”kokosnötsskålar”
Julkalender ceciliafolkesson MyHavtorn

Julkalender ceciliafolkesson MyHavtorn

– Presenteras i samarbete med MyHavtorn –

 


Tävlingen är avslutad och dagens vinnare är Felicia! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


I dagens lucka från MyHavtorn har du chans att vinna ett fantastiskt paket med allt du behöver för en daglig ekologisk hudvårdsrutin. MyHavtorn är ett svenskt varumärke inspirerat av naturens egna krafter. Produkterna är ekologiska och baserade på havtorn som återfuktar huden och ger en fantastisk lyster. Korta innehållsförteckningar där man förstår vad man tillför och boostar huden med!

 

Detta innehåller dagens lucka:

– Ansiktsolja
– Ansiktscreme
– Rengöring
– Ansiktsvatten

– Nattbalm

Havtornsbär innehåller två oljor som har en unik hög mängd av antioxidanter och fettsyror. Produkterna är kombinernade med andra ekologiska oljor så som arganolja, avokadoolja och tistelolja.

 

SÅHÄR ÄR DU MED OCH TÄVLAR:

– Varför tycker du det är viktigt med ekologisk hudvård?
– Följ MyHavtorn på Instagram för ökad vinstchans!

Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar om dagens lucka. Tävlingen avslutas ikväll (13:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg.

Missa inte kommande luckor – de dyker upp 06:00 varje dag fram till julafton! Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

Total
3
Shares

61 kommentarer

 1. Kroppen är vårat största organ så självklart påverkas vi av vad vi smörjer på den eftersom huden absorberar det direkt!

  Jag har dock inte provat så mycket ekologisk hudvård just så det skulle bara kul att vinna 🙂
  Följer även myhavtorn på instagram

 2. Jag tycker det är viktigt med ekoligisk hudvård sen jag hittade din sida och fick upp ögonen för att huden är vårt största organ och ”suger” upp det vi smörjer in oss i (låter ju logiskt såhär i efterhand men =P)
  Tycker också det är viktigt att använda ekologiskt då det även åker ut i avlopp och natur…vill inte bidra med mer plast i haven!

 3. Jag tycker det är lika viktigt att använda ekologiskt PÅ kroppen som I kroppen. Har alltid varit supernoga med att köpa ekologiska grönsaker och livsmedel, men samtidigt smörjt in min kropp med gift… nu de senaste månaderna har jag dock gått över till ekologiskt även på kroppen!

 4. Min hud mår så mycket bättre av ekologiska produkter. Och ur konsumtionsaspekt så gillar jag inte produkter som är proppade med massa saker som inte bör eller behöver finnas i produkten. Jag tycker att både det vi har på vår hud och det vi stoppar i oss bör vara så rent som möjligt. Inga onödiga tillsatser tack!

 5. Eftersom huden är vårt största organ är det superviktigt att tänka på vad man smörjer den med. Jag försöker äta ekologiskt i den utsträckning jag kan och använder endast ekologiska produkter på huden. Med tre små barn hemma har jag inte prioriterat min hud så jag skulle bli väldigt glad om jag vann.

 6. Jag vill ge min kropp det bästa den kan få därför vill jag ha ekologiskt både när jag väljer matvaror och när det gäller hudvård .

 7. Sedan några år tillbaka använder jag ekologisk hudvård efter tips av dig och jag har märkt stor skillnad på min hud!

 8. Jag har aldrig provat just ekologisk hudvård det vore väldigt spännande att göra det köper mer och mer ekologisk mat och ska försöka successivt gå över till mer och mer ekologisk hudvård så det vore fantastiskt att få prova dessa.

 9. Helt enkelt för att det är så viktigt att ta hand om den egna kroppen och samtidigt sprida så lite gifter som möjligt i vår natur.

 10. Jag har alltid valt ekologiskt hudvård, därför jag tror på hållbart och framtid. Varför ska vi bara äta ekologiskt? Det handlar även om alla produkter vi använder, även schampo och balsam. Jag har främst använt Maria Åkerberg, för att det både är ekologiskt och svenskt. Men nu har de tagit slut och är svårt att få tag på i Visby där jag befinner mig, därmed skulle denna lucka vara perfekt för mig!

 11. Vårt yttre..Vårt skal.. ja det måste man ta hand om. Vårda med bra produkter istället för konservera med massa skit.

 12. Eftersom huden är kroppens största organ som absorberar allt man smörjer på är det självklart viktigt att inte smörja på sådant som kan vara skadligt följer på Instagram nu!

