”kokosnötsskålar”

Visste du att vi använder 500 miljoner sugrör VARJE DAG? Det är väldigt många sugrör och detta resulterar i massa platsavfall. På senaste tiden har jag hittat fik och restauranger som serverar sina smoothies och andra drycker med glassugrör och stammen från papayablad.

Ett annat miljösmart val är sugrör av bambu. Bambu är en av de växter som växer snabbast (kan växa upp till 5 cm i timman) och kan odlas helt utan bekämpningsmedel. Och bambun bidrar till mer koldioxid jämfört med de flesta växter.

I webbshoppen hittar du dessa bambusugrör. Gjorda av den fina delen längst upp på bambupinnen, helt utan kemiska ytbehandlingar. Sugrören görs förhand på Bali.

 

bambusugrör

 

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*