”kokosnötsskålar”
Julkalendern cecilia folkesson holistic

Julkalendern cecilia folkesson lucka 5

– Presenteras i samarbete med Holistic –

 


Tävlingen är avslutad och dagens vinnare är Erica! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


I dagens lucka hittar du ett riktigt bra hälsopaket från Holistic. Hos Holistic hittar du allt från kosttillskott utan onödiga tillsatser till ekologiska rawfood-produkter! Och missa inte att besöka Holistics blogg för massa goda och nyttiga recept.

 

Detta innehåller dagens lucka:

Holistic LactoVitalis Pro, 30 kapslar
LactoVitalis Pro hjälper att skydda de goda men känsliga mjölksyrabakterierna på vägen till tarmen där större delen av vårt immunsystem finns. Utnämnd till “Årets magprodukt 2017”.

SuperVitalis
Ett kosttillskott i flytande form som innehåller bland annat 16 superlivsmedel från växtriket, fytonäringsämnen från 32 ekologiska frukt- och grönsaksjuicer, örtformula med 24 örter och 70 mineraler och spårämnen.

D3-vitamin, flytande
Eftersom vi nordbord under vinterhalvåret inte kan bilda något D-vitamin i  är detta kosttillskott väldigt viktigt. Holistic har fler olika typer av D3-Vitamin, kapslar, oljedroppar och flytande. Perfekt för hela familjen!

 

Såhär är du med och tävlar:

Vilket är ditt bästa tips för att hålla dig frisk i vinter?
Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar. Tävlingen avslutas ikväll (5:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg.

Du kan självklart vara med och tävla alla 24 dagar även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

 

Total
21
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

124 kommentarer

 1. Mina bästa tips för att hålla sig frisk är att äta en ekologisk naturlig kost utan gluten, socker och konstgjorda ämnen (så långt man har möjlighet). Även hemgjord kefir, surkål och kumbucha för tarmflorans skull.
  Vara ute i solen när tillfälle ges, kramas, skratta och hitta lugnet och återhämtning i din vardag. Skära ner så mycket det går på stress och släppa prestationskrav. Fokusera på umgänge istället för ätande under julen och lyssna inåt. ❤

 2. Förutom näringsriktig mat och sömn tror jag det viktigaste är att vara snäll mot sig själv! Inte stressa och jaga perfektion utan vila i att man duger som man är.

 3. Lägga in mera lågpulsträning, mindre intervaller under vintern och när det är stressigt och förkylt om kring mej. Få till mer sömn, boosta med vitaminer och mineraler. Ta en och annan ingefärsshots

 4. Mitt bästa tips att hålla mig frisk i vinter måste nog ändå vara att äta hälsosamt utan gluten och mejeri. Då jag har ulcerös kolit har jag lagt om min kost till mer paleo inspirerat och jag tycker nog man är bättre rustad mot förkylningar osv om man äter hälsosamt större delen av året!

 5. Mitt bästa tips är att äta så många olika grönsaker som möjligt varje dag! Det är bla grönkål i mängder, tomater, broccoli, spenat, morötter mm mm mm mums

 6. För mig gäller det att sköta om mig själv på alla plan – bra mat utan en massa socker och konstigheter, sova ordentligt, träna igenom kroppen, äta d-vitamin, stressa minimalt både på jobbet och hemma och umgås med de jag tycker om. Förut trodde jag det var en enskild sak som gjorde skillnad men ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur otroligt komplex kroppen och hälsa är. Kroppen behöver det som den är byggd för, det vill säga vara riktig människa som sover, äter och sliter lagomt.
  Ha en fin dag allihop!

 7. Mitt bästa tips för att hålla sig frisk är att genom små förändringar stärka din kropp och ditt immunförsvar. För att minska inflammationer i kroppen och få en bättre tarmflora (där ca 80% av immunförsvaret finns) kan du skippa socker, spannmål och processade livsmedel. Sömn är också viktigt för immunförsvaret. Och till sist försöka umgås ned dina nära och kära så mycket det bara går!