 13. Tycker det är minst lika viktigt med ekologisk hudvård som med maten och vad vi stoppar i oss, vill inte att huden ska suga åt sig massa gifter från hudprodukter, och ett stort plus är att det är bättre för miljön 🙂
  Följer MyHavtorn på instagram (mitt instagram namn är emmbjork)

 14. Eftersom allt vi sätter på huden går rakt in i kroppen ska vi inte används något på huden som vi inte skulle kunna äta!

 15. Eftersom jag är så noga med vad jag stoppar i kroppen när jag äter vore det lite konstigt om jag inte också var lika noga med vad huden tar upp när jag smörjer in den. Eftersom jag är en lite småfattig student känner jag att jag inte kan prioritera att lägga extra pengar på bra hudvårdsprodukter (jag har istället lagt dem på bra mat) vilket lett till att jag inte köper några hudvårdsprodukter alls, något som min hud inte mått så bra av. Vore el dröm att vinna dessa!

 16. Jag försöker alltid använda ekologiskt till min hud. Eftersom jag vill ha en helhetssyn att både äta det som är hälsosamt för mig och att använda hälsosamma produkter på min hud eftersom det också går in i mitt system i kroppen.
  Mvh Marianne Andersson

 17. Känns fint att kunna ge sig själv det bästa och skippa onödiga gifter. Men också använda the Power of your dollar. Köper vi mer giftfritt växer marknaden och gör den mer tillgänglig för fler till bättre priser. Fint för oss och fint för vår jord ❤️

 18. Helt enkelt för att man inte vill smörja in huden med kemikalier och gifter, på samma sätt som man inte vill äta kemikalier och gifter. Det du smörjer huden med matar du huden – och således kroppen – med. Jag har provat flera ekologiska oljor men har ännu inte gett mig på någon ekologisk hudvårdsserie. Jag hoppas jag får chansen nu.

 19. Hej!
  Jag har den senaste tiden alltmer valt ekologiska matvaror och schampo utan parabener t ex eftersom jag inte vill få i mig massa kemikalier och gifter i kroppen. Jag skulle väldigt gärna även provat denna hudvårdsserie som låter hur bra som helst!

 20. Åh dessa produkter låter härliga för min “tråkiga” hy, samt vore perfekt nu när produkterna jag använder just nu håller på att ta slut.
  Jag har ett brinnande intresse för just ekologiska produkter och försöker byta ut allt jag kan mot just bättre alternativ. Även kosmetiska produkter. Eftersom allt vi sätter på huden också går in i huden vill åtminstone jag inte smörja in mig med vadsomhelst. Det är också viktigt att tänka på djur och natur och allt det vi spolar ned, att försöka att inte bidra med mera plast i våra vattendrag.
  Håller tummar ocv tår. ❤️

 21. För mig har ekologisk hudvård varit ett uppvaknande. Jag har torr o känslig hud som alltid reagerat starkt med eksem och irritation av det mesta. Med rätt ekologiska hudvårdsprodukter blir även min hud återfuktad och skimrande. För mig är det inte bara viktigt, det är nödvändigt för att må bra.

 22. Genom att använda ekologisk hudvård är jag snäll både mot mig och naturen. Genom att välja ekologiskt både hudvård och mat månar vi om djur och natur men även om oss själva. Det blev extra viktigt för mig att använda ekologisk när jag var gravid och inte ville att onödiga tillsatser skulle föras över till det nya livet. Myhavtorn är nytt för mig så hade med spänning testat det!

 23. Huden är vårt största organ! Och den vill man ta hand om ock skämma bort med ekologisk, naturlig hudvård! Speciellt nu under vintern. Vi här hemma var rätt snabba med att gå på eko-tåget när det gäller livsmedel, men kroppsvård var vi senare med, men nu jäklar! Börjat tänka mer på att hudvården ska vara svenskproducerad också! Ekologisk OCH närproducerad, kan ju inte bli bättre!

 24. Huden är vårt största organ. Försöker tänka på att det jag smörjer in på huden ska jag även kunna äta då det tas upp i kroppen på liknande sätt som det jag äter. Ekologiska produkter är då en självklarhet!

 25. Jag är ganska dålig på att använda ekologiska produkter så det skulle bli en push i rätt riktning för mig att börja med dessa produkter.

 26. Efter att har använt massa olika produkter under åren så har jag märkt att ekologiska produkter har varit snällast mot min känsliga hy!

 27. Jag började med ekologisk hudvård när min första son föddes pga att det naturligtvis kändes viktigt vad han kom i kontakt med och pga att vi har en hel del allergier i vår familj, vilket fick mig att vilja undvika så många syntetiska ämnen som möjligt (konserveringsmedel osv). Jag har sedan dess gått över till ekologiska hudvårdsprodukter + tvättmedel osv helt för att det som vi kommer i kontakt med och som rinner ut i vattnet ska vara så naturligt som möjligt. Jag har själv dessutom haft ganska stora problem med eksem, men med ekologiska produkter och oljor (såsom nattljusolja tex) har de problemen minskat märkbart!

