”kokosnötsskålar”
hälsotrender 2017

Nytt år, nya hälsotrender. Kommer acai-bowls och poké-bowls fortfarande toppa listorna? Mindre kött? Mer ekologiskt? Dessa fem tror jag blir årets hälsotrender:

 

climatarian hälsotrender 2017

Climatarian

Climatarian tar över efter förra årets “flexitarian”. Man väljer nu helst mat som har så lite påverkan på klimatet och miljön som möjligt. En climatarian tänker på följande:

– Minska matsvinn genom att ta till vara på allt från råvaran och planera matinköp
– Råvaror i säsong
– Närproducerat för att minska onödiga transporter
– Dra ner på köttkonsumtion. Ärt- och hampaprotein kommer mer och mer.
– Välja ekologiskt

jordmandel tigermandel hälsotrender 2017Jordmandel

Den nya “nöten” är jordmandeln, eller tigernöten som det även kallas. Den är faktiskt ingen nöt utan en knöl på växten rot. De är rika på näringsämnen och kan användas till att göra växtbaserad mjölk, till bakning, mixas ner i smoothies eller bara äta som de är. Ett bra alternativ för nötallergiker.

→ Här hittar du jordmandlar [annonslänk]

  watermelonjuice hälsotrender 2017

Watermelon water

Vattenmelonjuice tar kokosvattnets plats. 100 % naturligt och innehåller elektrolyter och aminosyran citrullin. Återställer vätskebalansen och bidrar till återhämtning efter träningspasset.

→ Här hittar du Watermelon water [annonslänk]

 

ekologiskt smink hälsotrender 2017

Ekologiskt smink

Många är vi som redan bytt ut tvålat, hudkrämer och oljor mot ekologiska och naturliga alternativ. Nu är det sminkets tur!

→ Här hittar du ekologiskt smink [annonslänk]

 

antiinflammatorisk kost hälsotrender 2017

Antiinflammatorisk kost

I år väljer vi antiinflammatorisk kost och väljer bort vete, mjölkprodukter, socker, tillsatser, rött kött, ägg och kemikalier.

6 kommentarer

    1. Hej Frida!
      Äggen väljs bort av de som väljer att äta enligt autoimmuna protokollet/AIP (antiinflammatorisk kost). Lite som med trender inom mode: man väljer det som man gillar och tycker passar bäst för sig själv. Eller så stuntar man fullständigt i modet och kör med sin egen stil/kost 🙂

      Hälsningar Cecilia

  1. Spännande med trender! Jag håller med om att jag tror att antiiflammatorisk kost kommer bli nästa supertrend. Det alternativt slowcarb, som är en stor favorit hos mig. Jag hoppas också, som vanligt, att djurmjölk ska bli allt mindre okej att äta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*