”kokosnötsskålar”
Julkalender ceciliafolkesson mat.se

Julkalender ceciliafolkesson mat.se

– Presenteras i samarbete med Mat.se –

 


Tävlingen är avslutad och dagens vinnare är Camilla! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


Passa på att fylla på skafferi och kylskåp innan jul. I dagens lucka har du chans att vinna ett presentkort på 2000:- hos mat.se! Hos mat.se handlar du snabbt och smidigt från mobilen eller datorn och dina varor levereras direkt hem till din dörr.

Och att handla ekologiskt har aldrig varit enklare! Du hittar en ekologisk avdelning i menyn där du kan söka bland över 1000 ekologiska livsmedel.

 

Detta iNgår i vinsten
Ett presentkort värt 2000:- att handla för hos mat.se
 
Erbjudande!
Om du inte vinner denna lucka erbjuder mat.se 200 kr i rabatt när du handlar för minst 500 kr.
Ange koden FOLKESSON (Gäller nya kunder)

 

Såhär är du med och tävlar:

1. Vad är viktigast att handla hem till julbordet?
2. + Följ på mat.se på instagram för ökad vinstchans

Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar om dagens lucka. Tävlingen avslutas ikväll (6:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras i detta inlägg.

Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

 

Total
10
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

149 kommentarer

 1. Godmorgon!
  Mitt viktigaste på julbordet är gravad lax, den kan jag verkligen inte vara utan. Jag gör gärna egen hemgravad bara för extra lyxkänsla.

  1. Det viktigaste på julbordet för mig som vegetarian är såklart allt det gröna. Önskar att vi en dag kan förstå att i inte behöver äta våra fina djur utan att det finns så mycket annat vi kan äta.

 2. Grisfötter! Inte till mig utan till min man och mina barn. Skulle vi glömma det vore julen förstörd för dem 🙂

 3. Det viktigaste på julbordet är köttbullarna! Med fin färs och ekologiska ingredienser och god kryddning samt rullade med kärlek!

 4. Det viktigaste är att ha en ekologisk julskinka utan tillsatser och färgämnen och annat onödigt. Efter några dagar med magsjuka skulle det vara såå skönt att få fylla upp kylen med ny, fräsch, ekologisk mat, utan att behöva gå på affären när man är helt slut på energi.

 5. Små vita kroppkakor är ett måste! Smålänning som man är, kan man ju inte ha ett julbord utan kroppkakorna 🙂

 6. Älskar den fantastiska kålen, grönkål och brunkål, hemmagjord såklart 🙂 En härlig kesoröra med apelsin och valnötter fräschar till julbordet. För mig är det viktigt att välja bra råvaror och göra allt själv för att undvika alla tillsatser och processad mat 🙂

 7. Helt klart kål i alla dess former och färger, favoriten är dock grönkål! Man kan göra så mycket gott av kål samtidigt som det är nyttigt och otroligt gott!

 8. Ägghalvor. Gravad lax och västerbottensill är mina favoriter, men jag får ändå rösta på äggen. Tänk vilket perfekt livsmedel det är – till vardag och till (jul)fest!

 9. Åh detta vill jag vinna då jag har insett hur otroligt mycket extra pengar och energi det går åt när man köper mat dag för dag. Vi har valt att inte ha bil och då blir det rackarns svårt att få till en bra storhandling 🙁

 10. Det viktigaste för mig på julbordet är köttbullarna, Jansson & sill. Allt ska vara egengjorda för då smakar det som bäst! Högskoletudent som man är så skulle jag bli överlycklig om jag vann detta! Plus att mat är livet för mig, vem älskar inte mat liksom?!

 11. Inget riktigt julbord utan små öländska stekta kroppkakor, det har vi alltid ätit hemma hos mammas sida utav släkten. Men det är ytterst ovanligt att bli serverad det någon annanstans än hemma här nere i Skåne. Åh vad jag blev sugen nu!