 28. För över 10 år sedan började jag intressera mig för innehållet i mina hudprodukter. Helt plötsligt var det det viktigaste att inte huden skulle få massa konstiga onödiga saker. Det skulle vara naturligt och passa min hud. Jag experimenterar fortfarande med nya produkter. Det ska vara ekologiska och rena produkter för både min kropp och för miljön. Följer på instagram!

 29. Under hela min graviditet smörjde jag in mig med ekologisk kokosolja. Bytte ut min vanliga deo mot Urtekrams kristalldeo. Nu så här fyra månader efter förlossning så har jag fortsatt med mina nya vanor. Det enda jag inte lyckats med är att hitta bra ekologisk hudvård som passar mig. Det skulle vara guld att som helammande nybliven mamma få testa detta paket. All I want for Christmas is Havtorn!

  (Följer på instagram, jessayess)

 30. Jag övar mig på att köpa mer ekologisk mat så man vet vad det är man stoppar i sig och försöka minska påverkan på miljön och kunna få ha en “renare kropp” utan massa besprutningar och tillsatser.
  Jag tänker att hudvårdsprodukter man använder dagligen med t.ex plast i är såklart också en miljöpåverkan som vi spolar rakt ner i avloppet och ut i naturen och även i längden påverkar kroppen negativt t.ex när man äter fisk så har vi människor påverkat den men dåliga plaster som den får i sig i havet. Så allting hänger ju ihop och flätassamman,Så man kan ju göra ett aktivt val att välja ekologisk mat och hudvård både för sin egen skull och för en mer hållbar natur/mat.
  Så min tanke med ekologiskhudvård är att man har bättre kontroll över vad som kommer i kroppen.
  Myhavtorn är något helt nytt för mig som jag aldrig hörttalasom förut så jag hade blivit glad om jag fick chansen att testa det och även se om det kan hjälpa mig att lindra mina acnebesvär som jag kämpat med i 8år.
  Jag tror på en mer “ekologisk värld” i framtiden för att människan och jorden ska må bra och hålla i längden. Det lilla man kan göra och påverka tror jag i länden kan förändra och även påverka flera människor så vi kan hjälpas åt för att få ett bättre liv, därför känns ekologisk hudvård viktigt för mig.
  Följer även myhavtorn på instagram.

 31. Vill hålla mig frisk för mig egen och för mina barns skull och därför är det lika viktigt att använda rena ingredienser på utsidan som till insidan.
  Sen är det så mycket bättre för miljön.

 32. För jag vill göra allt jag kan för att jag och min familj ska hålla oss så friska det bara går. Lika medveten som jag är om vad jag stoppar i kroppen försöker jag vara med vad jag lägger på kroppen i och med att det också kommer in i vårt system. Jag vill att jag och mina nära ska vara så friska det bara går helt enkelt!

 33. Det går hand i hand för mig: Äta ekologiskt så långt det går och använda naturliga och ekologiska produkter för huden- Allt hamnar ju på samma ställe- i kroppen! Dessutom skulle detta paket passa perfekt just nu för en trött småbarnsmamma med vintertorr hud

 34. Jag har länge varit väldigt noga med vad jag stoppar I kroppen, men mindre noga med vad jag har utanpå den. Helt befängt, såhär i efterhand! För ca ett halvår sedan öppnade jag ögonen för detta och började läsa på om hur gifterna påverkar både miljön och oss själva. Numer tänker jag såhär; skulle jag inte kunna tänka mig att äta det, borde jag då verkligen smörja det på mig?

 35. Hej! Eftersom huden är vårt största organ och ‘suger’ i sig det vi ‘matar’ den med, är det naturligtvis lika viktigt med rena, fina skönhetsprodukter som naturliga råvaror till vår mat! Eat it and feed it! Har faktiskt provat många andra saker Du tipsat om under åren, gillar Ditt tänk! Mvh Pia Bodin

 36. Egentligen är det märkligt att inte alla använder ekologisk hudvård! De flesta av oss vill väl vara rädd om vår natur? Allergier hormonstörningar och försämrad reproduktionsförmåga är inget man vill drabbas av och ändå utsätter många sig för risken att drabbas genom att använda produkter som innehåller ämnen som kan framkalla detta. Det är bra att det skrivs alltmera om de gifter vi omger oss med

