jordärtskockssoppa

Hösten är den perfekta årstiden för soppor och grytor! Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan. Även parmesanchipsen och parmachips kan förberedas.

 

Jordärtskockssoppa

(4 port.)

500 g jordärtskockor
2 potatisar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyttor
1 klick smör
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk buljong [annonslänk]
2,5 vispgrädde
Salt
Svartpeppar

Färsk timjan

 

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
  2. Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör i en stor kastrull.
  3. Rör i jordärtskockor och potatisen.
  4. Slå på vin och låt puttra någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills mjukt, ca 15-20 minuter.
  5. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  6. Mixa slätt med stavmixer och rör i grädde. Värm upp och smaka av med salt och peppar.

 

parmesanchips

 

Parmachips
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg parmaskinkan på bakplåstpapper och torka i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Låt svalna på galler.

 

Parmesanchips

1 bit parmesanost eller 

  1. Höj ugnen till 175°. Gör så här:
  2. Riv parmesan grovt och gör små högar på bakplåtspapper. Toppa med färsk timjan och grovmald svartpeppar.
  3. Grädda i ca 5–10 minuter tills osten fått lite färg.

 

Här hittar du fler goda middagar!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Total
1
Shares

4 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close