 8. Shot med ingefära, citron o gurkmeja. D- vitamin och en multivitamin. Samt att vara snäll mot mig själv o andra ♡

 9. Mitt tips är min härliga drink, koka vatten, riven ingefära låt svalna pressa massa lime i njuuuttt och gå promenader och träna styrka

 10. Jag dricker mycket vatten, kryddar mina smoothies med gurkmeja, äter extramycket kål och ser till att få se lite dagsljus varje gång!

 11. Mitt bästa tips är helt klart ingefärsshot som jag dock dricker hela året men absolut inte kan leva utan. Ett plus är att vara ute så mycket som möjligt 🙂

 12. Dels se till att äta bra mat. Sen så har jag faktiskt de senaste 3 åren åkt utomlands 1 vecka i januari. Tagit en billig sista minuten någonstans dör solen lyser. Sen när man kommer hem är man lite boostad och vårsolens strålar börjar lysa. Set har gjort massor med mitt mående! Dessutom brukar det finnas många billiga resor i januari så det är faktiskt inget dyrt tips. Ett år åkte vi hela familjen för 6000:- på ett fint all inclusive-hotell på Gran Canaria.

 13. Hålla sig frisk i kropp och själ kan man bäst göra med en kombination av att mysa med familjen i soffan och öppna julklappar , dricka varm chokladmjölk ( mandelmjölk + cacao , utan tillsätta socker ) och njuuuuta av en vinter promenad , känna den kalla luften i ansiktet , känna att kinderna blir röda av kylan , händerna håller sig varma i vantarna , gå riktigt långgt ut i skog o mark , sedan komma hem till en varm kopp te med goda rostade mandlar <3

 14. mina tips att äta bra tillskott, använda nässjölj äta grönablad, frukt/bär, vitlök, gurkmeja samt ingefära. Motion och sömn och att torrborsta kroppen en gång om dagen är också br för att rensa kropp och knopp. Dricker även vatten med gurka ingefära och citron varje dag 🙂

 15. Citron- och ingefärsdricka verkar ha en förmåga att stoppa förkylningar. Klyfta 1 citron och ta bort skalet. Dela motsvarande 1/2 tumme färsk ingefära i mindre bitar. Placera i ett kärl som tål värme. Häll över 1 liter kokande vatten och låt dra minst 10 minuter. Drycken kan serveras varm eller kall och spädas med vatten om man tycker den är för starkt. Helst ska man inte dricka mer än 5 dl per dag, eftersom den kan ge magknip om det blir för mycket.

 16. Mina tips för en frisk vinter är att prioritera god och tillräcklig sömn. Detta i kombination med motion, god kosthållning och “bara vara” tid är förebyggande-kuren som jag brukar komma långt på. Om det mot förmodan…;) Skulle komma en förkylning krypande, rekommenderas Cecilias jamu, cordyseps-svamp-pulver (i smoothie) och gurkmeja extrakt (kapslar). Kickar det mesta!
  Allt gott!
  / Kajsa

 17. Att känna efter och tänka på att vila mellan alla uppdrag och alla “måsten”. Är man för uppstressad känner man inte hur kroppen mår och det är lättare för virus och annat elände att slå till. Ät gott, drick vatten o sov när du ska. Lägg bort surfplattan o varva ner.

 18. Jag boostar varje dag med Holistic D-vitamin, Magnesium och Multivitamin men har inte hört talas om dessa som du nämner. Skulle verkligen behöva den för magen. Försöker utesluta socker och mjöl i hög utsträckning och fylla på med nyttiga drycker som hopkok av citron, persilja och ingefära. Man lär sig lite varje dag att äta bättre, bl. annat att följa din blogg.

 19. Mitt tips är att tvätta händerna en bra bit upp på handleden tillräckligt ofta. Samt verkligen inte köpa godis, nötter eller annat i lösvikt som ligger öppet i affärerna.