 37. Jag tycker att det är lika viktigt att tänka på vad man smörjer in sig med som det är att tänka på vad man stoppar i sig, och det bästa är ju självklart ekologiska produkter. Sedan jag blev vegan och började läsa en massa innehållsförteckningar har jag verkligen fått upp ögonen för hur mycket skit det är i produkter, både i mat och skönhet. Bara tanken på att stoppa i sig en massa kemikalier är hemsk och eftersom huden absorberar produkterna vi applicerar är det viktigt att tänka på vad produkterna innehåller och välja så naturliga och ekologiska alternativ som möjligt, min torra och känsliga hud har blivit bättre sedan jag bytte ut många av mina skönhetsprodukter men lite nya härliga ansiktsprodukter hade inte suttit fel. Håller både tummar och tår att jag detta superkit testa får! (följer myhavtorn på instagram nu där jag heter feliciabuiten)

 38. Ekologiskt är bra oavsett om det gäller mat eller industriodling. Även om huden inte märker jättestor skillnad på hudcremen så vet jag att mitt ekologiska val gör att det inte använts gifter som sprider sig i djur och naur för att jag ska få känna mig fin i huden. Det finns ingen anledning till att förgifta vår jord oavsett vad vi odlar.

 39. Tycker det är viktigt att äta ekologisk och närproducerat (i så stor utsträckning vi kan) och då är det ju minst lika självklart att det man använder utanpå kroppen också ska vara det! Har inte riktigt tänkt på det innan, men nu inser jag att det är minst lika viktigt! Hade varit så kul att få testa dessa och se hur de passar min hud 🙂 Följer på instagram med!

 40. För mig är det lika viktigt att äta ekologiskt för insidan som det är att det jag använder ekologiskt på utsidan. Huden är ju dessutom kroppens största organ. ♡♡♡

 41. Det finns egentligen 3 olika orsaker tycker jag.
  1. Det funkar bättre(!) än konventionell hudvård. Det är åtminstone min egen erfarenhet.
  2. Klart man ska vara lika noga med vad man smörjer in sig med som vad man stoppar i sig!
  3. Ekologisk hudvård är oftast bättre för miljön!

 42. Precis som man skall äta ekologiskt så skall man sköta huden med naturliga produkter. Min dotter är allergisk och har känslig hud. Hennes hud blir bättre av naturliga produkter. Kan inte bli en bättre julklapp.

 43. Följer på insta: Amandalotta
  För man vill ju att alla ska må bra över att jag tar hand om mig själv, även jorden! Man mår bättre psykiskt och fysiskt då!

 44. Ekologiska och naturliga produkter gör mer nytta för huden, är oftast inte testade på djur, bidrar inte med negativa effekter i kroppen (från t.ex. rester av bekämpningsmedel, eller syntetiskt tillverkade ämnen som har tillsatts i produkten) , konventionella produkter kan innehålla ämnen som är svåra både för kroppen och naturen att bryta ner. Med mera!

 45. Tycker det är viktigt att se vad man ger huden , och att man varken stoppar i sig eller lägger saker på huden som man inte vet vad det innebär 😀

 46. Som många andra här så vill jag varken stoppa i mig eller smörja in kroppen med gifter och dessutom eftersträvar jag en hållbar livsstil. Få schyssta grejer som är framtagna på schysst! Det är framtiden

 47. Insidan är viktigast men gäller även sköta utsidan. Med naturliga produkter som är odlade på att humant sätt kan man kleta in sig med gott samvete. Så logiskt att det ekar om det. Ekologiskt. Följer på.Insta.

 48. Huden är ju kroppens största organ. Det känns därför lika viktigt att det man kletar på huden är lika naturligt och nytttigt som det man stoppar i munnen! 🙂

 49. Jag tycker det är viktigt för huden är ett av kroppens organ. Precis som vi inte ska äta konstigheter ska vi inte ha konstigheter på vår hud. Det behövs inte så mycket heller. Äter vi bra så blir huden bättre men ibland kan det behövas lite extra och då är ekologiskt och kemikaliefritt det som gäller. Fulkemikaliefritt alltså, beroende på vad man anser att en kemikalie är.

 50. Jag tycker det är viktigt att använda så naturliga produkter som möjligt på huden, onödiga tillsatser är bara en påfrestning på både huden och miljön. Att välja ekologiska alternativ är ett väldigt enkelt men effektivt sätt att minska miljöpåverkan samtidigt som huden mår bättre, win win!

 51. Ju äldre jag blir, desto mer noggrann blir jag med det jag stoppar i mig och det jag tar på mig. Med dagens kunskap känns det obegripligt att någon skulle bilja utsätta sin kropp för aktiv krigsföring med diverse kemikalier. Ekohudvård känns självklart för mig!
  (Följer på insta som monica.1970)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close