 12. Brysselkål är bara såå gott på julbordet och fint med färgen med med en 11 åring och en 14 åring i hushållet är matkassan stor så detta önskar jag mig i julklapp

 13. Ägg I stora lass 😀 Min favorit är svampomelet , som min mormor har gjort I alla alla år! om jag vinner ska jag ge min mormor present kortet ! Då blir det garanti på ett toppen julbord

 14. Det viktigaste på julbordet är min mammas saffranscouscous med russin, granatäpple, kanelrostad grönkål och honungskanderade mandlar. Jag älskar den!!!

  Jag följer nu deras instagramkonto! @jenney.hansson heter jag där!

  1. Trevligt sällskap! Inte aå illa men för mig är det ingen jul utan mjuka goa fikon. Kanske mer är i soffan än på julbordet

 15. Grönkål i driver är det viktigaste för mig! För några år sedan hade jag inte ens testat grönkål men nu är det som är mitt krav på julbordet, och det går ju att göra så många olika varianter med grönkålen. Långkokad grönkål (mums!), grön- och rödkålssallad med apelsiner, russin och annat juligt (mums, mums!) och såklart de givna standarden som jag gör minst en gång varje vecka året runt grönkålschips (mums, mums och mer mums!!). Och för 2000SEK skulle jag verkligen kunna maxa mitt grönkålsfrosseri hehe..

 16. Vi har alltid haft en vegetarisk och matmässigt lite ovanligt julbord då att min mamma är från Polen. Så viktigast är att handla hem vitkål för att syra den, torkad svamp och färsk svamp så att mamma kan göra hennes fantastiska (världens bästa!) kål- och svamppiroger. Dessa avnjuts ihop med en polsk klar och syrlig rödbetsoppa som man dricker ur mugg. Allt görs från grunden och alltid av ekologiska- samt närodlade råvaror ✨

 17. För mig är grönkålen viktigast. I min familj har vi ett recept på stekt grönkål som gått i generationer från min farfars Halländska sida av släkten. Jag skulle kanske inte säga att det är det absolut godaste på julbordet, men dess historia gör den till den viktigaste komponenten, inte minst efter min farfars bortgång för ett par år sedan. <3

 18. Mitt måste på julbordet är savoykålsdolmar fyllda med fetaost, valnötter och honung! Så supersmarrigt, enkelt och juliga smaker!

 19. KÅL i alla dess former – helt klart!! Detta hade varit rena drömmen att vinna då jag precis flyttat hemifrån och mer än gärna vill ha en lyxig jul med massa gott i kylen under juldagarna 🙂

 20. Det viktigaste på julbordet är att maten har ett bra ursprung och är ekologiskt och gärna närproducerat. SÅ viktigt att vi har koll på vad vi stoppar i oss
  Av alla smaker så är den hemmagjorda sillen och den egengjord rödkålen det som är smaskigast!

 21. Clementiner. Älgtunga är en tradition sen jag va barn. Sen får vi inte glömma julsalladen..Apelsin,dadlar,honung och svartpeppar. mums

 22. Mitt viktigaste inköp till julbordet är min grönkålssallad som innehåller grönkål, valnötter, getost, riven rödkål och lite lite honung och god olivolja

 23. Potatis äpple purjolök majonnäs o gräddfil. Ingredienser till mammas potatissallad. Den är med på alla högtider oavsett årstid

 24. För att väga upp allt fett och socker som råkar slinka ner under julen. Så är det viktigaste för mig att köpa hem mycket färsk frukt och fräscha krispiga grönsaker! Tänk att det är lika gott det runt! 🙂

 25. Här har du en som är torsk på sillen. Tycker vi äter på tok för lite sill. Bästa sorten är pepparrotssillen med plugg så klart. Nom, hom, nom!
  //Tilda

 26. Kålrot och ingefära så jag kan göra finsk kålrotslåda, innan jul är det skinkspad och tunnbröd för blöta, var och varannan dag…

 27. Leverpastej och hemmagjord rödbetssallad är ju riktigt gott, och något jag nästan bara äter till jul. De senaste åren har oxå grönkålen tagit sig in på vårt julbord, i år blir det nog i form av en paj eller god sallad.

