”kokosnötsskålar”
aluminiumfri deo

Det här med aluminiumfri deo har jag skrivit mycket om tidigare så tänkte ta det en runda till i fall någon missat.

De flesta av oss har säker en deodorant i badrumsskåpet som är allt annat än bra för kroppen. “Vanliga konventionella” deodoranter innehåller nästa alltid aluminium och alkohol.

 

Aluminium + alkohol = Bad news

Aluminium och alkohol är båda antiperspiranter. De tränger in i porerna, bildar en tjock gelé och blockerar svettkörtlarna. Du svettas inte lika mycket, men kroppen reningssystem hindras från att avsöndra gifter och slaggprodukter.

Aluminiumet lagras i fettvävnaden och alkoholen hjälper kemikalierna genom huden och vidare in i blodet.

 

Cancer och alzheimers

Det finns idag forskning som visar samband mellan kemikalier i deodoranter till cancer. Världshälsoorganisationen WHO har även kopplat aluminium till Alzheimers då man hittar höga halter av aluminium  hjärnan hos Alzheimers-patienter. Har man dessutom nyss rakat armhålan och huden är skadad tas de giftiga ämnena i deodoranten upp extra lätt.

 

aluminiumfri deo

Du hittar aluminiumfria deodoranter i välsorterade matbutiker, i hälsokostbutiker och på nätet  [Annonslänk]

Källa: www.cancer.gov

Total
210
Shares

14 kommentarer

 1. Har du testat den nya aluminiumfria deodoranten Desti? Kolla in desti.se – den är byggd på ett nytt tänk och funkar riktigt riktigt bra! Deras nya rosa doft gillar jag skarpt.

 2. Vilken är din favorit som också FUNKAR??? Har hittills bara hittat en som levererade perfekt men den verkar bara säljas i Australien 🙁 (heter miessence)

  1. Jag brukar använda Weleda Sage, den blå på bilden. Men salt-sticken tycker jag också fungerar bra. Men sen får man räkna med att det tar ett tag för kroppen att “vänja sig” om man använt vanlig deo länge 🙂

   Lycka till!

   Hälsningar Cecilia

 3. Skulle också behöva tips på någon som verkligen funkar. Har testat ca 20 st men ingen funkar på mig som svettas mycket. Luktar inte gott efter en hel dag på jobbet.

 4. Jag har äntligen (äntligen!!) hittat en aluminiumfri deo efter cirka 8 års sökande och testande, som faktiskt funkar! Gerd & co (googla, finns på några nätbutiker och Apoteket hjärtat tror jag). 169 :- men så värt dom pengarna

 5. Var inne och läste på sidan som du länkade och kunde läsa detta:

  “Because studies of antiperspirants and deodorants and breast cancer have provided conflicting results, additional research would be needed to determine whether a relationship exists”

  “However, no scientific evidence links the use of these products to the development of breast cancer.”

  Undrar bara om du har någon mer bra fakta på detta som man kan läsa? Tycker det är intressant och viktigt ämne men blir tokig på att man läser så mycket olika saker över allt om vad som stämmer/inte stämmer, vill gärna bilda mig en egen uppfattning 🙂

 6. Hej. Vad anser du om alunstenar då, som ThaiDeo eller den Maria Åkerberg som är på bilden. Vissa påstår att det är alunen har samma effekt som aluminium. Använde en sådan sten och var så nöjd, men sen fick jag höra det och nu vet jag inte vad jag ska tro..

  1. Hej Amanda,
   jag har hört något om det också, men inte satt in mig i det tyvärr… Bästa alternativet är att göra egen med kokosolja. Googla så hittar du recept 🙂

   Lycka till!

   Hälsningar cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*