, kantareller, lingon, blåbär, lokalt griskött med mera. Tyvärr är jag inte duktig på att laga mat men har förstått att Crockpoten hjälper till på traven. Dessutom äter jag inte socker och då är långkok ett härligt sätt att få till ljuvliga smaker när man inte vill anvnda buljonger och annat som innehåller tillsatt socker.
  Det första jag skulle prova är nog en härlig älgköttsgryta och bjuda in några vänner. Mer livsnjuteri helt enkelt med crockpoten! Åh vad jag skulle önska att den skulle flytta in hos oss! *pirrig*

 32. En sådan hjälp i köket skulle passa mig perfekt. Skulle laga det mesta i den, då jag och min dotter har många aktivter vi vill göra efter skola och jobb. Så Tänk känslan att komma hem, känns doften av nylagad mat. Sätta sig ner och äta utan att behöva stå vid spisen när magen kurrar efter våra träningar och ridning etc.
  Önskar mig den i födelsedagspresent ( Min födelsedag är idag )

 33. En god chiligryta eller pulled pork är det första som dyker upp i huvudet. Men finns ju fantastiskt mycket jag skulle vilja testa och sen att den sparar tid så man kan vara mer med familjen istället för att laga mat är ett stort plus!
  Följer på Instagram. hannacbergman

 34. Jag har ingen aning och det är det som är så spännande, jag skulle få leta fram och exprimentera med nya recept för en sån har jag aldrig haft. Jag älskar att laga mat så det skulle bli jättekul

 35. Vilken vinst! Jag skulle göra olika köttgrytor på viltkött (har jägare i familjen), kanske våga mig på att testa benbuljong, och så pulled jackfruit och massa andra spännande både vegetariska och kött/kyckling recept!

 36. Väntar med spänning på inbjudan till middag hos en vän, även om hon har köket som o-vän. Med denna på sin plats, kanske även en som är kass, kan lyckas med maten, och bjuda något på faten. Som en fin julklapp till denna tjej, jag önskar henne denna grej!

 37. Jag skulle laga mycklinggrytor, risgrynsgröt på kokosmjölk, soppor och mycket mer. Har födoämnesallergi och lagar helst mat från grunden för att vara säker på vad som är i. En crock pot har jag aldrig testat men den verkar spännande! Följer på instagram som lillakarlsbyn

 38. Jag skulle laga grytor med älgkött. Med tre älgjägare i familjen så är frysarna fulla av detta kött som tar så lång tid att bli mört. Jag väljer därför att köpa griskött på affären 🙂 Skulle vara suveränt att kunna använda mig av köttet även de dagar jag arbetar. Att få blanda ingredienser i en slow cooker som sedan sköter sig själv vore en dröm. Mört älgkött som är färdigt när jag bryter för dagen 🙂 Kanske t o m börjar lägga i en massa nyttigheter såsom morötter o grönsaker 😀

 39. Jag skulle laga något gott till nyår med något gott kött i som får gotta tillsig i den och bli sådär riktigt mört

 40. Ååh jag längtar efter att komma ur min låsning med att laga min ayurvedamat. Jag och framförallt min familj hade blivit glada över att slippa höra mina klagomål kring att jag inte lagar min ayurvedamat som jag borde. Med crockpoten hade jag lätt lagat ghee, kitchari, dahl, curry och andra härliga ayurvedarätter. Min kärlek till Ayurvedamaten skulle få sig en nytändning helt enkelt.

 41. Jag har alltid velat testa en denna men har aldrig känt att jag har råd. Har två barn och tror denna skulle spara massa tid. Har ju alltid tänkt att man tillagar kött i dom men ju fler inspirerande recept jag läser desto mer vill jag testa olika grönsaks röror i den. Hoppas du får en trevlig helg.

 42. Jag skulle laga så mycket jag kan i den för att dels få nyttigare mat som är tillagad på lägre temp och så skulle jag hinna gå ut å gå en runda under tiden vilket jag mycket hellre gör än att stå å laga mat! Att maten ”lagar sig själv” skulle vara hur bra som helst i och med att jag verkligen ogillar att laga mat

 43. Det vore så roligt att vinna denna crock pot! Matlagning med timer-funktion, ja du hör ju! Hur bra?! Hade gärna testat att laga grytor, så klart, en härlig söndagsstek som sköter sig själv medan man är ute o röjer i trädgården eller hänger med kidsen på skate-rampen. Men sedan hade jag gärna testat annat som att baka i den, koka gröt… man verkar ju faktiskt kunna göra det mesta i denna crock pot. Håller tummarna:)

 44. Jag skulle koka årets julskinka i den! Och nästa år skulle det bli en massa långkok då 2018 ska gå i hälsans tecken i den här familjen, ut med allt halvfabrikat.