 28. Viktigast på julbordet är en fräsch sallad, att balansera upp allt det andra med! Gärna toppad med granatäpple

 29. Jag skulle nog säga grönkål. För några år sedan hade jag aldrig trott att det skulle vara mitt självklara val på julbordet men OJ så gott det är. Stuvad grönkål och grönkålssallad med granatäpple, apelsin och nötter av olika slag. Mums!
  Utöver det så är det väldigt viktigt för mig med en lagom stor ekologisk julskinka där grisen har fått mått bra från start till slut.

 30. Eftersom det bara är jag och mitt barn på julafton är det viktigast att han får fritt val på vad som skall ätas och jag lika så. Det är så förlegat med all fet och relativt äcklig mat. Nu kör vi vegetarisk/vegansk julbord med vad vi vill. Yeeehy! Handlar hos mat.se varje månad, bästa med mat.se är att de erbjuder faktura, har räddat oss många månader då vi varit pank! <3

 31. Ris ala Malta Något jag älskat sen barnsben och det är något jag endast äter kring jul så det måste vara med!

 32. Ojojoj.. Så mycket att välja mellan!! Men jag har märkt med åren att det blir mindre och mindre maträtter, och det pga matsvinnet. Då känns det nämligen inte lyxigt längre om man står där på annandag jul och slänger oäten mat. Så nu är det fokus på fisk, det är nämligen det mest lyxiga vi kan tänka oss på julbordet.
  Och då väljer jag min makes inlagda löksill!!
  Tada, blir inte bättre än så, och en iskall nubbe till.
  God Jul.

 33. Det viktigaste på julbordet har ändrats lite från när jag var yngre då var de absolut prinskorven och rödbetssalladen men nu på senare år har det blivit Janssons frestelse! Och inte att förglömma baconi lindade musslor! De var något vår mormor började göra för massa år sen så sen har det hängt kvar som tradition det är SÅ GOTT: för den som vill göra:
  Musslor på burk, klipp en baconskiva i 2 delar och Linda in en halva per mussla. Stick i en tandpetare. Lägg i en folieform och sen tror jag det var kanske 30 min på 200 grader så får man vända lite så baconet blir krispigt!

 34. (Var lite snabb med att kommentera) Och för att göra nyttig ris ala Malta köper jag alltid grötris från kung markatta så det viktigaste köpet är grötris! Då kan man även göra god hemmagjord tomtegröt!

 35. Sill& lax i alla dess former samt ägg halvorna är mina favoriter – å andra sidan den förste julskinksmackan med senap är ju en riktigt höjdare.
  För en trebarnsmamma till tre killar som trots sin ålder äter och älskar mat så vore ett bidrag ett välkomnande och behövligt bidrag nu när julen och nyåret snart är på ingång.

 36. Som vegan bland massa köttisar är det absolut viktigaste att det finns mycket grönsaker. Förra året gjorde jag en jättegod sallad med grönkål och apelsin! Gillar även fikon och valnötter i julsallader.

 37. Hej! Kål i alla sorter är det viktigaste för mig på julbordet! Det är nyttigt, en riktigt hälsobomb & väldigt gott! -Ekologiskt är också självklart för mig.

 38. Det viktigaste att handla hem är efter allas önskemål. Julen skall vara fridens och glädjens tid fylld med ro och harmoni. På våra julbord finns allt från prinskorv till falukorv för den som gillar det. Egengjorda köttbullar och köpta. Alla gillar vi olika saker. Men MÅSTE är nog dock revebensspjällen som mormor måste tillaga 🙂

 39. Grönkål, rödkål & brysselkål är mina absolut favoriter. & hembakat bröd med något mumsigt på (tex, ägg & sill) Jag brukar göra glutenfritt bananbröd! Det är viktigt för mig att “trots det är jul” få i mig bra råvaror & nyttig mat =)

 40. Det viktigaste till julbordet är grönkål i alla former, älskar att det är säsong att frossa i det kring jul! Älskar leverpastej också, tänkte köpa hem och laga en hemgjord till julbordet i år! 🙂

 41. Det ska vara kvalitet före kvantitet anser jag när det skall handlas till julbordet, att råvarorna är shyssta och eko är av hög prio! Jag är mest förtjust i fisken, gärna lax och goda röror. Viktigt är också goda ostar och sköna gröna saker, så som grönkål och brysselkål. Längtar!

