Det låter helt orimligt, men jag tror att det är fler än jag som känner samma sak. Jag behöver semester från semestern!

Det har ju som jag gnällt om innan, varit en rätt kass sommar rent vädermässigt och Johan har haft max en veckas semester pga vår kommande resa över jul. Jag har alltså gjort mitt bästa att rodda ett bra sommarlov för barnen och en välbehövlig semester för mig själv.

Hur jag lyckats? Inte jättebra.
Jag har fått 3 timmar i en solstol i Varberg där jag verkligen kunde sitta och slappna av. Barnen lekte vattenkrig helt utan att bråka, bli akut hungriga, få 13 fliser eller gnälla om glass. 3 timmar fick jag. 3 väldigt uppskattande timmar. Resen av tiden har jag lagat mat, plockat undan, städat det värsta (Otis har slutat med blöja, så toaletten behövs plötsligt städas cirka varje dag) jag har försökt förhindra bråk och gnabb mellan de stora killarna, peppat dem när de varit rastlösa, åkt på 700 cykelturer, gjort lite tappra badförsök med mina små badkrukor, försökt trycka in några jobbtimmar här och var osv. Osv.

Jag är såklart fullt medveten om att små barn innebär noll relax, men ändå.

Otis är inne i en period av jag vet inte ens vad man ska kalla det. Han är världens roligaste och gulligaste men också världens jobbigaste. Om man råkar stänga bildörren innan han får göra det, om man tar det knäckebrödet han spanat in sig på eller om man sitter på "hans plats" blir det ett hysteriskt break down som lätt kan vara i 1,5 timma. Lätt.

Men sen när han väcker en på morgonen genom att krypa ner jämte, pussa en 25 gånger glömmer man hans hysteriska utbrott lika snabbt.

Jag har nog aldrig varit så utmattad som efter denna semester. Både fysiskt och psykiskt. Jag känner mig som en gammal urvriden disktrasa. Sur, trött och menlös.

En vecka till med mina fina små ligister, sen är det jobb hela hösten som gäller. Och eventuellt en lite minisemester gör mig. Jag tänker Italien och Rom. Någon som sitter inne på några bra tips på långweekend utan för lång flygtid? Vill ha bra hotell, mysig stad och gärna lite normal sommarvärme.

16 comments

 1. Haha, känner precis likadant! Har också stora och små killar, den yngste blir 3 i höst och he.rre.gud. vilka utbrott vi har haft, precis såna du beskriver! Ska bli riktigt skönt med höst! Tipsar verkligen om Berlin, 50 minuters flygtid från Göteborg och världens härligaste stad.

 2. Fattar. Har tre små och har det precis som dig vg tjafs, utbrott och kiv varje dag. Såklart. Som alla andra med småbarn. Kan ju vara svinjobbigt men, kom igen, att du är ensam om dagarna beror på att du har en Baliresa som väntar. Och innan dess kan du ta en weekend till en huvudstad under hösten. Så även om inlägg som dessa kan ge hög igenkänningsfaktor och en känsla av att man inte är ensam om att vilja ha semester från semestern så är det långt ifrån alla som verkligen kan ta det. Singelföräldrar tex som har råd att göra exakt ingenting under sommarlovet, kanske tom har barnen på förskola/fritids kan ju bara drömma om att kunna ge sina barn det du beskriver att du gett dina denna sommar. Bu för provocerande offerkoftainlägg, hurra för din blogg i övrigt!

 3. Då tipsar jag om katalanernas favoritsommarstad, Sitges. Helt underbar! Vi bodde en långhelg där, min man o jag. Liten mysig stad med lagom shopping. Ligger några mil ifrån Barcelona flygplats. Enkelt att ta sig med tåg.
  Malta är också super! Kan vara något varmare.

 4. TACK!
  För att någon vågar och vill säga hur verkliga livet ser ut bakom alla vinglas i solnedgång, bruna ben på stranden….
  Tycker mest man får känslan att man är en dålig mamma för att man “inte äääääälskar ledighet med barnen” och uppskattar lyxen att kunna vara hemma med sina barn.
  Jag tar gärna på mig offerkoftan ibland för det är så livet är, der finns alltid de som har det värre men det gör inte upplevelsen av min situation mindre betydelsefull.

  Hurra för verklighetens mammainlägg istället för rosaskimmrande fejkliv!!!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close