 20. Att äta hälsosamt utan mjölprodukter och socker. Röra på sig och dricka mycket vatten tycker jag fungerar bra! Pedra Gustafsson

 21. Mitt bästa tips för att hålla sig frisk är lök i öronen! Genast man känner att en förkylning smyger sig på, så tar man en gul lök och skär några små bitar. Sedan river man två smala remsor hushållspapper och snurrar runt lökbitarna, så det blir två små knyten som ryms in i örongångarna. Tryck lite på knytena så löksaften frigörs. Och till sist lägger man in dem i öronen. Förslagsvis gör man detta på kvällen och sover med dem, eftersom det luktar en del lök! Om jag gör det direkt jag får de första symptomen, brukar jag kunna klara mig undan att bli sjuk.

 22. Oj vad spännande 🙂 mitt bästa tips och som funkar för mig är att lyssna på sin egen kropp 🙂 strunta i alla trender och Quick fix, innerst inne vet du vad du behöver <3

 23. Mitt friskhetspaket för vintern innehåller mängder med D-vitamin, en enorm näve skogspromenader i ur och skur, massor med träning som gör dig glad, många rivna matskedar ingefära, många koppar golden milk, grönsaker av olika sorter både lång och kort, en drös med frukt är också bra, lite vitkål gör susen och toppa det hela med många härliga kramar, varma vantar, härlig jacka och en liten luva!

 24. Jag tror inte på ett bästa tips, utan jag tror på en livsstil med bra balans av sömn, bra mat (dvs. utan gluten, socker & halvfabrikat) och motion ute i den friska luften. Brukar även krydda till det med ingefära & gurkmeja i dessa förkylningstider 🙂

 25. Surkål! Äta surkål har hängt med mig så länge jag kan minnas. Morfar hade alltid stora kärl med hemgjord surkål stående och än idag tänker jag på mormor och morfar varje gång jag känner doften av surkål. Numera gör jag också min egen och är helt övertygad om att den gör stor nytta för hälsan. Länge leve surkålen!

 26. Jag äter mycket grönsaker och näringsrik kost. D vitaminer , magnesium, , c vitamin och omega tre. Jag tränar två ggr i veckan och jag tror på frisk luft och dagsljus varje dag. Träffa goda vänner och tända ljus för att själen ska få sitt också.

  Marianne

 27. Att djupandas varje dag. Att låta kroppen ta emot inandningens energi ända ner på cellnivå och andas ut det som kroppen vill bli av med samtidigt som att kroppen slappnar av och släpper på spänningar!

 28. Mitt bästa tips är att SOVA! Ta vara på mörkret och se till att få din sömn. Är du utvilad så håller du även immunförsvaret på topp och du ger kroppen chans att återhämta sig, bygga upp sig och bli stark!

 29. Mitt bästa tips för att hålla mig frisk under vintern är att hitta en hållbar livsstil. En livsstil som innehåller sömn, återhämtning, kosthållning, motion, dagsljus, tillskott av vitaminer o mineraler samt hitta harmoni i yoga. Att hitta en kvick fix är för mig inte en hållbar livsstil.
  En hållbar livsstil ger mig kraft året om.

 30. Ser till att få en nypa frisk vinterluft men även tid för vila.
  Det blir också extra vitaminer/mineraler och så en skvätt Jamu varje dag.
  Sedan blir det många bastubad.

 31. Det är silvervatten ..C-vitamin.. havtorn… och supervitalis holistic… d vitamin holistic. Det ger ett övergripande av fettsyror mineraler vitaminer spårämnen antibakteriella tillskott

 32. En stadig gurkmejashot med extra citron och ingefära på morgonen, d-vitamin, yoga och kanske viktigast av allt – en rejäl dos s_ö_m_n !

