”kokosnötsskålar”
cecilia folkesson

Vart tog november vägen? Vi har sedan länge planerat in en resa hela familjen över jul och nyår och vi har tyckt det känts såååå långt tills vi ska åka. Ni som följt mig ett tag vet säkert att planering inte är det jag tycker om mest och är bäst på. Bara att vi planerade en resa redan i Augusti kändes helt galet. Men vi var så illa tvungna pga svindyrt att flyga över jul.

Så nu sitter jag här framför brasan och inser att det är mindre än två veckor tills vi åker! Och listan över saker som ska hinnas med innan är fortfarande rätt lång. Men doable.

Webbshoppen är redan uppdaterad med en ny leverans kokosnötsskålar, kostrådgivningen är i full gång, receptbanken är nu ännu enklare att hitta recept i, och nya smidiga resväskor som tål massa mellanlandningar, båtturer och ö-liv är beställda! Nu saknas nog bara tabletter mot sjösjuka, lite shorts, snacks till flygresorna . Någon som har tips på några bra sjösjuketabletter? Finns de till barn?

 

mentawai

Vi hoppar Bali denna gång och åker till västra Sumatra över jul och nyår! Långt från pooler, solstolar, restauranger, bilar och stress. Och vi åker utan iPads till barnen. Det känns som en större utmaning än den 3 dagar långa resan till denna lilla kokos-ö.

11 kommentarer

  1. Vilken underbar semester ni verkar få! Inga iPads… klokt! Jag skulle behöva följa med 😉 En undran, jag skriver idag på min blogg om medveten vila. Jag har börjat förstå att det iaf för mig är skillnad på vila och medveten vila. Vid medveten vila återhämtar jag mig. Som exempelvis vid yoga eller att “bara” sitta framför brasan och titta. Hur tänker du om medveten vila? Hur återhämtar du dig? Du som verkligen är aktiv. KRAM

  2. Jag har själv lätt att bli sjösjuk så har tagit åksjuketabletter från apoteket tidigare men jag blir helt sänkt och vill bara sova. Nu har jag provat ingefärstabletter och det funkar faktiskt, de tar bort illamåendet men man blir inte trött! Det är tabletter av koncentrerad ingefära som man sväljer. De är köpta på hälsokost och borde inte vara något problem att ge till barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*