”kokosnötsskålar”
vegetariska måltider

Jag försöker laga mer vegetariskt hemma. Hade jag fått bestämma hade jag ätit betydligt mer grönsaker och bättre kött, helst bara viltkött. Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt kött.

Men med 3 småkillar som älskar köttbullar och inte tycker grönsaker är speciellt intressant resulterar de vegetariska måltiderna oftast i gnäll… Tips! Om barnen grönsaksvägrar, stavmixa grönsaker och blanda i köttfärssåsen. Sist åt killarna köttfärssås med grönkål, färska tomater, paprika och spenat. Utan att gnälla.

När man äter ute tycker jag det är svårt att hitta vegetariska alternativ utan gluten. Det serveras ofta vegetarisk pasta, pajer eller biffar med mer ströbröd än grönsaker. Eller tunna soppor och sallader som man inte blir mätt på, då restaurangerna räknar med att man tar 5 skivor bröd med smör till.

 

Här har jag samlat mina 3 godaste vegetariska måltider och tillbehör:

 

bakad sötpotatis med getoströraBakad sötpotatis med getost

 

zucchinipasta med raw tomatatsåsZucchinipasta med raw tomatsås

 

glutenfria zucchinibiffarFrasiga zucchinibiffar

 

Total
3
Shares

5 kommentarer

  1. Varför anser du att mjölkprodukter är bättre val än fisk och kött? Är det bättre utifrån miljöhänsyn? Utifrån hälsa?

  2. Hur tänker du kring proteinet? tränar styrka 5-6 ggr i veckan och känner att det är svårt att få i sit tillräckligt protein på en paleo-vegetarisk kost..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*