 42. För mej är inte det viktigaste att ha hemlagad mat. Jag köper in den mat vi tycker om, till jul. Jag tycker det är viktigare att lägga tiden på att pyssla, slå in julklappar tillsammans med barnen och bara njuta av advent.

 43. Grönkål och kålrot. Så hade jag definitivt inte svarat för några år sedan, men nu är det tradition här med grönkålspaj och griljerad kålrot. Inlagd makrill är oxå ett måste! 😉

 44. Att vara utan julskinka på julbordet skulle vara ojuligtFörr köpte vi alltid skinkan med ben, det blev mer smak så. Men nu är det viktigare att den är ekologisk ..

 45. Sjukt bra lucka då jag just sitter & planerar mitt första inköp från mat.se 😀
  GRÖNKÅL i mängder är det viktigaste; sallad, chips, förvälld a la halländsk. Längtar!

 46. Hej Cecilia!
  Det viktigaste på julbordet och julen är inte det man har på bordet, det är att man firar julen med nära och kära och dom man älskar! Det viktigaste är då tiden! Och genom att vinna det här presentkortet från mat.se så kan dem underlätta detta genom deras fantastiska utbud av mat! ✨ Då det tar tid att handla och leta efter ekologiska produkter så är detta ett ypperlig tillfälle att få! Och vad är en jul utan alla dessa goda ekologiska tillbehör? ⭐️

 47. Det viktigaste på julbordet är lax, skinka, ägg och att försöka få in mycket grönsaker! Godis/fika utan vitt socker och mjöl såklart

 48. Förutom lax är det viktigt att vi köper hem ekologiska dadlar som är basen i mycket av julgodiset vi serverar på julbordet.

 49. Det viktigast på julbordet i år är grönkål, nytt fokus på mat i åt så blir kål i alla former det viktigaste!

 50. Egengjorda sillar! Så kul att variera och kombinera olika smaker, och faktiskt kunna välja bättre ingredienser.. Så kort sagt sill: och alla möjliga roliga komplement därtill!

 51. Det viktigaste är grönkål så att jag kan göra grönkålspaj att äta. Treåringen skulle säga att köttbullar och sill är viktigast 😉

 52. Det allra viktigaste på julbordet tycker jag är att ha en massa god mat som inte är kött. Gärna varm lagad vegetarisk mat med julkänsla såsom kålrotslåda, morotslåda, grönkålsrätter, brysselkål med mera. Jag tycker att vi behöver påminna oss om att kött är en lyxvara som ska konsumeras i små mängder (om man väljer att konsumera kött). Den svenska köttindustrin kan inte på långa vägar möta den svenska köttkonsumtionen, och istället för att vi då äter mindre kött säljs det en massa utländskt kött som oftast är producerad på ett mindre hållbart sätt. Kött borde inte vara en basvara, det borde vara en lyxvara. Ja, även på jul 🙂 Handla mat på nätet i juletid är ju grejen, så verkligen en superbra lucka idag!

 53. Det viktigaste på julbordet är helt klart brysselkålen! Mums så god den är- och supernyttig dessutom! Gärna med en klick Bregott och lite flingsalt till….

 54. 1. Bra köttråvaror.
  Jag har själv minimerat min köttkonsumtion, men min familj har inte följt i mina fotspår. Jag skulle vara beredd att köra på en vegansk jul, men när familjen inte är redo är jag otroligt glad att de valt att handla lokalt och ekologiskt till julbordet. Det är nog tredje julen i rad som vi fokuserar på detta. Vi köper bland annat får-, och strutskorv, köttfärs och skinka från gårdar runtikring.
  2. Följer!

