nyttig ischoklad kokosolja

Nyttig ischoklad – Och godare dessutom!

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Ischoklad är väl det julgodiset som blir allra godast genom att göra det nyttigt.

Byt det ohälsosamma kokosfettet i silverförpackning mot ekologisk kallpressad kokosolja och ersätt blockchokladen mot riktig 70% mörk choklad. Så mycket nyttigare, och ännu bättre: Så mycket godare! Gillar man inte kokossmaken kan man välja en kokosolja utan smak och doft.

 

 

Nyttig ischoklad

75 gram kokosolja
100 gram mörk choklad

Gör så här:
– Smält chokladen i vattenbad och rör i kokosoljan.
– Häll i formar och förvara i kylskåpet.

 

 

nyttig ischoklad kokosolja

Förslag på smaksättningar:

– 1 msk lakritspulver
– 1 krm vaniljpulver + torkade bär (blåbär, granatäpplekärnor, gojibär etc)
– Nötter och russin
– En nypa havssalt

 

Alla mina julrecept hittar du här

 

Gör egen mörk choklad

Man kan göra egen mörk choklad och balanda med kokosolja. Då får man fullt koll på innehållet och behöver inte söta alls om man inte vill det.

Recept: Gör din egna choklad

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Helena 9 december, 2016 - 18:21

Kan man ha dem framme i rumstemperatur eller smälter de då? Tex om man har bjudning o de står framme kanske 3 timmar eller liknande?

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 10 december, 2016 - 11:26

Inte bara min nya matguru nu min nya godisguru också! Kram

Svara
Cassandra 11 december, 2016 - 11:19

Hej! Jag läste för ett tag sen i ett (fråga och svara) inlägg om att du hade tänkt fota lite i ert hus och skriva om super compact living. Vi funderar själv på att flytta ut i en “mindre” stuga så jag är så nyfiken på detta inlägg 🙂 Har du skrivit ett eller är det på gång? Vänligen Cassandra

Svara
Cecilia Folkesson 19 december, 2016 - 12:03

Hej Cassandra! Ja men eller hur?! Jag skulle gjort det för längesen! Ska ta tag i detta. Lovar!
Hälsningar Cecilia

Svara
Veronica 17 december, 2016 - 09:45

De går att göra ännu nyttigare, jag brukar ta dubbelt så mycket kokosolja som choklad och de blir supergoda!

Svara
Cecilia Folkesson 19 december, 2016 - 12:04

Ah, smart. det måste jag testa!
// cecilia

Svara
Superklipp hos Bodystore Black week! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 25 november, 2020 - 10:39

[…] Kokosolja, Rene Voltaire – 25% rabatt Kokosolja är utmärkt att använda till julens ischoklad. Och denna kokosolja är dessutom nyttig istället för de man annars brukade köpa i en silvrig förpackning. Recept finns här […]

Svara
Mina 5 favoriter i jul - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 9 december, 2020 - 22:20

[…] Klicka här för recept […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More