”kokosnötsskålar”

Mitt i all stress med aktiv vulkan på Bali och planering av Julkalendern som startar på fredag (den vill du inte missa!) hade jag och min kusin en resa till Krakow inplanerad. Helgens bilder kommer alltså från Krakow. Jag hade inga speciellt höga förväntningar, men åh vilken bra stad Krakow är!

 

krakow hotellfrukost glutenfritt

Bra hotellfrukost med stort utbud. Och alla dessa ostar!

 

krakow polen vegetariskt

Något jag absolut inte räknat med var alla vegetariska och veganska restauranger och caféer. Jag trodde Polen var mest kött. Och kött.

 

krakow polen vegetariskt

polen krakow indiskt vegetariskt

Indiskt och vegansk ur ett litet hål i väggen. Så mysigt!!

 

krakow mat

Köttet fanns såklart också. I mängder.

 

krakow julmarknad

Och även sockret såklart. Hoppas barnen tror att dessa små presenter är prydnad och inte pepparkakor med sockerstinn glasyr…

 

krakow hälsokost

Butikerna bjöd på hälsokosthyllor med massa spännande produkter. Att gå i mataffärer utomlands är något av det roligaste att göra när man reser!

 

krakow hälsokost

Nu hade man önskat att man inte flugit man med Ryan Air och deras 10 kilo… Dessa stora burkar kokosolja för under 20-lappen hade jag gärna fyllt mina väskor med annars!

 

krakow hälsokostVi spontanbokade en tur till Auschwitz. Hade ingen aning om att det låg så nära innan vi kom hit. Ska bli så spännande (och förmodligen fruktansvärt) att se det i verkligheten.

 

FÖLJ MIG HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer

  1. Har en hel dags mellanlandning i Krakow efter jul och undrar om du har något tips på restaurang där för mig som har celiaki och främst äter paleo. Vore guld värt! 🙂

  2. Va roligt att du tycker om Krakow ! Jag läser i Polen och jag måste säga att dom senaste åren har det kommit allt fler vegetariska + veganska restauranger ! Till o med ett gluten , mejeri och sockerfritt bageri/cafe här i stan ! Jätte roligt ! Och priserna här på mat är mycket “student vänliga” 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close