 55. 1. Som småbarnsfamilj är köttbullarna och prinskorven ett måste, det måste finnas en julskinka (ekologisk!) och här äter vi gärna bruna bönor också.

  2. Jag följer på Instagram och hoppas på vinst för det här vore ju ett välkommet bidrag för mat är en av våra stora utgifter.

 56. För sönerna är köttbullarna det viktigast då de garanterat äter dessa iallafall.
  Själv älskar jag den gravade laxen mest av allt av det som finns på ett traditionellt julbord.

 57. En viktigt sak för mitt julbord är grönkålen. Innan jag flyttade till Halland så visste jag knappt att den fantastiska kål fanns. Nu finns grönkålen både i morgon rutinen och på julbordet ☺️

 58. Jag älskar sill och det gör både min sambo och min 5-åring så det är ett måste 🙂 Gärna en klar inläggning med smak av jul, typ nejlika och ingefära! Älskar att mat.se har ett så stort utbud ekologisk mat!

 59. Grönkålen! Den är ofta det enda gröna på julbordet, den är bra att bottna med innan resten av julmaten slinker ner för att ge bra mättnad och hjälpa matsmältningen med allt den utsätts för och den är så otroligt god!

 60. Riktigt härlig ekologisk kryddnejlika! ✨ Till garnering, som krydda, dekoration! Så julig doft och smak, hel som krossad.

 61. Det bästa med julbordet för mig är nog de hemmagjorde köttbullarna och julskinkan. En jul utan tilllagningsprocessen av julskinkan går bara inte, och sedan kunna njuta av skapelsen till varje frukostmacka eller middagsbord är himmelskt

 62. Jag köper hem ingredienser till rödbetssallad och gör min egen. Till detta blir det leverpastej och sill. Sedan är julen räddad.

 63. Sill! Jag firar jul med en riktig sill-släkt. Så sill i alla smaker och sorter är det viktigaste på julbordet och det som läggs mest tid på. Sen blir ingen lycklig om revbensspjällen är borta… haha nej men traditioner på julbordet är viktiga, men det behövs nya inslag helt klart. 😀

 64. Det viktigaste på julbordet tycker jag Julmusten är, att barnen och alla vuxna dricker samma dricka, så det blir en lugnt och fin jul! ☺️

 65. Svårt val! Jag velar mellan rödkålssalladen och den kallrökta laxen… men om jag måste välja får det nog bli rödkålssalladen för den äter jag bara just till jul! Så otroligt god och med juliga smaker efter mormors recept 🙂
  Himla fina priser du har fixat Cecilia!!

 66. Alltså, risgrynsgröt! Kokad på min mammas vis, grötris med massor av smör och röd mjölk. Ingen nötmjölk, inget laktosfritt. Nope, här är det barndomens jular jag vill uppleva med matminnet.

 67. det viktigaste för mig är gravad fisk,plika sillsorter,ägg,ostar.Då klarar jag mig.Dom andra vill ha Revbens spjäll,Köttbullar,prinskorv,Skinka,mjukt tunnbröd som grannen bakat,hårt tunnbröd,rödbetssallad,risgrynsgröt,tror jag fick med allt som dom andra vill ha

 68. Det absolut viktigaste är hemmagjorda köttbullar. Det kan man aldrig få för mycket av. Bubblare är prinskorven

 69. Det viktigaste på julbordet är rödbetssalladen med vitkål, apelsin, pepparrot och grantäpple!
  Mums 🙂 passande smak & konsistens till allt annat gott på julbordet!

 70. Människorna.
  Umgänget. Glädjen och skratten. Värmen. Omsorgen

  Och så mat förstås. Kräver egentligen inte mycket, men en god sillbit med rågbröd äter jag gärna.
  Fast viktigast är ju att äta tillsammans.

 71. Grönkål! Gör en fräsch sallad till julbordet bestående av grönkål, fetaost, äpple och valnötter. Väldigt gott!

 72. Efter många år med småbarn och vad allt det innebär (dvs endast köttbullar och prinskorv på julbordet) har barnen äntligen börjar tycka om det vi vuxna gör: sill och brysselkål! Så det är ÄNTLIGEN vårt måste på julbordet igen!

