”kokosnötsskålar”
the synbiotic lifestyle kokboken

– I samarbete med The Synbiotic Lifestyle –

Julen är på ingång och här kommer det första julklappstipset! En kokbok som hjälper dig att laga den mat som främjar de bra bakterierna i kroppen.

Balansen mellan goda och onda bakterier

Visste du att det lever ca 1,5 kilo bakterier i våra kroppar? Dessa är både goda och onda och många av oss har en obalans mellan dessa på grund av vad vi äter. Vissa livsmedel stimulerar tillväxten av goda bakterier som stödjer immunförsvaret, medan andra livsmedel stödjer de onda bakterierna i kroppen och sätter vårt immunförsvar i obalans.

the synbiotic lifestyle kokbokenI Kokboken från Synbiotic Lifestyle hittar du massa inspirerande recept på hur du lagar måltider som är rätt för kroppens bakterieflora samt vägledning som hjälper dig att välja bra livsmedel. Genom att äta både för kroppen och dess inre ekosystem uppnår vi både en optimal hälsa och färgglad, smakrik och spännande mat!

the synbiotic lifestyle kokbokenBoken guidar dig dessutom till vilka livsmedel som bör undvikas och vilka som är bra för vår hälsa och kroppens inre ekosystem. Så bra!

 

the synbiotic lifestyle kokbokenDetta kommer bli den perfekta julklappen till en i min familj som lagar massa god mat men som jag inte tror har full koll på alla livsmedel. Så nästa gång jag blir bjuden på middag hos henne jag inte avslöjar namnet på (har ändå 7 olika “henne” i min familj så inget avslöjat) hoppas jag på detta:

Förrätt: Laxsashimi med sjögräsnudelsallad, mango och cashewnötter
Huvudrätt: Ångade laxknyten med pak-choi och äppelsalsa
Dessert: Melonsoppa med mangosorbet på kokosmjölk

Hur fantastiskt låter inte det? Med andra ord: en perfekt julklapp till någon du bryr dig extra mycket om och du räknar med att bli bjuden på middag hos 🙂

→ Du hittar boken här. Ange koden CECILIA15 så får du 15% rabatt på Kokboken. (Gäller t.o.m 24 december 2016)

 


Boken är skriven av mikrobiologen Niklas Axelsson med recept utformade av Fredrik Sidoli.

Synbiotic Lifestyle fokuserar på att främja kroppens mikrobiotan (bakteriefloran i vår kropp) eftersom den har så stort inflytande på vår hälsa. De stävar mot ett liv i harmoni med bakterierna, inte mot dem.

 

4 kommentarer

  1. Bra tips! 🙂

    Jag har tagit bort nästan alla mejeriprodukter i maten (åt en del kvarg o sådant tidigare) efter att jag upptäckt sambandet mellan floran i fiffin och mjölkprodukter. Mår mycket bättre utan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*