kosttillskott barn

Kosttillskott till barnen

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Jag får ofta frågan vad jag ger mina barn för kosttillskott och vilka märken jag tycker bäst om.

Alla barn, eller rättare sagt hela familjen äter d-vitamin och omega 3 året runt. Sid som har alopecia och varken äter mejeriprodukter eller gluten får även extra kalcium och probiotika. Vi vuxna brukar äta kapslar och barnen får flytande varianter eller tuggtabletter.

 

Det finns ett stort utbud på marknaden, vissa bättre än andra, med dessa är våra favoriter för tillfället:

 

kosttillskott barn

Kosttilskott till barnen

Ecolomega fiskolja Ekologisk flytande fiskolja med citronsmak. Lätt att dosera beroende på ålder och barnen gillar smaken.

Holistic D3-vitamin droppar D-vitamin i flytande form. Barnen får en droppe, jag brukar ta 2-3 droppar eller i kapselform.

Pure Biotic Probiotika Sugtabletter med nyttiga mjölksyrabakterier som stödjer tarmfloran hos barn.

 

Maten är såklart viktig för att få i oss det vi behöver. Men våra jordar är inte lika näringsrika som de var förr. Det är svårt att få tag på bra, naturligt kött och vildfångad lax (som behövs för att vi ska få i oss bra med omega 3) och vi bor i ett land där solen inte står tillräckligt högt eller lyser tillräckligt mycket för att vi ska slippa äta d-vitamin.

 

Vad äter du för kosttillskott? Har du upplevt någon förändring?

 

13 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

Cim 3 november, 2016 - 14:01

Jag tar arctic sea (omega 3), probiotic, multivitaminen Forever Daily, c-vitamin, kalcium, Aloe Vera Gel och Argi +, alla av märket Forever Living, sen tar jag D-vitamin av Pure Pharma 🙂 Mår mycket bättre sen jag började med mina kosttillskott! Piggare och mer energi liksom, är numera övertygad om att så gott som varje människa behöver kosttillskott med tanke på hur utarmad vår jord är och hur drastiskt närinsinnehållet i vår mat har sjunkit de senaste åren!

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:10

Härligt att du känner skillnad! Tror som du. Maten är inte vad den var förr. Tyvärr.

Hälsningar Cecilia

Svara
Emma 3 november, 2016 - 14:09

Jag köpte Sempers D3 med probiotika på Apoteket häromdagen. Kändes som en bra kompromiss till att ge riktig probiotika även om flaskan är dyr som skam. Solrosoljan får man ju tyvärr på köpet men kanske är värt det ändå med tanke på att det är så små mängder. Ska behålla det här inlägget i minnet sen när vi kan gå över till dessa sugtabletter!

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:12

Dessa är en bra kombo 🙂 Holistics droppar innehåller olivolja. Men det är ju så lite solrosolja så ingen fara skulle jag säga 🙂

// cecilia

Svara
Therese 4 november, 2016 - 11:29

Jag själv tar en multivitamin från innate response för ammande, extra d-vitamin (samma sort som ni),omega 3 och probiotika. Kompletterar med extra magnesium om jag känner att det behövs!

Men en fråga, kan och bör man ge sitt ammande barn probiotika? Eller när kan man annars börja med probiotika och även omega 3 till sin bebis? Han får självklart redan d-vitamindroppar.

Therese.

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:14

Hej Therese!
Jag vågar inte svara på det. Men om du googlar runt lite hittar du säkert massa bra svar. Jag har ringt holistics och udrat ibland. Dom är superbra på att svara på frågor 🙂

// Cecilia

Svara
Tilda 5 november, 2016 - 10:21

Vilket kalciumtillskott ger du din son? Min äter heller inte mejerier på grund av astma som jag hoppas blir bättre på grund av det… kram

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:15

Sid får Minallvit kalcium.
Små nallar som smakar äpple. Finns på Bodystore bland annat. Lycka till!

Kram

Svara
Frida D 6 november, 2016 - 21:10

Vad katten ska man välja för lax. Hör så olika saker om varför vilken sort är bra eller dålig. Skriv gärna ett nytt inlägg om detta, tack.

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:15

Ska sätta upp det på min inläggslista 🙂

Tack!

Svara
Elina 7 november, 2016 - 20:14

Vi alla äter omega 3 och d- vitamin.. Vet inte om omega 3 behövs då vi i princip bara äter viltkött men tar en tablett då och då, vi äter väldigt lite fet fisk.
Vad tror du om egengjord kefir? Har börjat för ett par veckor sedan och det är riktigt gott!

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:19

Lycka att äta så mycket viltkött! Det är ju såklart lite beroende på hur mycket omega 6 man får i sig via den övriga kosten. Väldigt svårt att veta!

Egengjord kefir är kanon! Drack massa kokosvattenkefir på bali. Älskar det!

// Cecilia

Svara
Gabriella 6 juni, 2017 - 20:36

Hej! Jag är ute efter en bra omega 3, men jag läste att denna du använder innehåller nästan lika mycket omega 6 som omega 3? Finns de inte dom omega 3 tillskott som inte innehåller någon omega 6 alls? Jag har nämligen en inflammatorisk tarmsjukdom så jag vill minska på omega 6 halterna rejält…

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More