”kokosnötsskålar”
alchemy-rawfood-ubud

För några dagar sen tog jag en tur norrut för att hitta ett bra ställe att tillverka nya kokosnötsskålar på. Lagret hemma är nästan tomt nu, så kul att så många gillar dem!

De är ju inte bara helt fantastiska att titta på, utan de är ett väldigt bra och miljösmart val. Kokosnötter är en restprodukt som annars bara kastas bort efter man utvunnit kokosolja, kokosmjölk eller bara druckit vattnet från dem. Och de finns i överflöd.

 

Bali-risfältDet bästa med att åka norrut på Bali är alla vackra risfält. Så grönt och lummigt överallt. Sen att 5 mil ibland tar 2 timmar att åka här…

 

bali-ubudHittade en balinesisk familj som hade stenkoll på kokosnötter. Hela familjen satt och grejade med olika hantverk. Precis på samma sätt som de gjort massvis av år tillbaks.

 

bali-ubud Älskar hur familjerna bor tillsammans här. På Bali stannar alltid sönerna, eller i alla fall den äldsta sonen med föräldrarna livet ut. Därför är det extra uppskattat att föda killar här. Denna familj hade 9 barn och alla 5 söner och deras fruar och barn bor på samma bakgård fast i olika hus. Alla tar hand om alla. Så fint att se!

 

alchemy-rawfood-ubudPå väg tillbaks till ett något mer hektiskt Canggu blev det en långlunch på ett av Balis bästa ställen; Alchemy. Ett rawfood-café som ligger i Ubud. Ett paradis för all yoga- och rawfoodfantaster. De gröna juicerna (som dricks ur papayastjälkar) pressas i en slowjuicer som gör att näringsämnena bevaras på ett annat sätt. Vanliga juicecentrifuger sägs förstöra mycket av näringsämnena. Ska ta mig en närmare titt på just detta vid ett senare tillfälle.

 

alchemy-rawfood-ubudPajen är rå, utan mjöl (såklart) med massa ekologiska grönsaker och en sås gjord på cashewnötter.

 

alchemy-rawfood-ubud Dessa! Wraps gjorda på torkad papaya.

 

kokosnötsskålarOch idag kom Bapak Ida (herr Ida) förbi med de första proverna. Några få justeringar, sen är dom perfekta. Årets julklapp 2016 är korad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*