Ekologiska-natpasar
stockholm barnsemester

Så. Nu har vi tältat färdigt. Det blev två nätter i tält. Barnen är lyriska och vill tälta mer. NU!! Men nu är det slut på frukost i kaffemuggar, sura handdukar och iskalla nätter, nu blir det Hufvudstaden. Imorgon sitter vi i bilen.

 

Så: vad har Stockholm att erbjuda barnfamiljer? 

– Bra barnvänliga hotell?
– Roliga barnaktiviteter? (förutom Gröna Lund pga väldigt less på trängsel och köer efter campingen)
– Båtar till mysiga öar?
– Bästa lekplatserna?
– Härliga restauranger för hela familjen?

Uppskattar alla tips!

14 kommentarer

 1. Spårvägsmuseet är klockrent för barn. Stor yta och massor av saker man FÅR pilla på. Har dessutom pyssel där man får bygga/måla egna bussar eller tåg. Passar alla åldrar. Inträde till leksaksmuseet ingår oxå.
  Kan även rekommendera lekplatsen i aspudden med djur, plaskdamm och minigolf.
  Trevlig resa!

 2. Vi har flera gånger bokat boende genom Destination Stockholm. Då ingår en massa inträden/aktiviteter och även transport. (Om det fortfarande är likadant nu som för några år sedan). Värt att kolla, det blev väldigt prisvärt för oss!

 3. SNÄLLA! Skriv en fin sammanfattning om sevärdigheter och utflyktsmål i Stockholm och runt omskring (som du gjorde om Skåne).

  Själv ska vi dit i början på augusti, vi ska nog besöka Gröna Lund, Skansen, slottet, Wasamuseumet, andra museum, tom tits (Norrtälje tror jag det ligger). Har också barn med i ålder 4-11 år :).

 4. Kolla in Tom Tit i Södertälje. Postmuseet i Gamla stan, de har en helt fantastisk avdelning för barn som är mina barns favorit.

 5. Lidingö,Breviksbadet; utomhusbassäng, minigolfbana, minibilsrally
  Fågelöudde om man gillar havet, förfinad minigolf, liten lekplats, stora träd som skuggar och självklart kiosk.,
  Gåshaga där finns världens bästa resturang vid hamnen och man har bra uppsikt på barnen under tiden man äter! ( res för boka bord innan.finns takeaway)
  Allt nås med Lidingöbanan eller buss.

  Är på Lidingö nu med familjen och barnen (8 och 5 år) alla älskar det. Lugnt och skönt på ön då dom flesta åker bort från ön.

  Lycka till med Sthlm☀️

 6. Det finns en EPISK lekplats i Kristineberg, precis vid Kristinebergs IP. Lekboskén heter den visst 🙂

 7. Bildgoogla “uggleparken kristineberg”, superrolig och annorlunda lekplats för kanske inte de allra minsta men bra från 4-5 år och uppåt! Finns även en minigolfbana precis bredvid som är lite kul. Och en Thaikiosk som alltid funkar! Annars är ju skärgården mysig. Har hört flera som är nöjda med Utö, man kan hyra cyklar, bada mm.

  Ha så kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*