 33. Att äta mat för en bra tarmflora håller mig frisk, en grön smoothie på morgonen är en bra start!
  En stunds yoga och hemmagym håller stressnivåerna nere. Det är mina bästa tips och jag mår så mycket bättre av det 🙂

 34. Jag har testat ingefärsshot för första gången i år och det har faktiskt hjälpt mycket. Annars tänker jag att det är viktigt att se till att kroppen får alla vitaminer och mineraler den behöver samt att man lyssnar på sin kropp och inte bara kör på när kroppen behöver vila.

 35. Mitt bästa tips är att göra en flaska med ingefära, citron och gurkmeja som man kan ta en shot av varje morgon. Det med en promenad i dagsljus håller mig frisk 🙂

 36. Mitt bästa tips är att äta LCHF och med det naturlig mat som stärker immunförsvaret, skapa en hyfsad rutin på sömnen och sova med öppet fönster. Förutom det äter jag D vitamin, msm och omega 3.

 37. Mitt bästa tips är att lyssna på kroppens signaler och försöka ge den vad den behöver.

  Tack för en generös tävling

 38. Jag har sedan några månader tillbaka kört på pressad citron och ingefära i blendern varje morgon. Och än så länge har jag klarat mig undan virus *peppar peppar.

 39. Definitivt att få i sig så näringstät mat som möjligt; ös på med grönsaker och skippa alla näringstomma och tillsatsstinna alternativ!
  Och så kärlek, skratt, frisk luft och rörelse såklart! Alltid!

 40. Mitt bästa tips att hålla sig frisk är att vara ute mycket!! Och att tvätta händerna med tvål och vatten när man kommer hem från tex affären

 41. Bra mat och vitaminer,
  frisk luft och glada miner!
  Härlig sömn och tidiga kvällar,
  och självklart mys vid brasan på sköna fällar.
  Kurer av ingefära och citron,
  och självklart lite motion!

 42. Lunchpromenader är mitt bästa tips! Frisk luft, dagsljus, blodgenomströmning, avstressning och en stunds reflektion mitt på arbetsdagen, det ger effekt på hälsan och hela tillvaron. Det gäller året om men i synnerhet nu när det är så mörkt. Dra på med lite bra musik eller någon trevlig podcast i lurarna eller bara njut av stillheten, om det finns natur att tillgå. 🙂

 43. Vitamin D, nyttiga juicer från min råsaftscentrifug, smoothies, god och nyttig mat, mycket sömn, lite stress och mycket kärlek :):):)

 44. Förutom att ta tillskott av d-vitamin, dricka variant av jamu & äta mat för kropp & själ (pepparkakor & choklad ingår där) så ser jag till att få en dos dagsljus varje dag. Men det apselut viktigaste, det är att spendera tid med min 5-åriga Kerstin. Även om hon helt klart tar en massa energi så är hon också den som ger mest <3 & det är det viktigaste för helhetshälsan!

 45. Jag tränar styrketräning och tar härliga promenader i dagsljus, sover gott och skrattar mycket, det brukar hålla mig frisk!

 46. Mitt bästa tips förutom att äta hälsosam och ekologisk kost, se till att kroppen får alla vitaminer den behöver och få tillräckligt med sömn är att skratta mycket och umgås med nära och kära som får dig att må bra. Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju, så ett riktigt bra tips. 🙂 Även se till så att magen mår bra och inta probiotika, då större delen av immunförsvaret sitter i magen. En glad mage ger en bra hälsa!

 47. Ett tips är D- vitamin. Har inte varit sjuk sedan jag började med det för flera år sedan. En läkare rekommenderade mig att börja och sa att jag skulle gå till hälsokosten och inte apoteket. Apotekets dos var för låg enligt honom. Sen dess har jag använt holistics d-vitamin.

 48. Då den fysiska och psykiska hälsan hänger samman så skulle jag tipsa om att skriva tacksamhets-dagbok. Att varje kväll skriva ner tre saker, stora som små som du är tacksam över i ditt liv eller över någon händelse som varit under dagen. Dela gärna med dig och gör övningen med din partner till exempel.

