Ekologiska-natpasar
hälsokost

Jag är rätt kass på att hålla fast vid rutiner och jag gillar inte att planera. Talar rätt mycket emot mina tips om hur man ska planera mer för att slippa stressiga vardagar, jag vet, men jag kämpar också med dessa punkter. Som de flesta andra.

Men vissa saker vill jag ha total koll på. Som dessa 10 till exempel:

 

10 saker som alltid finns i mitt kök:

1. Kanel och kardemumma
Barnens favoriter på naturell yoghurt, på skivad banan eller äpplen.

2. Kokosgrädde
Jag använder kokosgrädde till vegetariska grytor och raw cheesecakes.

3. Kokosolja
Kokosolja kan användas till väldigt mycket. Oil pulling, kokoskaffe, i smoothies och som hår- och hudvård.

4. Ägg
Alltid ekologiska!

5. Rawbars
Eftersom vi ofta är iväg på fotboll eller annat på helgerna är rawbars en bra backup när det inte finns några bra alternativ att köpa. (För kexchoklad, risifrutti och cola är inte superbra alternativ…)

6. Nötter och frön
Som snacks, topping på sallad, i granola osv.

7. Gurkmeja
När gurkmeja finns färsk brukar jag passa på att köpa. Sen gör jag en flaska jamu: Världens bästa hälsodryck!

8. Rotfrukter
Vi äter massa rotfrukter. Jag river ner det grytor, ugnsrostar och har i soppor.

9. Ekologisk buljong
Ekologisk buljong utan massa konstiga tillsatser står alltid på kökshyllan. Jag väljer alltid de som är fria från glutamat/MSG.

10. Äppelcidervinäger
Jag har en skvätt äppelcider i den mesta mat jag lagar. Använder den på samma sätt som man annars använder annan vinäger. Leta efter ekologisk opastöriserad äppelcidervinäger.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*