 45. Allt! Det skulle bli roligt att laga mat igen. Komma ifrån korvstroganoff-träsket skulle vara skönt för hela familjen 🙂

 46. Men vilken underbar vinst! Har velat ha en slow cooker hur länge som helst.

  Min Crock-Pot hade få tillaga böngrytor, linsgrytor, löksoppor, grönsaksgrytor, och ja… ALLT! Som vegetarian i mer än 10 år har jag saknat den där mustiga smaken och känslan som just en Crock-Pot kan tillföra. Åh, hade blivit en smaksensation av allt gott som hade tillretts! ✨

 47. Har fullständig dille på olika varianter av tacos – så i den här godingen skulle det bli allt från pulled pork till carnitas och långkok!

 48. Jag har så länge varit nyfiken på en crockpot o funderat om det vore en bra investering, så att vinna en skulle vara perfekt! Jag vill absolut använda den till någon vegetarisk rätt och hoppas att det följer med något riktigt bra vegetariskt recept! Sen skulle det antagligen lagas en hel del kyckling o jag tänker att det skulle kunna bli en självklarhet att göra fredagens alla mexikanska varianter i den. Magiskt att ha riktig mat färdig när fredagströttheten slår till.

 49. Härliga köttiga grytor; kalops och dillkött alltså husmanskost som mamma och mormor gjorde i sina tryckkokare på den tiden det var aktuellt. Har en vän som har en och det ser så enkelt ut och blir så härligt gott.

 50. Kycklingen jag har i kylen lite fräscha grönsaker och kryddor så är middagen klar när jag kommer hem efter jobbet i morgon

 51. Vilken drönvinst!!! Är mycket nyfiken på en sådan här aldrig använt någon. Men skulle nog laga ungefär det jag brukar, fast så mycket smidigare, Det blir gulasch, böngrytor och fisksoppa

 52. Jag skulle göra pulled beef på högrev med härliga kryddor, morötter och ingefära.

  Tiden är knapp för matlagning i vardagen,
  när man på kvällen kommer hem det ekar i magen.
  Detta problem löses enkelt med en Crock Pot,
  då man smidigt kan laga både nyttigt och gott.
  Grytan startar man snabbt på morgonen väldigt lätt,
  när man kommer hem har man en underbar, färdig rätt.
  En Crock Pot är just därför det jag behöver,
  för att få vardagen att gå ihop framöver!

 53. Jag skulle laga oxsvans med benbuljong, morot, selleri och lagerblad. Skulle servera grytan med antingen sötpotatismos eller blomkolsris! Enklare och godare blir det inte 😉

 54. Jag började äta paleo i höst men har ännu inte provat koka benbuljong. Så det skulle jag definitivt laga till i mun crockpot

 55. Åh finns så många grejer man skulle vilja göra om man hade en slowcooker, skulle först och främst försöka göra benbuljong, det skulle underlätta att få till den om man slapp passa på den eller oroa sig att den skulle koka bort!

  Vi är många som bor tillsammans så alla skulle nog göra sin egen grej i slowcookern, min bror skulle nog satsa på vegetariska grytor, min sambo på hel kyckling av nåt slag och bröderna skulle nog gärna bli serverade pulled pork till middag som alternativ till fredagstacosen!

  Hoppas på turen att få den i min ägo 😀

 56. Fisksoppa, ratatouille, chili sin carne, baked beans, veg. lasagne… möjligheterna är oändliga med en crock pot!
  Följer på insta.

 57. Nästan varje gång jag tillagar kyckling, så blir den torr och tråkig och typ inget av mina barn vill äta den. Så jag skulle tillaga en god kycklinggryta med mycket grönsaker och goda kryddor.

 58. Vore lyx att kunna servera familjen grytor av olika slag. Både kött, kyckling och vegetarisk. Med mycket aktiviteter så vore en crock-pot ett välkommet tillskott till vårt kök

 59. Med en crock-pot som hjälpmedel i köket hade det varit så fantastiskt att kunna laga härliga grytor och testa nya variationer på rätter som behöver lång koktid! Jag skulle se fram emot mest att tillaga grytor på viltkött och vegetariska ingredienser med myckets smak och olika kryddvarianter. Med små barn skulle det underlätta att ha denna hjälp med att smidigt kunna sätta igång en tillagning och sedan inte behöva passa spisen under processen med att maten ska bli klar. En toppenjulklapp till familjen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*