 49. Mitt tips för en frisk vinter är att byta ut socker och gluten i kosten, från förkylningar titt som tätt har jag mindre än en förkylning om året istället med ändrad kost. Passa även på att sova lite extra under denna mörka del av året och kom ut i dagsljuset varje dag!

 50. Dricka vatten är nåt som många glömmer bort så fort det inte är varmt ute, så mitt bästa tips är att hålla vätskebalansen på god nivå! 🙂

 51. För att hålla mig frisk käkar jag d-vitamin och omega 3 och just nu någon hårkur för håret är så risigt. Men mitt andra tips är att meditera vilket jag har börjat med och så att sänka kraven. Det är lätt att jag vill baka alla julgodis och laga allt jag läser om för att vara så förberedd jag kan inför jul med julbord och andras gluten-och-socker-bakverk. Det blir lätt en stor stress. Så jag försöker att tagga ner lite och planera in de grejer jag verkligen vill göra så att något blir gjort vilket också brukar vara ett problem: att jag vill göra så mycket så jag inte kan sålla och så blir inget gjort istället.
  Så d-vitamin, omega3, nertaggning, planering och tända ljus!

 52. Eftersom jag väldigt ofta blir nere under höst/ vinter har jag två tips som fungerar på mig. Dels att röra på mig, man blir glad av dopamin och endorfin-påslaget, det känns bra i kroppen samt stärker både muskler, hjärta och hjärna. Mitt andra tips är D-vitamin som är super både i förebyggande syfte mot förkylning men också för min mentala hälsa. Jag känner mig lite gladare i år än jag gjort tidigare! I och med att det snart är jul vill jag också tipsa om grönkål! Både vitaminrikt och otroligt gott! sist men inte minst: ät glutenfritt! – inte varit sjuk på två år sen jag slutade äta gluten.

 53. Jag tror på motion och en ”plant based” kost! Mycket frisk luft och göra allt det man mår bra av. Ingen stress och att trivas i jobbet och vardagen

 54. Mitt bästa tips är att kramas massor och göra allt lagom (bra ord det där ;-). Det funkar hela året för mig! Men för säkerhets skull shootar jag ingefära/citron/honung också.
  Tack för härlig blogg och God Jul!

 55. Att umgås med Gud, finns inget bättre. Han fyller ALLA mina behov; det gör mig så lycklig att jag vaknar med ett leende varje dag!

 56. Mitt tips är att gå upp en halvtimma tidigare på morgonen. Ut i friska luften och antingen springa eller gå en promenad. Kroppen kommer igång och jag blir piggare testen av dagen.

 57. Jag tänker att det som många missar när det gäller sjukdom vs att hålla sig frisk är att ha en helhetssyn på hur en tar hand om och vårdar sin kropp. Det handlar alltså om att hålla en stabil nivå över tid. Sedan jag började studera på heltid (ca 2,5 år) så har jag varit förkyld ca en gång i månaden. Till detta hör att jag också dras med en utmattningsdepression. För ca tre månader sedan började jag äta en mer konsekvent paleokost. Utesluter gluten, socker och processade livsmedel. Jag har inte bara ett mindre behov av att vila än tidigare: jag har dessutom (peppar peppar) hållit mig fri från förkylningar. En liten revolution för mig. Sedan några veckor tillbaka dricker jag även guldmjölk (ingefära, gurkmeja mm) på kvällen innan jag lägger mig. Tar tillskott av Omega 3. Så helt enkelt är tipset att optimera intaget av näring och plockar bort livsmedel som hämmar det. Har fungerat för mig och jag lär mig bara mer och mer om den här livsstilen. Ytterligare ett tips för att få den sömn som behövs för att hålla sig frisk är att dra ner på koffeinet… lite kontroversiellt i det här landet men har behövts för att jag ska komma till ro på kvällen. Hoppas att tipsen genererar en hejdundrande vinst!

 58. Utöver att äta hälsosam och vegetarisk kost så startar vi dagen här med en tesked manuka honung för att hålla oss krya!

