borås tidning hamburgetävling

Är det ok att tävla i hetsätning?

av Cecilia Folkesson

Är det okej att tävla i att äta så många hamburgare man kan på så kort tid som möjligt? När jag gick runt på Auschwitz i förrgår fick jag denna fråga från en reporter på Borås Tidning. Att befinna sig på ett sådant ställe med så mycket intryck och bilder på svältande människor i misär speglade nog av sig lite på mina svar.

Det handlade om att tävla i att äta så många hamburgare så möjligt. Tydligen tävlingar som många restauranger anordnar. Ett sjukligt beteende tycker jag.

 

Vad tycker du? Skicka gärna en kommentar i detta inlägg!

…Eller är det bara jag som är lite “kränkt för att andra äter mycket” (En härlig kommentar från en av de manliga läsarna till artikeln.) 

 

Här kan du läsa hela artikeln:

borås tidning cecilia folkesson

 

FÖLJ MIG HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Egologiskt - Therése 29 november, 2017 - 17:30

Nej jag håller med!
Enbart sjukt!

Och jag förespråkar inte maraton heller! 😉

Svara
Johanna 29 november, 2017 - 21:52

Jag håller med dig, det känns äckligt att frossa i kött..

Svara
Alexandra 30 november, 2017 - 01:28

Kan man annat än att hålla med? Jag har aldrig förstått sånt här… Tävlingar där man trycker i sig så mycket mat så man storknar… Usch!

Svara
Annelie 27 juli, 2022 - 16:11

Bra du tog upp miljöaspekten och detta med matslöseri över lag, kanske de där burgarna hade kunnat delats ut på Stadsmissionen till de hemlösa som går hungriga istället kan man ju tycka… Kanske än mer relevant att jämföra djuren i djurindustrin med just förintelselägren, det är ingen som verkar tänka på det osmakliga att hetsäta massa hamburgare ur djurrättsperspektiv. Om de prompt måste hetsäta burgare kan de väl åtminstone göra veganska som inte innebär varken miljöförstöring eller djurs lidande och död. Eller som du föreslog, skippa burgarna helt och se vem som kan käka mest broccoli! 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More