”kokosnötsskålar”
ekologisk hudvård

Denna veckan är Miljövänliga Veckan. Jag väljer att fokusera på det istället för att hålla på att baka massa substitut för kanelbullar. Det är tydligen kanelbullens dag idag. Och det kan väl i och för sig ingen missat på sociala medier…

Miljövänliga Veckan är Naturskyddsföreningens kampanj och i år ligger fokus på badrumsskåpet och Fräsch på riktigt. Något som ligger mig extra varmt om hjärtat.

Så här skriver Naturskyddsföreningen: “Målet är att få fler att välja produkter som är schyssta för hälsan och miljön. Kruxet är att utbudet av miljömärkt just nu är minst sagt skralt i svenska schampohyllor, bland tvålar och krämer. Därför behöver vi butikerna, apoteken och tillverkarnas hjälp att utveckla flera miljömärkta produkter.”

 

Det håller jag med om. Utbudet är extremt dåligt. Men även om en produkt är miljömärkt, behöver det inte betyda att den är bra för kroppen. Leta efter produkter som inte bara är miljömärkta, utan även ekologiska med ett naturligt innehåll.

 

Det man ska undvika är bland annat mineraloljor, silikoner, ftalater, sulfater (SLS) och syntetiska färg- och doftämnen.

 

Här kan du läsa med om mina ekologiska och naturliga badrums-favoriter.

Vilka miljövänliga val gör du i badrummet?

 

1 kommentar

  1. Vilken bra grej! Själv har jag successivt bytt ut mina ansiktsprodukter till ekologiska under året och nu är det dags för schampoo och hudvårdsprodukterna att ta slut så att ekologiska kan få plats i skåpet istället. Just nu använder jag deo från Maria Åkerberg men jag är inte 100% nöjd med den, har du något annat tips på bra eko deo? Som fungerar även när man tränar och svettas mycket. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*