 59. Ja, mitt tips är just holistics multivitamin för aldrig trodde jag att jag skulle bli beroende av sådan grön sörja Dessutom tipsar jag om ingefärashot gjord enligt raw-food där man inte behöver värma upp ingefäran(bara mixa och blanda i citron,honung). Förutom detta tipsar jag också om probiotika samt d-vitamin från hälsokost. Självklart ska man också utöva fysisk aktivitet och försöka ta vara på dagsljuset i form av promenader, kanske under lunchen? ☺️ Där har du en hel vinter fri från sjukdomar

 60. Börja dagen med en kopp chaga, fånga en nypa frisk luft under dagens få ljusa timmar, frossa i grönkål till alla mål och samla kraft och energi med människor du tycker om.

 61. Med små barn i familjen så är det viktigt för oss att vi drar ner på tempot. Lugna mornar innan skola och föris med gröt till frukost. Bra mat till middag. Kramas och mys mycket, skratta. Försök att sova lite mer. Träna och vara ute i skogen ⭐️

 62. Vilken bra vinst! Mitt bästa tips är d-vitamin. Börjar äta redan tidig höst så att jag håller mig pigg hela vintern. Mitt andra bästa tips är att börja de mörka vintermorgnarna med att tända lite ljus och yoga.

 63. Under vinterhalvåret så tror jag att ingefära är lösningen på alla problem!
  Därför älskar jag att starta dagen med en smoothiebowl som består av mango, spenat, banan, naturell yoghurt och MASSA INGEFÄRA en riktigt bra boost med andra ord!

 64. Jag blir benhård på min kost, speciellt nu när ungarna drar hem diverse sjukdomar från skolan, så många långkok blir det. En hel del benbuljonger som får koka i många timmar så att alla nyttigheter dras ut 😉
  Och givetvis, min egen torrblandning som jag rör ut i vatten med pressad citron, och det är nässelpulver, gurkmeja, ingefära och nymalen svartpeppar. Varje dag!
  Tack och hej leverpastej.

 65. Mitt bästa tips är att tvätta händerna, inget slarv med det. Utöver handtvätt så tror jag på att variera olika booster som t.ex. ingefärashot/janu, d-vitamin, gröna grönsaker, minimalt med socker, försöka få tillräckligt med sömn, frisk luft o rörelse men utan att känna press att ALLT ska göras ”rätt” hela tiden.
  Men tvätta händerna, det kan alltid göras!

 66. Jag använder mycket citron och ingefära dagligen under vinterhalvåret. Äter bra, ren ekologisk mat. Undviker WiFi stor del av dygnet! Är ute i frisk luft med hundar och höns! Skrattar mycket och leker med mina barn.

 67. Mina bästa knep för att hålla mig frisk är massvis med fysisk aktivitet, ta vara på de soliga dagarna och vara ute i friska luften, boosta med lite extra D-vitamin, se till att få ordentligt mes sömn och göra saker som får en glad!

 68. Åka massor med skidor oavsett väder. Skratta, var glad och sjung mycket . Se möjligheter och äta nyttig näringsrik mat i goda vänners lag.

 69. För att jag ska må bra är detta vad som krävs : vegetarisk kost, all möjlig träning, meditation, natur, sol, mysa med djur, skratt, vänner och familj! Och icke att förglömma – ta bort allt som bara tjuvar energi, allt ifrån dåligt jobb till dåliga “vänner”. Plus rikligt med sömn!

 70. Mitt bästa tips är att vila och sluta stressa. Speciellt nu inför jul.
  Och ge barnen mycket grönsaker med c-vitamin så dom inte släpar hem så mycket sjukdomar från förskolan 😉

 71. Ät gott, drick gott och gör det du tycker är roligt. Njut av ljuset så mycket det går.
  Ingen press på dieter o juicer. Det för mig bara stressad.

 72. Det viktigaste för mig är att prioritera sömnen. Att sova för lite några dagar i sträck gör alltid att jag blir krasslig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close