 73. Det viktigaste för mig är helt klart grönkål i alla dess former. Gillar speciellt gräddstuvad grönkål med lite sirap, helt magiskt gott!

  Jag vet att jultider är tufft för många utav massa olika anledningar och därför känner jag mig alltid väldigt kluven inför julen. Personligen älskar jag allt som har med julen och göra men det påminner en också väldigt mycket om att alla människor inte har det lika bra som en själv har. Häromdagen fick jag höra en sån hemskt sak om en god väns syster som gjorde mig så arg och ledsen. Jag kan inte allt om den familjens historia men jag vet att kvinnan ifråga har haft det väldigt tufft ekonomiskt under många år och att hon verkligen kämpar för att få ihop ekonomin och kunna ta hand om sina två barn (som hon har på deltid). Det är en ganska infekterad relation med barnens pappa och nu har hon precis fått besked att hon kommer bli av med diverse bidrag för att barnen inte bor där tillräckligt mycket. Jag vet inte precis allt och jag hoppas verkligen hon hittar en lösning, men när min vän berättade om hur ledsen hennes syster blev och hur ångestfylld julen blev för henne nu med ännu mindre pengar blev jag så berörd.

  Nu blev detta väldigt långt men allt jag tänkte när jag såg dagens tävling var att jag hade velat vinna och ge denna mamman presentkortet som ett litet bidrag till deras jul. En sak mindre för henne att oroa sig för. Jag vet att hon är väldigt stolt och förmodligen hade haft svårt att ta emot denna gåvan men tänkte att om jag säger att det är ett presentkort jag vunnit kanske det hade gjort det enklare för henne att ta emot. Kram!

 74. Det viktigaste att handla hem till julbordet är det från havet! Sill, lax.. kål är också något som blivit en klar favorit de senaste åren, både rödkål & grönkål!

 75. Det viktigaste för mig sedan vi fick barn är julskinkan. Givetvis av bästa kvalitet. Det är så stämningsfullt att få förbereda skinkan, koka den, griljera och sen in i ugnen. En process som tar timmar och som vi lägger så mycket kärlek på. Egentligen vet jag inte om det är själva skinkan eller kanske den omsorgsfulla processen som är så viktig för mig. Men mitt svar är iaf, skinkan!

 76. Viktigast till julbordet är såklart tjocka släkten.
  Och dopp i grytan som får oss att trängas under fläkten. Lite glögg, sill, lax, ost och nåt grönt. Landar sen ovanpå julskinkan skönt.

  Med önskan om ett dignande julbord i år.
  Hoppas att denna kanonvinst vi får.
  Så vi kan bjuda hela släkten och alla vänner.
  Och kanske några fler vi knappt känner.

  @annaviktorsson

 77. Det viktigaste på vårt julbord tycker jag är köttbullarna på mammas recept.
  När köttbullarna är rullade kan man luta sig tillbaka o bara sjunka in i julstämningen o njuta!

 78. För mig är det viktigaste att ha välgjorda rätter tillagade med kärlek och egentligen inte hur många rätter som står på bordet. Något som känns som ett måste är laxen, sillen samt de hembakade brödet! Och självklart någon bit från julgodiset!

  Jag följer på Instagram!

 79. Det viktigaste för mig är sill, lax, ägghalvor och grönkål! Rökt älg, ren och lamm är inte heller tokigt men det är det förstnämnda jag alltid, och då menar jag alltid!, äter mig mätt på! Givetvis vill jag ha det som går ekologiskt och närproducerat men allt är inte möjligt när man bor i urskogen!
  God Jul!

