”kokosnötsskålar”
glutenfri gröt chiasylt

Ännu en grötfavorit hos barnen och ett sätt att hålla sig borta från mack-träsket!

Visst, gröten tar lite längre tid att göra än att smöra några mackor men det handlar (som vanligt) om att prioritera. Om man lägger sig 10 minuter tidigare på kvällen, eller skippar 10 minuters facebooking innan man ska sova hinner man göra gröt på morgonen istället.

Samma som när folk ifrågasätter att vi inte har diskmaskin. Hur hinner man handdiska? Visst, jag hade älskat att ha diskmaskin, men det får verkligen inte plats. (Inte ens nu när vi utökat från 35 kvm till hela 50!!)  Och handen på hjärtat, har man verkligen inte tid att handdiska? Jag brukar tänka såhär: har man tid att spela menlösa spel på telefonen eller följa vad sina “kompisar” från lågstadiet gjorde i helgen, då har man tid att diska. Eller koka gröt på morgonen.

Och chiasylten kan man göra när som helst och ha i kylen. Chiafröna gör att sylten blir mer fast och inte så “rinnig” som varma hallon brukar bli.

 

glutenfri gröt

Glutenfri gröt

(2 port)

2 dl Fyrkornsgröt grötmix
5 dl vatten
1 stor sked kokosolja
1 nypa salt
Kanel/kardemumma

Gör så här:
Koka upp grötmixen med vatten och låta koka någon minut på svag värme. Smaksätt med salt, kanel och kardemumma och rör i kokosolja.

 

Chiasylt

2 dl hallon
1 msk chiafrön
Lite agavesirap för ev. sötning

Gör så här:
Värm frysta hallon, häll i chiafröna och agavesirapen. Låt stå en stund tills chiafröna har dragit åt sig endel av vätskan från hallonen. Förvara i kylen.

 

glutenfri gröt urtekram

Denna gröt är glutenfri och ekologisk. Har du som mål att hålla nere på kolhydrater och köra helt spannmålsfritt, testa min kokosgröt. För de allra minsta, testa bovetegröt med päron. Perfekt för små hårda bebismagar.

 

Följ här!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Hej, när jag går in på länken för att köps gröten står det under info : bör ej intagas av barn under 18 år! ??
    Det var just det som har tanken tänkte jag!
    Idéer på det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*