 80. För mig är räk- eller svampomelett en favorit på julbordet! Men det viktigaste? Det får ändå bli en julskinka av god kvalitet med en god senap på (grov senap ska det vara eller Apotekets). Inget riktigt julbord utan det

 81. Om jag ska välja vad som är absolut viktigast att handla hem när det gäller mat till jul blir det ägg!! Av bra kvalitet och många så att det räcker till olika maträtter på julbordet! Det är ett så gott, nyttigt och otroligt användbart livsmedel som vi använder massor av här i familjen! Mina favoriter till jul är ägghalvor med räkor och dill och en ugnsbakad omelett.

 82. För mig är det viktigaste gammelmormors grynakorv (en slags korv med korngryn). Mycket i jultider kretsar kring maten (vilket är superhärligt för en foodie som mig), men viktigast av allt är ändå kärleken, gemenskapen och sällskapet. Denna korv knyter ihop hela julen för mig, det är mat som familjen gör tillsammans enligt tradition. LOVE

 83. Brysselkål! Något jag som liten kallade avdkydde men numera kallar “gröna köttbullar”, så smarrigt! Desto bättre blir det dessutom om de köps som en “stång” på torget o man kan plocka dem själv!

 84. Brysselkål! Något jag som liten avskydde men numera kallar “gröna köttbullar”, så smarrigt! Desto bättre blir det dessutom om de köps som en “stång” på torget o man kan plocka dem själv!

 85. Det viktigaste att inhandla till julbordet är grötris så får man den bästa starten på julaftonsmorgonen då mamma kokar tomtegröt som både stora som små avnjuter gemensamt vid frukostbordet med tända ljus och julmusik i bakgrunden. Inte att förglömma får även tomten en slev gröt att mätta magen med när han kommer på besök!

 86. Det viktigaste enligt mig är att se till så alla ingredienser till laxpaté finns hemma! Min pappa gör den GODASTE patén man kan tänka sig! MUMS.

 87. De viktigaste vid jul kan inte köpas för pengar, men utan julskinka skulle d bli många sura miner, skulle nog inte ens låta jultomten komma in.

 88. Kallrökt lax och varmrökt kalkonklubba är väldigt viktiga på julbordet och så goda.

  Ett presentkort hos mat.se vore en underbar julklapp just nu då vi håller på att bygga hus och därmed har ont om både tid och pengar. Vore toppen att få maten hemkörd direkt till dörren så jag håller tummarna 🙂

 89. Eftersom vi lever på skinka och rödkål under jul – det är det enda som alla verkligen gillar, köper vi alltid dessa livsmedel ekologiska. Och ingredienserna till den obligatoriska mörka chokladfudgen är också ekologiska såklart! Det både smakar godare – nej, det är inte inbillning – och känns gott för samvetet.

 90. För mig är grönkålen viktigast. Min pappa gör den mest fantastiska grönkålen så det är ett speciellt barndomsminne för mig

 91. Julskinkan är det viktigaste sen är det roligt att variera julbordet från år till år med något nytt som man inte har provat. Det finns ju så mycket spännande på olika matbloggar och andra sidor.

 92. Ingredienser till Janssons frestelse men veganska ingredienser är nummer ett. Älskar det verkligen. Lite grönt i form av brysselkål förstås. Hmmmm jo julmuuust måste jag få med. Så är det bara. Lite vegoköttbullar och brunkål blir nog med smaskens när jag tänker efter. Mer behöver jag inte. Jo just det risgrynsgröt som avslutning tack. Finns det inte vegansk kan jag ta ingredienser till det. Mums. Sen är jag nöjd. Tror jag 😉

 93. På mitt julbord vill jag ha min egengjorda dubbelmarinerade tjälknöl gjord på älg. Funnits med i några år nu och jag tröttnar inte

 94. Det absolut allra viktigaste någonsin på julbordet är VEGETARISK julskinka. Sååå himla god och absolut ingen jul utan denna.

 95. Jag vet inte om det räknas till julbordet men i jultider klarar jag mig inte utan glögg Det både doftar och smakar jul. Om jag ska välja något ätbart så blir det Janssons Frestelse och helst mammas

 96. Varmrökt lax är ett måste för mig som inte äter kött, min absoluta favorit. Speciellt tillsammans med mammas potatisgratäng !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close